L’ANC, LA DUI, HO REFERÈNDUM PACTAT I VINCULAT AMB L’ESTAT ESPANYOL?

L’ANC, LA DUI, HO UN REFERÈNDUM PACTAT I VINCULANT, AMB L’ESTAT ESPANYOL?

Per: Gonçal Bayó i Canut

L’ANC, avui a l’Assemblea Nacional, que s’ha fet a Tarragona, han aprovat la possibilitat, de fer si és precís, una “DUI” (DECLARACIÓ UNILATERAL D’INDEPENDÈNCIA) amb el cas del fet que l’Estat espanyol, No vulgui reconèixer a Catalunya, el Dret d’Autodeterminació dels pobles, establert per les Nacions Unides, si s’hi ha, aconsegueix,  un mínim de l’independentisme del 50%.
Publicat el 6 de maig del 2019 per Gonçal Bayó i Canut

SENSE LLIRIS A LA MÀ, NI POR AL COR, UNITS PER DESOBEIR PACIFICAMENT, RIGOROSAMENT I CONSTAMENT, DE MANERA CONCERTADA ENTRE TOTS ELS INDEPENDENTISTES I SOBIRANISTES, FINS A CONSEGUIR DE l’ESTAT ESPANYOL, UN ACORD, PER FER UN REFERÈNDUM D’AUTODETERMINACIÓ, VINCULANT, I RESPECTAT PER EL REGNE DE ESPANYA.

HO BÉ, UNA DECLARACIÓ UNILATERAL D’INDEPENDÈNCIA “DUI”., AMB LES SEVES CONSEGÜÈNCIES.

La Declaració Unilateral d’Independència “DUI” és la variant d’una Declaració d’Independència, que ens estableixel Govern d’una Entitat Constituent, d’un Estat Sobirà, i per s’hi mateixa es declara COM UN ESTAT SOBIRÀ, sense acord previ i FORMAL amb l’Estat del qual vol Independitzaré.
Aquest sistema fou reconegut oficialment per primera vegada, per les NACIONS UNIDES, quan Rhodèsia es va declarar UNILATERALMENT INDEPENDENT DEL REGNE UNIT, l’any 1965, sense tenir cap acord previ, ni formal amb l’Estat del qual formava part (no obvien que aquesta declaració, es va convertir amb un enfrontament armat).
Al llarg de la Història Universal, han utilitzat aquest sistema d’Independència els següents països:
* 1776 Els ESTATS UNITS del Regne Unit (conflicte armat)
* 1912 ALBÀNIA del Imperi Otomà
* 1919 IRLANDA “EIRE” del Regne Unit (conflicte armat)
* 1965 RHODÈSIA del Regne Unit (conflicte armat)
* 1967 BIAFRA de Nigèria
* 1970 BANGLADESH (abans formava part del Pakistan Occidental) amb el nom de PAKISTAN ORIENTAL (conflicte armat).
* 1983 XIPRE DEL NORD (conflicte armat Grècia vs. Turquia)
* 1991 LETÒNIA I CROÀCIA de Iugoslàvia (conflicte armat)
* 1992 ESLOVÈNIA de Iugoslàvia
* 1992 ABKHÀZIA de Geòrgia
* KOSOVO de Servia (aquesta va ser confirmada i validada per al TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA INTERNACIONAL amb seu a L’Haja*
* 2014 CRIMEA d’Ucraïna (conflicte armat) aquesta també va ser confirmada y validada per al TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA amb seu a L’Haja
Aquest sistema Unilateral per obtenir la Independència, ha sigut llargament debatut i discutit, per a moltes de les Nacions Occidentals, però l’any 2010 el TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTÍCIA INTERNACIONAL, amb seu a L’Haja, va dictar sentencia a favor de KOSOVO, dóna’nli validesa a la Secessió i confirma’nla Internacionalment, per l’actual majoria dels 193 Estat membres de les Nacions Unides, amb l’excepció de quelcom d’ells, com per exemple Espanya, que no ha reconegut a KOSOVO, però fins i tot, Països que encara no han reconegut a KOSOVO, han establert acords comercials, sense per al moment, haver fet el reconeixement oficial, però, tot i tenim la pressió Internacional en contra de KOSOVO encapçalada per Servia, Rússia, i les RP. Xina, va subsistir i subsisteix, amb molts menys problemes actualment que quan formava part de la Gran Servia, hi amb aquests moments està a punt de presentar les sol·licituds per formar part de la UE. així com de la NATO.
D’Aquesta manera, no és necessita la negociació d’un acord indefugible amb el Govern espanyol, per al que es converteix amb el sistema més ràpid per obtenir la Independència, però vull palesar que ens pot portar problemes, molt més greus, del que ja malauradament hem patit, 1,O totalment contraris a una democràcia plena, hi dels interessos socials de Pau, de la ciutadania, de Catalunya com a País i Nació, per tat ens ha de quedar molt clar que no tots els Estats reconeixen a l’instant al Nou Estat, ja que qualcuns dels Estats sobirans de l’ONU, ho poden deixar “Sine-Die”, pendents de l’evolució ho bé per la temença d’una involució, als mercats financers que tenen molt a dir, per poder arranjar, el dèficit de Catalunya, amb la concessió de Crèdit, i ajuda financera, ineludible, almenys durant els primers temps, és a dir fins que no funcionin correctament la Hisenda Catalana, el control Fiscal i l’Ingrés de les taxes a les oficines i caixa de la Hisenda de la República Catalana deixant-hode fer-ho, immediatament a la Hisenda espanyola i per tant a la caixa de l’Estat espanyol, esdevenen temps complexos, que afectaran en més ho menys manera a la prestació dels serveis assistencials, a la sanitat, l’educació, a la seguretat de poder pagar des del primer dia les pensions als pensionistes (si l’Estat espanyol que NO és la primera vegada que incompleix), els tractats, tant els d’ordre interior, com tampoc els exteriors, que té amb la UE, ni amb les Nacions Unides.
Motiu per al qual, significarà per Catalunya haver de variar momentàniament, prioritats socials hi asistencialses, pecialment amb els pensionistes, malgrat el fet que Espanya, per mitjans de la seva Hisenda ha estat ingressant les cotitzacions d’empreses i treballadors, a la SS. Tenim un fet indestriable d’una raó fonamental, com ho són els acords internacionals subscrits que l’obligarien a pagar a la República Catalana, totes les aportacions pagades pels pensionistes, espanyols durant la seva etapa de treball re numerat, a fi i efecte que des del primer dia de la desconnexió amb Espanya, tinguin efecte els pagaments que els hi corresponguin legitimant, al que farà precís unes negociacions i el control per al nostre part.
Perquè no es pot, ni es vol, deixar aquest col·lectiu de quelcom més 1.500.000 persones, amb una pèrdua del seu poder adquisitiu, amb l’únic ingrés que probablement tenen per poder viure d’una manera digna, ni es vol ni es pot, provocar una reacció ciutadana, de rebel·lió i enfrontaments, que és el que l’Estat espanyol voldria, cercar per anul·lar al nou Estat Català, hi també els patrimonis particulars dels catalans, ni tampoc els actius de Catalunya, que són d’un gran valor, com les Estructures, Ports, Aeroports, Parcs Científics, la Innovació de sistemes hi productes, per al teixit Industrial, Gran, Mitjà, les PIMES, l’R+D+I+G, de primera qualitat, les exportacions superiors dins la balança comercial i de mercats, respecte a les importacions, aquest darrer exercici de l’any 2018 hi han minvat quelcom, però que novament, han superat amb escreix les exportacions en vers la importació.
Per no allargar més les reflexions vers la DUI, és molt important que un País, immediatament, ens reconegui la República Catalana hi des del primer dia, de la proclamació de la Independència. Vull insistir en el fet que tenim “memòria històrica”, per poder recordar el cas d’un País eslau que va patir molt durant el temps fins que varen tenir el primer reconeixement com a Nació Sobirana, hi quan així ho va fer un petit País, com ho és Islàndia, des d’aquell dia els reconeixements van anar calent com a fruita madura, el que els hi va permetre, que els mercats inversors obriren la Xeta, amb la millora de la prima de risc, i per tant tenir accés el crèdit Internacional, i així poder gaudir de totes els avantatges que té un Estat lliure i Sobirà, per negociar, bastir ponts a totes les nacions occidentals, i els seus organismes institucionals arreu de tot el Món.
Ara bé, sigui quin sigui el sistema que adoptem per l’obtenció de la nostra Independència, el Poble, els Partits Polítics, les Institucions Públiques, Culturals, hi Cíviques, han de romandre unides, hi fortes, amb espiri’t, hi sense defallir, malgrat tots els sacrificis que per poc temps ens haurem de fer, però que evidentment els Governs espanyols, guiats per l’odi i la rancúnia a Catalunya intentaran fer-nos patir, però queda uns altres armes  al nostre abast, en el suposat de no voler ni tenir diàleg, ni bastir ponts per les negociacions, Catalunya pot i ho hauria de fer, no reconèixer deute qualcun d’Espanya, per una simple raó, ja que aquest deute va a nom de l’Estat espanyol, i per tant deixar tot el deute exterior (dèficit) al, seu carreg, hi a més a més sense el 20% del PIB espanyol que és el que aporta Catalunya, a l’economia espanyola, el que els portarà a un camp de no poder pagar, ni interessos*, ni rescatar el deute, que ara ja supera el 100×100 del PIB Nacional (* fa més de deu anys, que no s’han pogut pagar els interessos)
Això comportarà al fet que l’FMI, el BCE i la UE, que volen que se’ls pagui el deute, saben i coneixen perfectament que sense Catalunya o sense acord amb la República Catalana, esdevindrà un col·lapse financer i econòmic d’unes magnituds inversemblants per Espanya i amb conseqüència per Europa, ni tampoc que les seves exportacions que hagin de travessar dues fronteres, una d’Entrada a Catalunya i una de sortida, atès que més del 50% de les exportacions espanyoles haurien de circular per territori català per arribar a Europa.
Podriem fer ara una anàlisi, econòmic del nostre present i el nostre futur, des del primer dia d’esdevenir Independents, però si m’agradaria deixar constància de dos fets immillorables per Catalunya, la viabilitat total i absoluta de la República Catalana, donada per grans i experts economistes de nivell mundial, a on manifesten de manera rigorosa per tots els mitjans econòmics de la més alta vàlua, la viabilitat de l’Estat català, i una segona, la possible predisposició de qualcuns països a reconèixer i acceptar a Catalunya com un Nou Estat de les Nacions Unides, com ho podrien fer (Dinamarca, Bèlgica, Suïssa, Israel), entre d’altres més propers al reconeixement que a la marginació, malgrat la forta pressió que feria el Ministeri d’afers Exteriors i el ple dels governs espanyols, anteriors, i l’actual molt especialment amb ministre’s com el Sr. Borrell.

ACTUALITATPOLITICA.CAT

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s