JOAQUIN FRADERA SOSPEDRA, VA ESCRIURE UN ARTICLE, “EL COP D’ESTAT A CATALUNYA

SITUACIÓ POLÍTICA A TEMPS REAL A CATALUNYA.

!! COP D’ESTAT A CATALUNYA!! (fragment d’un article publicat per JOAQUIN FRADERA SOSPEDRA), amb data del 20/XI/2017)

 

El tema clau i principal és i ha estat que l’Estat s’ha saltat les seves lleis per intentar esclafar i humiliar Catalunya.

Repassem la llista.

-La Fiscalia i Jutges i policies sense permís ordenen intervenir en dependències de la Generalitat, diaris i revistes, correus, entitats, etc. durant el mes de setembre, sobretot el dia 20.
– S’ Les clavegueres de l’Estat. Amb diners públic s’han mobilitzat policies i mitjans per mentir, intoxicar i manipular.
– inventen un nou concepte de violència i accions tumultuoses per intentar justificar que s’han comès delictes de sedició en manifestacions pacífiques.
– Se salten les lleis sobre mesures cautelars de presó inventant perills inexistents.
– Atribueixen a l’Audiència Nacional competències que no té.
– “Casualment” estan de guàrdia els mateixos jutges per tractar els diversos casos relacionats amb el moviment independentista.
– Donen un contingut al delicte de rebel·lió que els redactors del Codi Penal neguen pugui tenir, entre altres raons perquè específicament en van parlar i votar per deixar clar el seu abast quan es parla de l’element de la violència.
– Apliquen el 155 en contra també de l’explícita Votació al Congrés l’any 1978 incorporant mesures que el mateix text no contempla de cap de les maneres i que són un cop d’Estat en tota regla i que ara detallo.
Segons l’Estatut (Llei Orgànica aprovada al Congrés el 2006)

– NOMÉS EL PRESIDENT de la Generalitat pot dissoldre el Parlament i convocar eleccions anticipades.

– Les funcions i competències del Parlament NOMÉS són les que estableix l’Estatut i cap Decret les pot alterar
– El President només pot ser cessat pel Parlament en una moció de censura o en perdre una moció de confiança.
– El vicepresident i consellers només poden ser cessats pel President.
– Els diputats i consellers només poden ser investigats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Dues dades complementàries. Cap ni un acadèmic constitucionalista està d’acord amb què el 155 permeti fer al Govern del PP el que està fent. I cap ni un penalista està d’acord en el fet que els fets investigats continguin els elements indispensables (violència) per considerar-los rebel-lló o sedició. S’han distorsionat i alterat de manera intolerable les lleis espanyoles per part del mateix Estat que pretén ser un Estat de dret.

Això ho hem de tenir ben clar davant la persistent campanya de desinformació que pretén convertir les víctimes en botxins.

La meva reflexió:

Crec que d’una manera clara i entenedora, En Joaquin Fradera Sospedra, amb el seu article, ens feia un breu resum, d’aquells moments i de l’obertura amb l’aplicació del 155, com d’una barra lliure per l’Estat espanyol, amb una rigorositat indestriable de la veritat, del que va esdevenir amb la intervenció total i absoluta del Govern de la Generalitat, de les seves institucions, de la seva economia, de les finances, és a dir de l’Auto-Govern a Catalunya, totalment (i il·legalment), així com dels mitjans de comunicació catalans, amorralats, amenaçats i amb amenaces de tot i per tot, empresonaments a la carta probablement després de la comtessa electoral sigui quin sigui els resultats, i únicament per degustació del Govern de l’Estat espanyol i els seus companys de viatge, tots ells fanàtics d’un nacionalisme castellà, excloent, neofranquista, dictatorial, centralista, amb una motxilla a l’esquena plena d’una catalanofòbia, així com d’una malaltissa obsessió per destruir-nos. Humiliar-nos, perquè per sobre de tot per ells, és la unitat de l’Estat espanyol i el domini del seu nacionalisme, no els importa el poble, ni la pobresa d’una gran majoria de la ciutadania, ni dels nens que les seves famílies, ja no poden mantenir per la seva pèrdua del poder adquisitiu, i tots els greuges que aquesta actitud capitalista i neoliberals, ens ha portat, ni el dèficit espanyol, que supera amb escreix el cent per cent del PIB espanyol, és a dir d’un destí sense futur per als Catalans, per Catalunya, ni tampoc per als ciutadans Espanyols, ni per descomptat per Espanya.
Sintetitzant, totes i tots els catalans, tots aquells que aquí viuen, treballen, tenen la seva residència habitual, la seva família, pensin el que pensin, ideològicament, religiosament, d’orígens diversos així que es pot entendre, que totes i tots tenim els mateixos drets, per votar, allò que més n’agradi, ho sigui més adient per nosaltres, però jo voldria fer una reflexió, les agressions, la manca de llibertats, i el present actual, el d’ara el real, són per a tots exactament igual, com també ho pot ser per als fills, néts, avis ara i amb un futur, “sense cap futur”, amb un camí que ens obliguen a seguir, però que no té cap destí, així no pot haver-hi cap destí per a ningú, no es tracta de banderes, ni de llengües, ni de cultura, ans el contrari, això va de Dignitat, de Canvis Socials profunds, de llibertats, de Drets, de Justícia, de Democràcia, va del fet que no es torni mai més a l’espoli de Catalunya, el greu cas de les obres d’art de Sixena, i del Museu de Lleida, són un bon exemple, del que ens poden fer, hi del que està passan-nos ara.

Tenim dues opcions possibles:

Una de votar Unionisme, que significarà la destrucció total i absoluta de les nostres llibertats, de la riquesa nacional de Catalunya, del present de les nostres pensions, dels nostres serveis educacionals, sanitaris, estructurals, la normalització de la pobresa integral per la gran majoria del Poble, i sense futur per als nostres descendents.
L’altre, votar no importa a qual dels Partits Independentistes, sense oblidar-nos mai d’entendre que abans que Independentistes som i serem DEMOCRÀTES una condició “Sine qua nom”, que forma part del nostre ADN, com a NACIÓ I COM A POBLE.

Pensem-hi de manera curosa amb aquests moments preelectorals i determinants per a totes i tots.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s