ELS MOMENTS QUE ENS TOCA VIURE.

ELS MOMENTS QUE ENS TOCA VIURE !!

 

actualitatpolitica.cat

Ara és un moment molt delicat, tant per al regne espanyol, com per a Catalunya, políticament, socialment, econòmicament, així com de convivència, i Pau social.
Però també és una ocasió important per Catalunya, a fi de poder aprofitar les poques oportunitats que es puguin produir, amb les actuals circumstàncies polítiques que té l’Estat espanyol, i bastir ponts per poder dialogar obertament, sense objeccions entre les dues parts, del conflicte, una manera indestriable per poder exposar sense prohibicions les nostres demandes, i així poder bastir nous i millors pons entre l’estat Espanyol, i Catalunya.
I ara en tenim una, d’important respecte a la decisió de poder tombar, ho d’afavorir el nomenament d’un nou President del Govern espanyol, amb un candidat del PSOE, que no ha obtingut la majoria absoluta, i l’hi és precís, els nostres vots o bé la nostra abstenció per aconseguir-ho.
Motiu per al qual de manera molt clara, crec que ens caldria recordar una vegada més, les paraules del Sr. Iceta, envers el tema del Procés i de la l’nmersió lingüística i el sistema educatiu de Catalunya), una de les raons ineludibles per construir i poder tindre un Estat Sobirà Català.

Winston Churchill, a una pregunta de què faria Anglaterra per guanyar la guerra, va respondre!! ALIAR-MA AMB EL Dimoni SI fos NECESSARI, PER ANGLATERRA!! I ho va fer la UNIÓ SOVIÈTICA VA SER EL DIMONI.

Ara Catalunya té, un 73% dels seus ciutadans que parlen únicament, amb la Castella,
¿Que s’ha de fer per aconseguir-ho
Docs fer una tasca pedagògica, per què aquesta ciutadania que parla únicament en castellà a Catalunya no la tingui com l’única llengua pròpia, de més de la meitat de la població, i el català esdevingui solament com una llengua coneguda per la immensa majoria, però no vehicular, raó per la qual esdevindrà cada cop menys utilitzada.
Els monolingües han de descobrir, a dins dels seus cervells una llengua en format ‘zip’ que ni sabien que la tenen tan arrelada (un cop superats els dics de la imbecil·litat aixecats pel feixisme i el socialisme).
I veuran que no tenen cap problema en tenir-la com a oficial, perquè, els enriqueix culturalment i a nivell personal després, faran servir les que puguin entendres, millor com a tothom hem fet servir, el Castellà, els Angles, ho bé el Francès, jo ho fet, per tot el món que he visitat: amb la llengua en què m’entenguin, millor, i si no, la mímica.
El fet que el català serà la llengua oficial a Catalunya servirà d’estímul per desplegar-ne un coneixement insospitat, que, a més, anirà molt bé per conèixer la nostra cultura, allò que entra a través de la llengua i que, en traduir-se, s’esmicola.
A més d’aquest enriquiment cultural, l’esforç que se’ls demani anirà molt bé per prevenir l’Alzheimer, perquè bellugar els lòbuls cerebrals és medicinal i incrementa la capacitat de conèixer, propietat típicament humana que molts ignoren a les zones meridionals. A més, hi haurà un munt d’altres llengües que, tot i no ser oficials, formen un bagatge fantàstic de riquesa, perquè les llengües són el vehicle de la cultura i de l’ànima, i amb el temps, seran idiomes propis de Catalunya (Suisa és un bon exemple, a Europa, amb quatre llegues), en funció de l’arrelament i la convivència dels ciutadans originaris d’altres terres.

Però oficial, el català i prou.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s