LA RAZÓN POR LA DEMOCRACIA ?, O LA RAZÓN POR LA NORMA

PRIMERA PART:

¿LA RAZÓN POR LA DEMOCRACIA, O LA RAZÓN POR LA FUERZA Y LA REPRESIÓN?

IISom un poble collonutII

                                                           ||\☆/|I       

//El Messies a Lledoners//

Gonçal Bayó

Sí que és ben cert, no crec recordar res semblant amb la història actual europea, la que es mou, s’alegra, se’n fada, i es manifesta arreu d’un País del Continent europeu, públicament, cínicament, pacíficament, i de manera multitudinària, i amb un do poc habitual avui en dia, educadament, i pacíficament, utilitzant de manera intel·ligent, la cultura de la qual pot gaudir amb orgull la ciutadania catalana, diversa, plural i enriquidora, dues llengües, dues cultures, tradicions i música, la darrera mostra, del que dic i penso, l’hem tingut aquestes festes nadalenc as, al Palau de la Música Catalana, amb la participació de tots els cors de l’entitat, hi ple a vessar amb la participació coral del públic assistent, i un altre acte massiu, amb participació de més de quatre-cents professionals de diferents orquestres catalanes, cors, i canta’ns professionals, de vant de la presó de Lledoners, a l’hora més adient, perquè tots els empresonats puguin rebre un homenatge de solidaritat, d’escalfor i acaronament junt amb la seguretat que no l’hem oblidat. i que romandran per sempre al nostre cor i espiri’t de justícia i llibertat, és per això i per moltes altres mèrits, que som i serem sempre un poble “COLLONUT”.
Però la veritable llastima d’aquest País, no és d’altre que la manca d’unitat amb el moviment independentista, la radicalització d’una part d’aquest, i la idea que uns són els bons independentistes, i els altres el dole’ns ho fins i tot els traïdors del sistema, oblida’n-nos del fet que les banderes, ni els llaços, ni els partits sobiranistes, no ens donen a menjar i per descomptat, no ens asseguren que amb la seva acció política, aconseguir poder guanyar més i més ciutadans catalans al procés democràtic d’independència. Aixì doncs el poble, l’ànima total i la raó absoluta per la construcció i l’existencia d’esdevindrá un Estat Sobirà, esdevé l’única força política, per exigir, demanar-los, aels nostres polítics i els partits que ens representa’n, la gestió incondicional per a construir-lo, per aconseguir-ho,els partits i els seus polítics, han de reflexionar rigorosament, que sense la unió de tots poble i partits polítics, i la continuació d’un mètode irreverent com a sistema, per voler arribar al poder, sense el diàleg, la negociació, el consens, l’acord, el pacte, i elimina’n totalment, la “intransigència, la radicalitat, i la ignomínia visceral”, no ho aconseguiran mai per què això ens divideix, ens afebleix als ulls d’Europa i del Món occidental.
Gonçal Bayó i Canut

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s