PER QUE, HI PER QUI, HEM DE VOTAR

PER QUE, HI PER QUI,  HEM DE VOTAR

 

 

Ja hem arribat a un punt, que no ens cal fer-nos més cap mena d’autocritica, en tot i per tot, “ellos” com els hi deia en Ramon Cotarelo, no volen, entendreu, ans el contrari s’hi ha aprofita’n de la nostra “avinentesa” i d’anar per costum amb la nostra ancestral manera d’entendre la convivència, el diàleg, bastir ponts per trobar l’acord, el consens, les raons que puguin esdevenir, una millor solució que l’enfrontament, la humiliació, la violència i la guerra, sigui el qui sigui el nostre contrincant, això Catalunya i els catalans ho coneixem amb un eufemisme “Anar amb el Lliri a la Mà”.
Però s’han produït uns fets els dos darrers mesos, en què no s’han tancat els temes vitals per als catalans i per Catalunya, correctament, amb la fermesa i el coratge polític, que ha esdevingut en un assetjament judicial i polític, totalment indestriable d’un cop d’Estat així com esdevenir anticonstitucional, ja al fet que Catalunya li han sostret els seus drets constitucionals, amb l’execució de l’article 155, d’una indefinició total absoluta (segons opinions de grans i expertes juristes. Constitucionalistes), crec que tothom pot veure i entendre, la manca abusiva de la llibertat d’expressió, la llibertat de poder anar amb elements personals, i colors de tot allò que als ciutadans els hi plagui, ho vulguin del com i de quina manera els mitjans de comunicació públics catalans han de donar les informacions, així com ho han de dir, per descomptat de com “Ellos” ho volen, hi han prohibit al nostre President fer declaracions als mitjans, siguin el que siguin, quan ell romana amb aquests moments com a ciutadà europeu a Brussel·les (quan va viatjar a Brussel·les), no ho va fer fugint de res, perquè res li havien imputat, ni res li havien prohibit, ni per descomptat sostret el seu Passaport, per sintetitzar, estem dintre d’un règim en polític i jurídic, dissortadament dictatorial, nacionalcatòlic, feixista centralista, neó-liberal, i d’una democràcia orgànica del tipus Franquista, amb una excusa política (que distreu a la ciutadania dels estralls d’un mal govern i de la institucionalització de la corrupció més gran coneguda arreu, ho que mai ha tingut la UE.
Així ara ens arribat el moment amb la meva humil opinió, de deixar-nos el lliri a casa, a un xerro, i no portar-lo per al moment, ni en cap moment més a la Mà, aquests il·legal referèndum ho com els hi surti dels seus atributs, com es diu o se’l coneixerà, hi com l’entendran segons els resultats d’aquest, els dos grups, Els Unionistes, hi els Independentistes, però ara ja hi durant el simulacre de període preelectoral. Ja estem veient anomalies, impureses polítiques, discriminacions, prohibicions per mi desconegudes i probablement fora de llei, insults, amenaces, trencadissa i destrucció de tots els ponts, possibles de diàlegs, i d’arribar a consens, i per descomptat tot un reguitzell d’atrocitats socials, polítiques nefastes, és a dir destrucció total i absoluta de tot el que els catalans hem construït i fet per millorar Catalunya, i per ell seu i únic sobirà, !! El Poble!!
Aquesta contesa indiscutiblement és bicèfala, té dos caps totalment diferents en tot hi per tot, el SI a la Dictadura del regne d’Espanya, i del Govern espanyol ara en mans del PP (tenim una lletgíssima experiència de més de tres segles amb aquest sistema a Catalunya i fins i tot arreu d’Espanya. ho bé el SI per poder fer el canvi que el poble demana hi que ens ha de permetre la construcció d’un nou Estat a Catalunya, amb molta cura, amb sacrificis, amb l’aportació de tots, per a tots i amb tots, assegurar-nos el present (ara no el tenim assegurat en res i per res) hi poder fer-nos i gaudir d’un futur, per nosaltres i per tots els nostres successors, però molt especialment recuperar tots els drets sostrets amb l’excusa del 155, que els hi donat ho s’han pres com barra lliure, per fer tot allò que esdevingui greuge a la ciutadania catalana (diversa, plural) tant se’ls en fot, i la destrucció per segles de Catalunya, de la seva llibertat, de la seva dignitat, de les seves diversitats, i de la pluralitat del país que tant els hi fa mal, amb el seu concepte de la hidaguia castellana “d’una Grande i Llibre”
Hi recordem la lliçó que ens han donat per al tema d’esdevenir o entendre la unilateralitat, per fer la creació d’un nou Estat i pensem a dialogar fins al límit una altra vegada, per aconseguir fer-ho, ara bé s’ha de tenir molt i molt en compte, que res ens farà lliures, si no som capaços de controlar totalment el país, fins a l’últim mil·límetre d’aquesta terra, i per terra, mar i aire, amb els jutges i la justícia, amb la sanitat, l’educació, les nostres fronteres actuals, els mossos i les policies locals, la hisenda, les finances, l’economia, garantir els nostres pensionistes i les pensions, el poder adquisitiu de tots els ciutadans catalans, la pau i l’harmonia, és a dir allò que hem tingut i gaudit, en poques, ocasions durant els tres d’arres segles, ho hem de explicar-ho molt bé, que sigui entenedor per tothom, s’han de fer actes de claredat i de la realitat, que ens és precís i les seves conseqüències probablement dramatiques.
La qüestió és ben simple per què depèn d’un factor que el poble tenint-lo no l’han utilitzat el seu Poder, i que tots no hem tingut, coratge, valor, fermesa, sense cap mena de Por, i amb el màxim respecte per a tots i per tothom, però sense voler defugir de la realitat, que la violència s’era utilitzada al màxim per aquells, que no tenen cap raó, i que han perdut la dignitat, la humanitat i el sentit de la justícia veritable, no la imposada i per a conseqüència no volen ni practiquen la democràcia, que li correspon a un Estat de Dret, com “ellos” diuen que són.

Qualcuns prefereixen la mort, que viure amb l’esclavitud d’una Dictadura, sigui del color que sigui, no es pot escombrar a casa teva sense fer pols.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s