GOVERN OBERT

GOVERN OBERT

 

 

Apreuats amics a Facebook, hi al meu bloc, i hi ha tothom, que tingui un interès, en saber quelcom, de manera elemental i planera, envers un tema d’actualitat política, al meu entendre, força interessant com ho és conèixer, el que significa GOVERN OBERT, per la ciutadania i la democràcia a Catalunya.
Veiem així doncs els tres pilars fonamentals, per establir un nou concepte de governar, conegut com a GOVERN OBERT.
Els seus pilars fonamentals són.

LA TRANSPARÉNCIA

LA COL-LABORACIÓ

LA PARTICIPACIÓ

Vull explicitar d’antuvi i de manera modesta, sense cap animo d’alliçonar a ningú, les tres bases fonamentals del que avui coneixem de manera eufemística, amb el nom de Govern Obert.
Hem fonamentaré amb la promulgació el 21 de gener del 2009, de les definicions fetes amb un memoràndum als Estats Units, del seu President amb aquells moments, Barack Obama, envers La Transparència i una nova forma de Governar oberta a la ciutadania.
D’Aquests nou sistema neix una doctrina política, que és desenvolupa a l’adoptar una filosofia del moviment del software lliure amb els principis de la democràcia.
Així doncs el Govern Obert, té un clar objectiu, com és que la ciutadania, col·labori amb la creació i millora dels serveis públics i enfortir la transparència per donar la total informació dels contes de l’administració a la ciutadania, l’únic sobirà del País, a fi i efecte d’acabar de manera definitiva amb el secretisme habitual, que els governs actuaven d’esquena al Poble, entenen que la ciutadania tindrà sempre l’accés lliure a la informació, la protecció de les seves dades personals, el coneixement de totes les activitats previstes que el Govern estigui realitzant o realitzarà amb un futur, d’aquesta manera els ciutadans podran gaudir i exercir el seu dret d’opinió.
No es pot enganyar a ningú amb l’afirmació del fet que aquest nou sistema, és exclusivament una aplicació de les TIC i les webs, no, i rotundament no, el Govern Obert neix lligat totalment, al concepte d’innovació amb el d’implementació, de nous productes, serveis, processos, i sistemes d’entregues, l’eficacia, la rapidesa, per millorar els serveis als ciutadans, això és una millora tecnològica dins de l’organització, igual a com ho és el Govern Obert, sense obviar, i per tant s’ha de tenir molt en compte, que aquesta innovació, té una relació directa amb el que es coneix com a Valor Afegit, el qual es produeix quan s’hi ha afegeix a l’administració del País, i que és coneguts cons a Valor Públic, produint sempre just al moment de donar-li, més valor real a les activitats, que es destinen a la gestió i administració d’un organisme públic.
Podria ex tendrem més àmpliament, amb la descripció total de les argumentacions, respecte a els tres pilars, del concepte que jo he exposat de manera sintètica, a fi de donar els elements bàsics i fonamentals d’aquest nou tipus de poder Governar, però crec que hi han tot el que he citat, es pot gaudir d’un coneixement correcte del sistema de Govern Obert.
DESAVANTATGES:
Molta cura a no ser abduïts per als oligopolis de les zones que es faci la innovació.
Si voleu, cercar més informació complementaria, podeu anar a cercar-les
a les següents referències:
COBO CRISTOBAL (2013) Gobierno abierto DF. P 107
LATHROP DANIEL (2010) Open Governements
RAMIREZ ALUJAS ALVARO (2011) Gobierno Abierto y la eliminación de los gastos Públicos.
Entre d’altres més referències.
Salut i República.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s