LA RAÓ PER LA NORMA?, LA NORMA PER LA RAÓ?

LA RAÓ PER LA NORMA? LA NORMA PER LA RAÓ?

 

La violència genera més violència, però els catalans, fins ara, hem sabut contenir-la, aïllar-la de les nostres ments, i engolir-nos els nostres impulsos d’una resposta immediata i contundent, hi per això, continuem volem i creient que dialogar és millor i molt més positiu que l’ús de la violència, volem saber escoltar millor, i empatitzar amb els nostres contrincants i enemics, sense que per això deixar de practicar la desobediència civil, institucional i administrativa, i sempre de manera pacífica i civilitzada, però alhora, constant i contundent.
Una extraordinària imatge de tot això, podria ser la manera d’actuar que varen tindre grans estadistes, com Ghandi, i Mandela, oblidant l’odi, i els desitjos de venjança, pel diàleg constant, pel bon ús de la intel·ligència, que ens ajudi, a pensar hi a creure amb el bé comú, i erradicar la destrucció, de tots dos costats, per això insisteixo a saber Empatitzar, que en la meva modesta opinió, crec que és la millor clau mestra, per a conèixer bé als nostres contrincants, i les seves pors, a les nostres raons i viceversa.
No és fàcil d’entendre, ni de fer, però no és en absolut, impossible quan es tracta de conviure, lliurement hi pacíficament les dues sobiranies nacionals, en aquesta terra mítica com així ho és la península Ibèrica, voler és poder, i les presses i pressions són les seves, hi també les nostres febleses.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s