UNA MODESTA AMPLIACIÓ ENVERS L’ARTICLE DEL SR. SANTIAGO RECASENS

UNA MODESTA AMPLIACIÓ ENVERS L’ARTICLE DEL Sr. SANTIAGO RECASENS

Que és una Confederació:

Una Confederació és una associació d’estats sobirans o de comunitats creada per mitjà d’un tractat internacional per a l’assoliment d’alguns fins o propòsits comuns predeterminats. A diferència del que ocorre a les federacions, la sobirania dels membres de la confederació és més important que no pas la unió confederativa. Altres politòlegs consideren que la diferència entre les federacions i les confederacions és el grau de poder central del govern; en una confederació, els estats membres cedeixen només uns pocs drets sobirans al govern central, i conserven el dret a la secessió.
L’autor el Sr. Santiago Recasens, ens diu que admetrà qualsevol opinió, o modificació del seu article, bé jo modestament m’agradaria fer una reflexió que no té res a veure, amb les observacions que l’autor ens demana tenir en compte, ja que el que pretenc és exposar una ampliació de l’article en qüestió, amb la descripció que ens fa Vikipèdia del que és una Confederació, que segons la meva opinió envers l’article, per una sola raó;  que no figura amb el contingut del magnífic article del Sr. Santiago Recasens.
Les Confederacions sovint s’han creat per resoldre afers crítics, com ara la defensa territorial, la representació estrangera, el comerç internacional, o l’adopció d’una moneda única. Les confederacions creen un tipus de govern central per donar suport a tots els membres. Una confederació, en termes polítics, es refereix a aquelles unions permanents entre estats sobirans amb una sola representació exterior o internacional. El grau del lligam entre els estats confederats pot variar; si l’aliança és forta, la confederació no es diferencia en res, de facto, de les federacions; en altres casos extrems, si l’aliança és prou dèbil, un Estat pot ser menbre de més d’una Confederació
Gonçal Bayó i Canut

 

* Font d’informació: 
VIQUIPÈDIA l’enciclopedia lliure. (https.,//ca.org/wiki/eració)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s