A ON ANEM ARA ?, I COM HO HEM DE FER ?

 

A ON ANEM ARA, I COM HO HEM DE FER ?

Per: GONÇAL BAYÓ I CANUT

He llegit amb molt interès com sempre, el que és  diu amb aquests articles, als que jo he respost breument, que qualcuns  postil·len, dien-me m que no estem desencisats, etc. jo voldria creure, millor dit m’agradaria creure que és ben cert, però malauradament aquests virus són mutants, quan s’enfronten a la repressió dels mitjans, en tal d’evitar-ne una pandèmia letal, com és el cas que tu dius esperant, esperant a fer que ho aquí?
És ben cert que si tinguéssim la República, els nostres companys ara injustament ei il·legalment empresonats, sortirien per què la República els alliberaria, cert, però quina República?, de quin País?, perquè és ben notori, que nosaltres no som una República, motiu: doncs perquè no ho hem volgut, ho no hem sabut fer-ho de la manera més adient, ho perquè hem tingut hi gaudit d’un govern, potser massa Paternalista?, hi perquè no tenim una Nació Sobirana i Independent, sota el prisma de la Política Universal, que ens envolta, per una sola raó, el poble la ciutadania amb general hem deixat de mostrar la nostra fortalesa com a societat, exigint als nostres polítics i als polítics contrincants, un canvi radical, és a dir un gir copernicà, amb la governança espanyola, actual centralitzada, homofòbica, dictatorial i repressiva.
Com doncs s’ha de fer?, amb la proclamació “De iure” de la República, sense cap mena de por, amb coratge, amb el transcurs del segle XX i el XXI, cap dels nous països que han aconseguit, la independència ho han assolit per al diàleg i les negociacions, ates que sempre ha sigut per una lluita, ho bé armada (que els catalans rebutgem totalment) ho bé per la manera cívica, pacifica, sense violència, a l’estil de M. Ghandi, com ho varen fer, amb una rebel·lió per no obeir, ho per no callar ho por no col·laborar, en res hi per res, ho per no manifestar-se de manera multitudinària, hi constant-ment, però per damunt de tot per exigir, hi reclamar-los els Drets Humans i els nostres Drets com a Nació i Poble.
Això porta indestriablement a enfrontaments amb tots els mitjans de l’Estat opressor?, és totalment cert, això vol dir que ens reprimiran de totes les maneres, legals i il·legals?, sí que és més que possible, això vol dir que hi pot haver vessament de sang?, si és ben cert, segur que ho faran i no tindran cap mena de sentiments?, si és ben cert, però seran ells hi no més que ells, els que ho faran, hi quan els hi durarà aquesta manera de reprimir-nos?, crec que la Sra. Ministra de la Defensa, ni ho sap, ni pot dir fins quan els mateixos militars, li ho permetran, ni si la NATO els autoritzarà.
Les Democràcies tombaran de nou el cap per no veure?, el que si és ben cert també, que si el poble esdevé de nou unit, ho aconseguirà, més aviat que no pas tard, i a la vegada, amb una constatació “De iure”, les nacions reflexionaran i probablement reconeixeran la República, la Nació hi el Nou Estat Sobirà d’una Catalunya, ferma, justa, viable, econòmicament, industrialment, socialment, hi molt més social, de ben segur més feliç i rica que l’Estat espanyol.
El possible preu que haurem de pagar?, “doncs tenint molta cura amb fer dir i parlar?, hi amb molt coratge, perseverança, sense mostrar cap dubte, hi tenir una capacitat extraordinària per suportar els patiments de tota mena, hi la mostra’n-ho a tothom,  la voluntat de sacrifici de tots els ciutadans de Catalunya, Recordem sempre que!!, la independència no te la donen, et les de prendre!!
Però mai l’has d’esperar, si no ets capaç d’anar-la a cercar-la
editat el 08/01/2018 a les 20,28 pm.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s