LA RAZÓN POR LA DEMOCRACIA, O LA ¿RAZÓN POR LA FUERZA Y LA REPRESIÓN?

SEGONA PART:

LA RAZÓN POR LA DEMOCRACIA, O LA ¿RAZÓN POR LA FUERZA Y LA REPRESIÓN?

Gonçal Bayó

Continuació de la primera part:

Voldria assenyalar modestament, un greuge que nou ens afectará a totes i tots el poble català, hi que és degut als enfrontaments i les desqualificacions que tenen entre ells mateixos, és a dir, els nostres partits i els seus polítics que ens estan fent perdre posicions, defensores dels motius i les seves raons, que té el Poble català, de la necessitat democràtica i vital, per a independitzar-nos, donant motiu a tot això, amb unes actituds parelles a l’Unionisme espanyol “i així evidentment no tenim ni una majoria prou gran per a forçar a l’Estat espanyol a dialogar, de tot i per tot, sense missatges oberts als mitjans i als ciutadans, sinó en el més estricte secretisme i sigil amb els governs del “CLUB d’ESTATS que formen la UE, nosaltres hem de parlar, raonar i mostrar el camí cap a una DEMOCRÀCIA PLENA, i els projectes de regulació d’una Economia Liberal en la política econòmica de la UE i per descomptat en el regne espanyol, i l’allunyament total i absolut, de l’actual sistema econòmic europeu, Neó-Liberal, que és cert que ha creat riquesa, però sempre en els grans capitals, empreses, i lobbys financers, i com més riquesa cregui en el Capitalisme excloent, selectiu i extremadament potent, més i més pobresa i misèria cregui cada dia de l’any als treballadors, gents humils i senzilles, s’incrementen la destrucció de les classes mitjanes, tant les més altes com les més baixes, i han creat un gir radical cap a l’extremisme de l’esquerra procomunista, així com a l’extrema dreta, Dictatorial i Feixista, que indubtablement, seguirà en major manera afavorint al capitalisme, a la supressió total dels Drets Humans, les llibertats que avui encara gaudim, però ja amb llacunes d’una injustícia Social, Cívica, Humana, és a dir l’arxiu en el bagul dels records de la democràcia, i de l’Estat de Benestar, el de la redistribució justa i equitativa de la riquesa nacional.
¿És aquest el camí que vol aconseguir Europa, la UE. els ciutadans del continent i de la UE?, certament es veritat que si els ciutadans continuem ignorant, o no volen veure, al que arribarà i es precipitarà el Continent Europeu, i el Poble que en ell l’habita, viu, neix, mor, i crea la seva llar i la seva família dins de la dignitat, de la igualtat, i de la justícia redistributiva, creadora d’un millor present i un futur real i verdader, davant la repressió política, de la dignitat i els drets de l’home, l’obediència incondicional, i la por a la falta de treball i salaris justos, a la desocupació, a la misèria i pobresa, i a la por a perdre cada dia, un nou dret, que es substituirà per una nova obligació improcedent, i injusta en tots els sentits.
¿Realment ens val la pena i ens justifica a tots els ciutadans, lliures, demòcrates, solidaris, per a no voler veure i escoltar a uns i a uns altres, a ¿la recerca de la NORMA PER LA RAÓ?, i reflexionar tots nosaltres, que  hem de deixar de Votar d’una manera irracional, i destructiva, a tots aquells partits i els seus polítics, que no volen el diàleg, sinó aconseguir el Poder, imposar-nos de nou el feixisme i el franquisme ja malauradament conegut per a totes i tots, ¿volem tornar a patir de nou, la utilització de la RAÓ PER LA NORMA, és a dir “Per la Raó de la Força, de les armes”, hi amb la pèrdua de tots els Drets Humans, el càstig, la repressió, i la fam física i espiritual.
¿Votarem per la UNITAT NACIONAL amb la imposició d’una Condició, “Sine qua non” per un sistema Franquista?, o bé ho farem lliurement per una DEMOCRÀCIA, i un FUTUR LLIURE, MÉS SOCIAL, DIGNE, DEMOCRÀTIC, JUST I HUMANISTA, per a totes i tots, els nostres descendents?
El poble té la raó sempre, amb quan defensa els seus drets fonamentals, hi amb la utilització de la Democràcia i la intel·ligència Popular que li donarà el poder gaudir de la Joia de la Llibertat, això,  si és una condició !! Sine qua non!!
Gonçal Bayó i Canut

V

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s