ENCETEM una NOVA REVOLUCIÓ INDUSTRIAL a CATALUNYA??

Les meves reflexions, envers els sistemes econòmics de nou cuny a Catalunya i arreu d’Europa

Gonçal Bayó

Ara encetem una nova Revolució Industrial, la del Segle XXI, i es vol fer en diferents alternatives econòmiques, com per exemple, les ja conegudes com a “Economia Circular, l’Economia verda, i l’Econòmia d’Escala hi totes elles “Per-se” tenen un comú denominador, l’ampliació del nostre teixit industrial, la creació de més llocs de treball hi les millores del benestar humà hi social, la reducció del risc Ambiental actual i futur, reduint a la vegada la pressió que es fa sobre els sistemes naturals, tenim molta cura envers l’harmonització del desenvolupament econòmic, i hem repeteixo amb la utilització i el consum eficient dels “Recursos Naturals” sobre la base del “PROGRAMA DE LAS NACIONES UNIDAS (PNUMA), un bon objectiu, per intentar complir-lo, a fi hi efecte de poder aconseguir la sostenibilitat d’aquest.
Com que jo pretén fer una reflexió sintetitzant al màxim els aspectes descriptius i tècnics de cadascun dels sistemes econòmics citats en paràgrafs anteriors, voldria fer ara un afegitó amb unes dades publicades el prop passat mes de gener d’enguany envers al total del nostre teixit industrial i el seu creixement a Catalunya, que per descomptat i en gran part desmenteix el catastrofisme de les informacions a la ciutadania, feta per els sistemes d’informació i molt especialment, per qualcun partit polític, que pateix una “patologia” coneguda com  Catalanofobia amb l’objectiu d’estendre-la per arreu de tota Catalunya, desinforma’n i esbiaixant la informació veritable dels moments econòmics al Principat.
I d’unes altres que es corresponen més amb una de les dues de l‘Economia d’escala en concret la de l’Economia d’escala externa, com podria molt bé ser les dades de les importacions Xineses donades per el INE, hi perdescomptat que,  m’agradaria poder fer arribar a tothom que tingui la paciència de llegir les meves reflexions, i si volen i els plau, comentar, ho compartir-ho amb els seus amics a Facebook.
Si veritablement arriben a poder gaudir de l’Eix-Mediterrani, i aconseguir que les exportacions de productes acabats del continent asiàtic de tota mena per el fet de que arribin als Ports de Tarragona i de Barcelona, per una raó fonamental, meyns temps d’arribada a Europa de productes asiàtics, hi per supossat menys cost en el transport de mercaderies, hi si poguèssim aconseguir, que en lloc de portar el producte acabat, és fes com a parts dels productes (peças), per poder ser muntat i acabat el producte,  al nostre teixit industrial, les raons esdevindrian força evidents, com ho podrien ser, una rebaixa considerable amb l’apartat dels costos d’exportació del proveïdor asiàtic, perquè els metros cúbics d’un contenidor son més aprofitats, i donen molta més cabuda de peces per muntatge, que per descomptat el nombre dels productes ja acabats.
Es a dir, que per al mateix preu major volum i quantitat de producte, no acabat amb origen,  i amb muntatge de excelent qualitat per als mercats d’Europa, major rapidesa de fabricació amb origen de les peces que esdevindran el producte final, amb la total garantia de la qualitat en el muntatge que és farìa a Catalunya, i a la vegada la més que possible exigència als proveïdors, asiàtics, de poder demanar-los que utilitzin el sistema d’aprovisionar-se de materials procedents d’una Economia Verda i Circular, per abastir els seus mercats europeus.
Voldría afegir que les dades que adjuntaré són prou significatives.

En primer lloc:

Adjunta’n-vos amb aquesta reflexió:
El nombre d’empreses amb establiments a Catalunya es va situar en 630.020 a 1 de gener del 2018, un 1,7% més que un any abans, segons l’Estadística d’empreses i establiments que elabora l’Idescat a partir del Directori central d’empreses (DIRCE) de l’INE.
Pel que fa a les empreses amb seu social a Catalunya, el nombre va ser de 618.366, dada que suposa un augment de l’1,5% respecte de l’any anterior.

En segon lloc:

Els productes acabats que Espanya més importa de la Xina, aquestes dades corresponen a la darrera actualització, feta l’any 2014, i els imports de les mateixes són amb milers d’Euros i les he reflectides per ordre de major importància del seu cost, que és va tenir que pagar, per l’abastiment a l’Estat espanyol, a continuació faig la relació, per Núm. d’ordre Sector i import de cadascun dells.

Núm. d’ordre Sector import en milers de €.

————————————————-

* 1 Confecció femenina 2.070.840 570
* 2 Equips de telecomunicació 1.621.229 770
* 3 Informàtica hardware 1.086.795.600
* 4 Calçat 779.921.840
* 5 Química orgànica 769.629,93
* 6 Productes Siderúrgics 735.901,93
* 7 Màquines elèctriques 639.714,49
* 8 Equips, components i
accessoris d’automoció 589.394.790
* 9 Marroquineria 494.563.920
* 10 Confecció masculina 484.487.220
* 11 Joguets 425.157.650

Les xifres que aran s’han de tenir molt en compte, hi que no he pogut obtenir, per no estar encara publicadas per el INE, que són tots aquells que figurarán dins del Sector dels productes tecnologícs, i els d’un alt valor afegit, Xinesos, hi que a hores d’ara, estan guanyant un mercat important arreu de tota Catalunya i Espanya, per el seu preu, i la seva qualitat.
Avui no podem obviar, que la Xina, no solament és, ja una potencia d’un primer ordre Mundial econòmic, sinó que esdeve avui una potencia tecnológica hi amb la lluita, per amb els EEUU, amb l’intent d’aconseguir tots els mercats arreu del Univers
Confio en el fet que esdevingui una aportació més al tema que ara estem parlam-ne, respecte de les economies que s’estan intentant introduir a les nostres empreses.
Gonçal Bayó i Canut
>> Totes les dades i xifres que és donen aci, han sigut contrastades amb els informes obtinguts del, INE, ( Instituto Nacional Estadistica, DIRCE, i IDESCAT.<<

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s