LA DARRERA REFLEXIÓ (DUI)

 

               LA DARRERA REFLEXIÓ (DUI).

 

 

 

 

El patrimoni de Catalunya són: Estructures, Ports, Aeroports, parcs científics, la innovació de productes, per al teixit Industrial, Gran, Mitja, PIMES, l’R+D+I+G, Farmacèutics, Bio-Químics de primera qualitat, les exportacions superiors dins la balança comercial i de mercats respecte de les importacions, aquest darrer exercici de l’any 2016 supera amb escreix les exportacions vers la importació, la viabilitat de Catalunya és reconeguda per grans i experts economistes de nivell mundial. A on manifesten de manera rigorosa per tots els mitjans econòmics de la més alta vàlua, la fiabilitat de l’Estat català.
Vull remarcar la més que possible, predisposició de qualcuns països a reconèixer i acceptar a Catalunya com un Nou Estat de les Nacions Unides (Dinamarca, Bèlgica, Suïssa, Israel) entre d’altres més propers al reconeixement que a la marginació, malgrat la pressió del Ministeri d’afers Exteriors i el ple del govern espanyol actual del PP.  de ben segur que això, ens podria permetre que els mercats inversors obriren la Xeta, amb la millora de la prima de risc, i per tant tenir accés al crèdit Internacional, i així poder gaudir dels avantatges d’un Estat lliure i Sobirà, per negociar, i per bastir ponts a totes les nacions occidentals, i els seus organismes.
Ara bé, sigui quin sigui el sistema que adoptem per l’obtenció de la nostra Independència, el poble ha de romandre units, sense defallir malgrat els sacrificis que per un temps haurem de fer, però que evidentment els Governs espanyols, guiats per l’odi i la rancúnia a Catalunya intentaran fer-nos patir, però ens queda un altre arma al nostre abast, en el suposat de no voler ni tenir diàleg, ni bastir ponts per les negociacions, Catalunya pot i ho hauria de fer no reconèixer deute qualcun amb Espanya, i per tant deixar tots el deute exterior (dèficit) a l‘Estat espanyol, hi sense el 20% del PIB espanyol que és el que aporta Catalunya, i per al qual els durà a un camp de no poder pagar, ni interessos, ni rescatar el deute, que ara ja supera el 100×100 del PIB Nacional.
Això comportarà probablement, al fet que l’FMI, el BCE i la UE que voldran que els hi paguin el deute, i tots ells coneixen perfectament que sense Catalunya o sense acord amb la República Catalana, esdevindrà un col·lapse financer i econòmic d’unes magnituds inversemblants per Espanya i amb conseqüència per Europa, ni tampoc poden obviar que les seves exportacions hagin d’entravessar dues fronteres, una d’Entrada a Catalunya i una de sortida, ates que més del 50% de les exportacions espanyoles han de circular per territori català per arribar a Europa.

Hem de confiar amb què d’una vegada per totes, el Govern espanyol actuï amb racionalitat, hi no amb visceralitat.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s