SER-HO NO SER

SER-HO NO SER

“Ser ho no Ser”

“To Be or not To be”

Si tots els partits, hi polítics, del nostre arc parlamentari, volgueren fer, almenys per una primera vegada, un debat envers els seus projectes de govern, respecte a la dicotomia, “present/futur de poble/País”, i amb la voluntat d’interlocutor, amb els ciutadans, referent a les qüestions, suggeriments, preguntes i que la ciutadania catalana voldríem obtenir amb debats polítics, entre els diferents partits de l’arc parlament, tant Estatals, com Municipals hi per descomptat dels polítics que és presenta’n per les Europees, amb una clara resposta, esdevindria força interessant i molt adient envers els moments actuals, tant, hi tan crítics per Catalunya i els catalans, que sense excepció estem veient, patín-ho i suportant-ho, d’una manera cívica, educada, i sense cap brot de violència, per al nostre part.
Personalment, crec que ens ho haurien de dir, amb molta cura per no malmetre els “lliris que nosaltres, sempre hem dut a les nostres mans” tradicionalment. Modestament crec que li ho haguérem de plantejar-se, definitivament, el fet d’evitar dir-nos, totes les injuries, mentides, opinions és viatjada de la realitat, la qual ens provoca, una contaminació ambiental a la ciutadania, tant amb l’aspecte social, com amb el polític, i que té un sol i definit objectiu, la institucionalització de la por, l’enfrontament entre els nostres partits i els nostres polítics, amb la utilització i l’espiri’t de la destrucció de les nostres capacitats d’autogovernar-nos, de la urgència per recuperar, tot el teixit polític, administratiu, econòmic, financer, de malbaratar les nostres inversions amb R+D, i evitar, així la protecció de la nostra xarxa importantíssima, de PIMES, membres molt actius i molt interessats amb aconseguir, nous i millors productes, i l’acreditació de la qualitat dels nostres productes, d’una creativitat inversemblant al territori espanyol, així com de nous i millors productes, amb una competitivitat, que esdevingui un interès i una gran acceptació arreu del Món, per l’excel·lent relació del binomi “Qualitat/Preu”; envers els productes provinents dels països emergents d’arreu del Món i molt més encara de la xina.
Per tant és indestriable de la necessitat, hi la racionalització de tots els nostres partits independentistes, sense excepció, per evitar, el cainisme entre les diverses i diferents ideologies polítiques, per anar ara i amb aquests moments units, sense distensions, ni objeccions i malfiances, hi que puguin entendre que ara és, l’hora d’anar tots units per poder Construir la República Catalana, hi ho repeteixo de nou, és impossible de poder fer-ho, sense abans haver arribat aconseguir uns acords de País, ho poder tenir un Govern fort a la Generalitat, que reconstrueixi el que el 155 ens ha malversat, injustament, les ments fòbiques d’aquests impostors de la política, amb la utilització a la “carta” i la seva, interpretació de la “Sacrosanta Constitució” per la intoxicació dels partits unionistes d’un nacionalcatolicisme, que no va morir amb el Dictador, perquè com l’au Fènix va renéixer de les brases, i que de nou torna a volar arreu de tota la península Ibèrica, amb ro-patges d’una democràcia de segona mà.
El poble ha de conèixer quins són els objectius, el tar-jet polític, social, econòmic, educacional, sanitari, així com, totes les possibilitats per aconseguir arribar de nou al perdut “estat del benestar”; hi de quina manera, el com, i amb quant temps aconseguirem, millorar el present i poder tenir un futur, per al que sense cap mena de dubte, haurem de lluitar, i per descomptat, donar la nostra col·laboració i els nostres vots, com més vota’ns, molt millor, per tant jo crec que és indestriable, de la realitat fer-ho d’una manera organitzada, constant i intel·ligent, sense escarafalls, i amb una nova pedagogia, buida d’alliçonaments, planera, veritable, i amb tots els ets. I els uts, a fi del fet que tota la ciutadania, parli la llengua que parlí, vingui d’on vingui, pugui entendre el que s’ha de fer, i s’hi ha de legislar, amb democràcia plena, per tenir una nova realitat del fet, que treballarem amb el Poble, del Poble, i per al Poble, això no es tracta únicament d’independència, sinó de Drets, de Dignitat, De Respecte, de Llibertat, i de Democràcia.
Hem d’aconseguir no haver de portar a la nostra esquena, unes moxil-les tòxiques, com les que ara, més que mai, carreguem, hi així poder obtenir les majories imprescindibles, que ens permetran recuperar de nou, la democràcia, la llibertat, la Pau, hi una distribució de la riquesa, justa i igualitària per tothom, sense obviar el fet de poder recuperar totes i tots els nostres polítics empresonats, així com els exiliats, indestriable del moment, que sense cap dubte arribarà, per al diàleg, i la negociació amb l’Estat espanyol.
D’Això i solament d’això es tracta, si no volem posar-nos de nou de genolls, esperant que ens enganyin amb les seves engrunes, els seus vistiplaus i ordres, per a tot i de tot, tenguem-ho ben clar, l’objetiu prioritari per ells, no és d’altre que la voluntat, de destruir Catalunya per moltes generacions.
Així doncs ens cal fer una reflexió, molt seriosa i acurada, a tots plegats; poble, polítics, partits, institucions públiques i privades, Ajuntaments, per sumar i no dividir, les nostres forces, arreu de tota Catalunya, i ha de ser, !! Ara ho mai!!
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s