EL COP D’ESTAT A CATALUNYA (de Joaquin Fradera Sospedra)

De:  Joaquim Fradera Sospedra

EL COP D’ESTAT CONTRA CATALUNYA

 

 

Passa tot tant depressa, i algunes mentides es repeteixen tant, que, sense adonar-nos-en, acabem acceptant falses veritats. El govern del PP, amb l’entusiasta recolzament de C’s i la complicitat del PSOE, ha donat un cop d’Estat a Catalunya, contra els catalans. S’han saltat una bona colla de lleis. I no callarem, i no ens podem permetre deixar-ho passar, ni podem centrar-nos en polèmiques secundàries com la de si estàvem o no preparats, etc. No. El tema clau i principal és i ha estat que l’Estat s’ha saltat les seves lleis per intentar aplastar i humiliar Catalunya. Repassem la llista.
– Les clavegueres de l’Estat. Amb diner públic s’han mobilitzat policies i mitjans per mentir, intoxicar i manipular.
– La Fiscalia i Jutges i policies sense permís ordenen intervenir en dependències de la Generalitat, diaris i revistes, correus, entitats, etc durant el més de setembre, sobretot el dia 20.
– S’inventen un nou concepte de violència i accions tumultuoses per intentar justificar que s’han comès delictes de sedició en manifestacions pacífiques.
– Es salten les lleis sobre mesures cautelars de presó inventant perills inexistents.
– Atribueixen a l’Audiencia Nacional competències que no té.
– “Casualment” estan de guàrdia els mateixos jutges per tractar els diversos casos relacionats amb el moviment independentista.
– Donen un contingut al delicte de rebelió que els redactors del Codi Penal neguen pugui tenir, entre altres raons perquè específicament en van parlar i votar per deixar clar el seu abast quan es parla de l’element de la violència.
– Apliquen el 155 en contra també de l’explícita Votació al Congreso l’any 1978 incorporant mesures que el propi text no contempla de cap de les maneres i que són un cop d’Estat en tota regla i que ara detallo.
Segns l’Estatut (Llei Orgànica aprovada al Congreso el 2006)
NOMÉS EL PRESIDENT de la Generalitat pot dissoldre el Parlament i convocar eleccions anticipades.
– Les funcions i competències del Parlament NOMÉS són les que estableix l’Estatut i cap Decret les pot alterar
– El President només pot ser cessat pel Parlament en una moció de censura o al perdre una moció de confiança.
– El vicepresident i consellers només poden ser cessats pel President.
– Els diputats i consellers només poden ser investigats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
Dues dades comlementàries. Cap ni un acadèmic constitucionalista està d’acord amb que el 155 permeti fer al Govern del PP el que està fent. I cap ni un penalista està d’acord en que els fets investigats continguin els elements indispensables (violència) per considerar-los rebelIó o sedició. S’han distorsionat i alterat de manera intolerable les lleis espanyoles per part del propi Estat que pretén ser un Estat de dret.
Això ho hem de tenir ben clar davant la persistent campanya de desinformació que pretén convertir les víctimes en botxins.
Som davant un Estat que manté mentides que crec que ningú podia imaginar i preveure, com per exemple: que a Catalunya no s’ensenya castellà ho va dir en entrevista pública el ministre d’exteriors i no ha dimitit; o que totes les imatges de violència del 1-O són muntatges i manipulacions auspiciades pels russos, etc..
Espanya és una màquina de fabricar mentides permanent, i una institució autoritària i arbitrària, no és un Estat de dret. Hi ha qui té la barra de sostenir que l’Estat té dret a defensar-se quan l’ataquen o el pretenen trencar, quan l’Estat, en canvi, enlloc de defensar-se, té el deure de defensar i garantir els drets dels ciutadans i de les minories i no pa defensar-se d’elles. Quan més de 2 millions desobeeixen l’Estat (9N i 1-O) l’Estat ha fallat, no ha aconseguit l’indispensable consens que és la base de l’Estat democràtic. No és cert que el primer valor polític sigui la llei i l’Estat de dret; el primer valor és la democràcia; les lleis es poden imposar si hi ha una base social de consens majoritari; quan una persona es salta la llei cal sancionar-la, quan la meitat de la població es salta una llei, cal canviar la llei. Les lleis no es poden imposar contra la voluntat d’una part important de la ciutadania. Som davant un conflicte polític (i no jurídic) precisament perquè una majoria social representada en el nostre Parlament fa lleis, declara, debat i vota de manera molt diferent al que la majoria social representada a les Corts vol i no vol acceptar dialogar sobre aquestes diferències. Es un conflicte entre Catalunya i Espanya, perquè a Catalunya PP PSC i C’s no representen a la majoria i en canvi a Espanya sí. Per això, ells, han donat un cop d’Estat a Catalunya, ells amb 52 diputats i el 39% dels vots han imposat la seva voluntat a 83 diputats amb 58% dels vots.
Les eleccions del 21D són una oportunitat per reforçar la majoria catalana que rebutja el cop d’Estat. Només amb urnes i vots podem redreçar la situació.

Publicat per:  JOAQUIM FRADERA SOSPEDRA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s