L’ESPANYA REAL O VIRTUAL?

L’ESPANYA REAL O VIRTUAL?

 

Gonçal Bayó i Canut
Crec que tots tenim una visió real, ja no només del vídeo del Sr. Borrell, “This is the real Spain ” creat per una entitat coneguda amb el nom de “ESPANYA GLOBAL” que la dirigeix una exmembre d’UPyD, i actualment amb un càrrec institucional del govern espanyol, sinó també dels il·lustres membres que s’han “prestat a donar-nos la seva particular opinió”, la seva imatge, nom i personalitat, d’aquesta fràgil paròdia, de les seves “veritats”, que cap País amb una Democràcia Plena de la UE, consideraria necessari fer-ho, a fi d’acreditar-se com un País amb Democràcia Plena, ja que ningú a la UE els i ho posaria en dubte, ni tampoc voldrien fer-se creditors, per al fet que els recorden, aquella vella locució medieval llatina, que diu així, “Excusatio non petita, accusatio manifesta”.
El primer il·lustre personatge és un artista de la cuina, que per cert no resideix a Espanya, dit amb poques paraules, no comparteix ni la seva vida ni el seu temps, amb aquesta Espanya que ell pregona, sinó que solament viu d’ella, és a dir de la icònica imatge, que té la cuina espanyola, dins de l’ambient selecte, de la restauració d’alta gamma als EUA. (per tant no és lògic, mossegar la mà que et dóna a menjar?)
La Sra. Botin aprofita l’ocasió, per a distraure l’atenció pública d’un procés sobre el greu i dolós tema que el Banc Popular va rebre del Banc Santander (el qual ella no el pot oblidar), que fou un atracament a mà enjoiada, d’una dama Presidenta, del Hòlding bancari més gran de l’Estat espanyol, és a dir dels interessos d’un presumpte Monopoli, que no dubte a sacrificar a centenars de milers de clients, i accionistes del Banc Popular. (¿és bo i acceptable aquest succés amb un País que diu i és proclama consta-ment, com un Estat amb democràcia plena?), per tant la il·lustre dama el que pretén amb la participació, amb el vídeo, amb qüestió, és mostrar-se com una persona que creu i defensa aquesta idíl·lica Espanya Global, que només existeix en la seva “opinió interessada” de pretendre donar una imatge real d’Espanya, que en la meva modesta i humil opinió, és una fal·làcia.
Per a mi el vídeo és totalment nefast, perquè en realitat tot el que vol dir-nos i mostrar-nos, és inqüestionable, que només pretén i vol mostrar, la integritat de les “seves veritats”, però això si disfressen-las, amb les opinions d’il·lustres personatges amb interessos opacs i molt personals, obviant, la cruel i trista realitat, del que succeeix en veritat.
Tots aquests il·lustres personatges defensen uns interessos espuris de l’Estat espanyol, i suposadament, en el seu propi benefici, que res tenen a veure amb els vertaders, desitjos, i interessos, globals de justícia, llibertat, i d’una Democràcia plena, dels ciutadans espanyols, que si són els veritablement agreujats globals, per tots ells, hi els quals ens són tristament obviats, i que per descomptat, desgraciadament, ens hi han infringida sempre, és per tot això que són, ben coneguts per a la gran majoria dels ciutadans espanyols.
La prepotència, encara imperialista del regne d’Espanya, els fa creure que les cancelleries europees, són totalment alienes a les veritats que sempre amaga l’Estat espanyol, i en ple segle XXI, segueixen creient, que d’il·lusió també es pot viure No?
Gonçal Bayó i Canut.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s