HEM D’ANAR SEMPRE AMB EL LLIRI A LA MÀ

HEM D’ANAR SEMPRE AMB EL LLIRI A LA MÀ?

 

 

 

M’agradaria poder compartir plenament, amb tots vosaltres, benvolguts amics i companys la manera d’actuar i de fer, per una vegada més,  “Amb el Lliri a la màperò ara i amb aquests durs moments, en què ens obliguen a haver de suportar de nou, una situació social i política injusta, xenòfoba, i cruel (fonamentada com fa ja 80 anys ho va fer un govern eixit d’un cruent colp d’estat, il·legal, i autocràtic, és a dir una dictadura feixista), amb la venjança de l’odi que ells ho van interpretar i ho van entendre, exactament igual a com està succeint ara i en aquests moments ho esta fent l’Estat espanyol, en contra de Catalunya, i el seu govern democràticament triat per sufragi universal, en el Parlament català, això ens diu que  hem de reflexionar, ara mateix i molt acuradament.
Ells Utilitzant la venjança, com un concepte d’aplicació de la seva justícia, convertint l’enorme diferència existent entre el fet de la venjança, i el concepte de la justícia, en alguna cosa perquè pugui aparèixer com un fet difús, davant l’opinió europea (especialment la UE), ja que la venjança té com a concepte, la injúria, la humiliació i el dolor que es pugui causar, i per contra ni pretén, ni té un objectiu reparador, com així s’entén l’aplicació de la justícia, en els Estats de dret, però la realitat de la voluntat d’aplicar justícia en l’actual Estat espanyol no és una altra que a tots aquells, que ells consideren que han infringit les seves lleis, deuen ser objecte de la venjança del seu orgull i odi, ho estem veient i vivint en els seus consells extraordinaris de Ministres, les declaracions i imputacions que efectuen diàriament la fiscalia general de l’Estat, en l’aplicació d’un codi penal i la seva acceptació pels jutges, de lleis unes anul·lades i altres vigents de la dictadura franquista, l’empresonament incondicional “Sine die”, les extraordinàries multes que els exigeixen als seus imputats, el mal tracte policial als mateixos, i la brutalitat patida el passat un d’Octubre per la ciutadania que de manera pacífica volia exercir el seu Dret al vot, sense cap parangó en països europeus, ens han recordat fets que un Rei Borbó, va decretar i efectuo d’acord amb el seu Tractat de Nova Planta de l’any 1716.
Motiu pel qual vull fer-vos, una reflexió a totes i tots, hi haurà qui es preguntarà fins a quan?, o hem de patir?, que fem amb la dignitat ferida li posem una tireta?, tot en la vida té un límit, i la veritat no veig que solament se circumscrigui a portar un lliri en la mà, es pot dissentir, i s’ha de defensar la llibertat d’expressió, de tot el món, és lògic i hi hauria de ser normal, però tots sabem on ens dol més la sabata, que per descomptat mai és la violència, que sempre genera més i més violència, no en absolut, als estats i els seus governs el que més el dol és la butxaca, els seus recursos financers, les seves economies, la seva hisenda, mantenir la seva fiscalitat, que no hauríem d’oblidar, és la sang que alimenta el cos de l’Estat, el seu cor, i els seus desitjos de grandesa política, val a dir que no és en absolut el que fa amb aquests moments, el nostre Govern central, com ho hauria de ser, el benestar dels seus pobles, sinó els interessos dels seus lobbys, els seus Bancs, l’Ibex 35, els seus governants, el Clergat, les seves estructures corruptes de poder, el de poder emplenar les seves obligacions amb els crèdits contrets, així com per exemple, el pagament dels seus interessos, i per descomptat l’estel determinant és per sobre de tot “la prima de risc”, per tant ara nosaltres potser hauríem de pensar a fer menys concentracions que no siguin determinants, i més accions legals que no requereixin cap mena de violència, ni que formen part del nostre ordenament legal, si es fa amb intel·ligència, i discreció però amb rotunditat i unanimitat, així doncs humilment crec que hauríem d’anar tots al racó de “PENSAR”.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s