EL CAMVI ENS ÉS PRECIS, JA

EL CAMVI ENS ÉS PRECIS, JA

 

 

 

N’estic molt orgullós i il·lusionat per al que jo crec que ens dóna la seguretat total i absoluta envers que la ciutadania, no ha perdut la constància amb reindivicar-se de nou l’independentisme català, però dit això, voldria dir que tot i el ressò que esdevenen aquestes manifestacions multitudinàries, no és suficient, ni pel que fa a l’Estat espanyol, ni de la gran part de la seva ciutadania, ni tampoc de la UE, per què?, doncs perquè no ha esdevingut en cap moment la demostració de la força d’una República, perquè no (…) el control del País per terra mar i aire, ni per les institucions, ni per la solidesa del govern català, tant amb la seva unió, com als criteris per assolir-ne el comandament i la responsabilitat dels esdeveniments, i la fermesa indestriable per mantenir la proclamació de la República, masses dubtes, passos incerts, endavant i en darrere, tant en les dates, i les esperes per fer-ho creient de manera molt poc seriosa que la UE. ajudaria per poder assolir un diàleg i una autorització del govern espanyol, per poder exercir el nostre Dret d’Autodeterminació, legalment, i que esdevinguis vinculant, per descomptat també aquest fracàs rotund per part nostre, ha portat uns resultats, que no han estat reconeguts, pel que fa a Estats per cap nació del món, aquesta és la trista i cruel realitat.
Sempre quan donava classes i feia formació amb tècniques d’assessorament, els deia que per qualsevol formació, negociació, o tracte tant en l’àmbit d’empreses, corporatius, institucionals, de Partits Polítics, ho personals un element indestriable del bon camí per intentar aconseguir-ho, n’era “l’ús de l’empatia” (el coneixement més profund i rigorós (possible), de tots els subjectes que haurien d’intervenir amb els diàlegs, ho les negociacions, així com els nostres possibles companys de “viatge” a fi i efecte de no impossibilitar mai el fet de poder obtenir el millor resultat, tant pels objectius comuns, els tractes de tots tipus, o el bon governament polític, institucional, empresarial, etc.
Aquest factor, no es va desenvolupar totalment, en creure que les reaccions dels nostres contrincants, o adversaris i dels seus concomitant’s , no esdevindrien tan irracionals, inhumanes, ni per descomptat ant-democràtiques, els resultats són avui tema diari i d’aplicació injusta i d’il·legalitat jurídicas gairebé de tots ells.
Per tant ara no és el més efectiu ni potser el més adient aquell vell tòpic,  d’anar amb el Lliri a la mà, ates que cal copsar l’interès arreu de tot i de tothom, per mostrar de manera fefaent, que res hi ha canviat a la mentalitat d’una gran majoria del Poble, i mostrar el nostre rebuig total a l’empresonament de polítics, ni dels subjectes civils, per tenir, ho pregonar idees diferents del Govern estatal, dels partits Unionistes, dels mitjans de comunicació espanyols i molt especialment de Madrid (la majoria d’amb ells subvencionats per l’estat espanyol o bé de l’Ibex ’35) i sense oblidar-os de l’església en general.
Cal reconduir els nostres esforços, sense abandonar el civisme, la serenor, l’educació i el respecte a tothom, i el total rebuig a la violència, ja que quan es fa ús de ella , vol dir que s’ha perdut la raó, la veritat, i la justícia enfonsat a la democràcia, pensem sempre, que les Nacions No tenen sentiments, ans el contrari tenen únicament interessos, i el que empitjoro solament es mouen per interessos, i aquest és un altre acte que s’ha de fer amb un escenari d’un teatre amb caire econòmic, financer i fiscal, i d’acord amb les escletxa’s que tenen les lleis, i de la legalitat institucional, en tant no sigui efectiva la República, la llei de Transitorietat, i procés constituent a Catalunya.
Reflexionar, posar en pràctica el vell sistema angle-saxo, conegut com a “Braingstorm” (pluja d’idees), ha de ser amb la meva modesta opinió, un nou episodi d’aquesta llista ho fullo de ruta, amb més de set anys d’existencia.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s