SOM I SEREM GENT CATALANA, HO SEREM UNA VEGADA MÉS, ELS NOSTRES PROPIS ENEMICS?

SOM I SEREM GENT CATALANA, HO SEREM UNA VEGADA MÉS ELS NOSTRES PROPIS ENEMICS?

actualitatpolitica.cat


Voldria insistir de nou, i intentar aclarir, si és possible, respecte a les constants, ficades de pota, de qualcuns dels nostres polítics, com per exemple la darrera, dels portanveus al Congrés espanyol, dels COMUNS i de ERC.

Amb respecte, el fet de voler aconseguir, la construcció d’un Nou Estat, alimentan a tota la nostre ciutadania, una vegada més d’un element molt important com ho pot ser, el fet de que probablement ens manqui creure i pensar en el qual i el com; el qual s’ha de definir i explicar a bastament a la ciutadania a tota sense excepció, un poble ben informat, esdevindrà segur dels inconvenients, en formes i maneres d’esforç i sacrifici per part de tothom, res et regala’n, ni res és gratuït, i evidentment és mantindrà fidel als fonaments polítics i institucionals, fins i tot molts d’aquells que hi ha a hores d’ara, que tenen dubtes, desencís, ho cansament per la pèrdua de credibilitat amb d’aquests dos anys, malversats, amb actituds narcisistes i caïnites entre els polítics i els seus partits, les ideologies diferents de l’independentisme i el sobiranisme, així com entre el centre, la dreta i l’esquerra catalanista republicana.

Però això no ho es tot, si més no, com ho un esdeveniment fonamental, i del que tenim un exemple ben clar, els que ho hem viscut i per descomptat, tothom que hagi volgut saber-ho, de l’any 1978, i la seva transició (mai ben acabada), per la seva manca d’una depuració correcta al obviar el realisme institucional (funcionaris, serveis de seguretat, Guàrdia Civil. Policia Nacional (marítima, de fronteres, serveis d’intel·ligència, social), la judicatura, els tribunals de tots tipus, existens encara, els mitjans de comunicació, radio, televisió, etc., és a dir la transició, que es va fer i que va esdevenir una transgressió, amb una Constitució imposada, controlada, i de dobles, ho de dubtoses interpretacions, que ara ja fa un temps estem “Gaudim” de les seves “VIRTUTS”; en favor de les institucions, pero en contra majoritàriament del POBLE, l’únic sobirà de les nacionalitats d’un Estat plurinacional que no ho és, ni de fet ni de facto.
Ells ho varem poder fer, perquè ja tenien un Estat, un exercit, uns serveis de seguretat, unes institucions funciona’n, unes judicatures obedients i fidels al Franquisme, els aeroports i el ports controlats, les carreteres i les fronteres també, els mitjans de transport tots sense excepció, etc etc. i a més a més no es va voler fer una depuració correcta, cívica, democràtica i històrica, que hagués llevat moltes persones adictes al regim franquiste, en de les seves responsabilitats, els seus mals hàbits, les fòbies, i les seves maldestres conseqüències.
La qüestió és molt simple, ho tenim controlat, tot allò que ens és indestriable per aconseguir la creació de la República Catalana, i assegurar-nos la Pau, la llibertat,i el benestar de la ciutadania, i la seva convivència, social i política?, el control del territori, per terra mar i aire, els sistemes energètics, propis i forans, fronteres, les carreteres, autopistes, auto rutes, ferrocarrils, els drets fonamentals dels éssers humans, la distribució orgànica del territori, els sistemes bancaris, el teixit industrial, els béns naturals del País, els sectors estratègics, les empreses públiques, ho sap i ho coneix la ciutadania?, sense que per això manllevar tot el que s’estigui fent, d”una manera confidencial, i discreta ho secreta, ja ho vàrem fer amb el tema de les Urnes, que si i van ser, i si és van omplir per un poble fidel, feliç, pacífic, tenaç ben informat del qual, i esperançat amb el com,

HO TORNAREN A PODER, HO VOLER FER-HO, DE NOU, I QUE AQUESTA VEGADA SIGUI LA DEFINITIVA?

Gonçal Bayó i Canut

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s