PER PRIMERA VEGADA LA VERITAT A SORTIT A LES ONDES DE LA RADIO

 

PER PRIMERA VEGADA, LA VERITAT AMB LA Sra. INES ARRIMADES, HA SORTIT A LES ONDES.

 

Programa de Catalunya Ràdio, detall de l’entrevista a la Sra. Inés Arrimades, cap de l’oposició al Govern de la Generalitat, representa’n al partit Ciutadans, la excelent periodista, Sra. Mònica Terribas, després de qualcunes preguntes referents al motiu del perquè no es vol que a Catalunya es faci un referèndum, consensuat, i vinculant, i demanant-li que el faci sense donar com a resposta el monotema que ells han establert i repetit amb totes les ocasions, just poc abans d’acomiadar-la, li fa de nou la mateixa pregunta però d’ien-li que no acceptarà el monotema oficial, i que el públic es mereix una resposta, clara i real, la Sra. Arrimades, respon amb tota naturalitat, aquesta vegada que NO VOLEM QUE ES FACI EL REFERÈNDUM PERQUE NO VOLEN CONÈIXER, NI ACCEPTAR EL SEU RESULTAT, ES POT DIR MÉS ALT, PERÒ NO MÉS CLAR, AQUESTS SÓN ELS ARGUMENTS DE LA NEGACIÓ EXCLUSIVAMENT POLÎTICS, RES A VEURE AMB LES LLEIS DE LA CONSTITUCIÓ i és la pastanaga que volen menjar-se, i fer-nos menjar.
Fa ja un temps, que per culpa de prescripcions facultatives, i per causa d’una dolenta salut de “ferro-colat”, he hagut de rebaixar dràsticament les meves activitats, i per tant i publicat pocs (molt pocs) escrits, opinions i reflexions, amb els mitjans en què ho faig habitualment.
Però el que venim patino com a societat civil a fet que volgués oblidar-me dels metges, per fer una reflexió seriosa i contundent (és inabastable poder descriure amb brevetat els, greuges, infàmies, fa-làcies, provocacions, amenaçats de tota mena, les actuacions parcials i diferenciades de tot el sentit de la justícia, amb l’aplicació d’una manera d’interpretar i legislar les lleis (oblidant expressament i amb intencionalitat per fer mal) “Que lassa llei són les que rauen del Poble”, hi no les que S’imposen al Poble.i per tant no es poden respectar, ni obeir, s’han de canviar, adaptar a les necessitats actuals, hi esdevenir acceptades per al Poble, si volem que siguin respectades i obeïdes, lleis ja les teníem amb la Dictadura franquista, hi ens deien que era la legalitat, i d’obediència obligada, però l’Estat espanyol, d’aquells temps i amb lleis ant-democràtiques, abusives, injustes i fora d’un estat de Dret occidental, per al contrari ens represaliaven de manera brutal, asocial i inhumana, poc més o menys que ara amb aquests moments al regne d’Espanya.
L’ànim de perjudicar a Catalunya i al seu Govern Independentista (sortit d’unes eleccions democràtiques i amb el resultat d’una majoria absoluta), des del primer jorn de la seva proclamació, hi ha succeït un rere l’altra, els més injustificats greuges, per al País, i que es magnifica amb un ofec, un càstig permanent, una discriminació total i absoluta, amb tot al que tenen dret, com a ciutadans d’un Estat, el Poble sobirà, fins al greu i patètic fet d’amenaçar-nos a tots el que puguem col·laborar amb el Govern de la Generalitat catalana, i amb qualsevol tema, que la fiscalia, el Govern central, i els partits unionistes, considerin que no és del seu interès, ho bé no és constitucional, ens mostra una clara intenció de desestabilitzar el Govern Independentista (el Fla, control setmanal de les despeses de la Generalitat, citacions per la Guàrdia Civil, a fer declaracions, a polítics, directius i alts càrrecs institucionals, llistat del funcionariat que signen actes de compra i gestió d’actius, etc., etc., és a dir no els hi cal l’aplicació de l’article 155 de la CE., ja que Catalunya esdevé intervinguda fa ja més de cinc anys, i cada un d’ells s’anat incrementant la pressió i el control dels polítics, i els membres de la mesa del Parlament, Presidenta inclosa, motiu molt clar, la provocació d’un estat de crispació a la ciutadania i enfrontament entre la ciutadania amb el govern de la Generalitat i per tant del procés independentista, aquest greu temi pot esdevenir un problema de magnituds inversemblants, no es pot promocionar l’odi, les diferencies d’origen, llengua, ideologies, cultures, estat social, laboral, de riquesa, ètnic, ates que ja gaudim d’una amarga experiència de confrontació, popular amb resultat de més d’un milió d’éssers humans, morts caldria reflexionar seriosament i rigorosament!! QUO VADIS !! Espanya.
Però el greuge més gran, no esdevenem unicament les les diferències, la diversitat, la llengua, la cultura ho la pluralitat del teixit de la nostra societat civil, NO això Catalunya ha sabut tenir bona cura, i obrir els braços a tothom i a tots el que han arribat a la nostra terra, aquesta diversitat que des de fa ja molts segles ens ha caracteritzat, i ens ajudat a formar-nos com a País hi com a societat humana, sí que té un greuge important per part dels Governs espanyols, i des dels governs del PP. encara molt més, l’insult a la nostra intel·ligència i el menyspreu a la DIGNITAT DE TOTS ELS CIUTADANS DE CATALUNYA.
Els Partits polítics i els seus governs, ens representen i actuen i gestionen les institucions del País per la designació democràtica del Poble, que els ha votat i els que no ho han fet, per tant crec que ha de ser Poble el que s’ha de solidaritzar amb el nostre govern de la Generalitat, la munió més gran possible, solidaritat amb les institucions, cíviques, polítiques, econòmiques, locals, i l’esforces de seguretat, Mossos, Policies locals, Policies Rurals, i tots els membres de seguretat catalans, hi per descomptat reclamar als seus partits, la Justícia, la Democràcia, i la Legitimitat, amb els catalans i Catalunya, és patètic veure cada dia com els diferents partits unionistes, ho centralistes del nostre Parlament a Catalunya, tomben el cap, per no veure i són sords, cecs i muts, quan l’Estat espanyol, utilitza tots els nombrosos poders d’un Estat poderós, fins i tot els il·legals, que es reverteixen en contra de tota la ciutadania catalana.
Però quan es tracta d’anar en contra del referèndum, aquí tot és vàlid, legal, just i d’acord amb la legalitat constitucional, mai ningú s’ha oposat i recusat la manca de raonaments polítics i democràtics, ans s’han afegit a engrandir-lo, i fins i tot amb l’aportació de més greuges, amenaces, imputacions, declaracions forçades, per la Guàrdia Civil (que no hem d’obviar, i que es recolza amb les seves accions amb l’article 8 de la CE. D’una manera encoberta com a Policia Judicial), cal recordar als nostres conciutadans, que fins ara, a totes intervencions de la “Benemèrita” a Barcelona, cap JUTGE ha demanat que els hi interrogues per cap motiu, per tant creiem que aquesta cometen una il·legalitat envers les lleis del codi penal, a les institucions catalanes, a els nostres polítics, i per descomptat a tots els executius i treballadors de l’administració publica és a dir al “Funcionariat”, del que s’Refet com els “Màrtirs deL Procés”, però exclusivament i únicament per al Govern espanyol i tota la caverna mediàtica de Madrid, doncs és silenciat, negat, i ocultat a la ciutadania espanyola, per partits nacionalistes i unionistes espanyols, sense mostrar en cap moment una queixa rotunda i contundent, en favor dels ciutadans de Catalunya, als que ells consideren que formen part indestriable del regne d’Espanya i que són agredits directament, per un govern que mai hi ha cregut amb la seva ciutadania, ans sempre els han considerat com uns vassalls, amb drets de fet, com unes almoines, allò dels Romans “Pa i Circ”, però en clau actual Futbol, corrupció dissimulada i obediència a una legalitat, no consensuada, ates que ens ha sigut imposada, per lleis no adaptades a la realitat, i pensades per la protecció de l’Estat i en contra de la veritable sobirania la del Poble, com volen que les lleis siguin respectades?, si no esdevenen acceptades per la majoria de la ciutadania?
Però aquests problema polític i d’una importància cabdal per poder encabir-lo dins de les negociacions, polítiques, és menyspreat, amb molts eufemismes, “Algaravia” (més d’un milió i mig de persones al carrer?, suflé, calentor, Sin la “MINORIA SILENCIIOSA?”, per al tant el converteixen i el bategen com un problema d’ordre públic, i que per tant no cal la consideració de Polític, ans el contrari és indefugiblement un problema d’ordre públic i com a tal, no hi ha negociacions, ates que li correspon a la policia i els fiscals, els jutges i els tribunals, aplicar la legalitat el d’acord amb el codi penal espanyol, això ens ho saben de memòria tots els catalans, ho diguin o ens ho callem, per què?, doncs per una trista i cruel raó, per al fet que és un monotema tantes vegades repetit, arreu del País i per acontentar i aconseguir vots i assegurar cadires, poder, orgull pàtria, continuació dels estatus-quo de les oligarquies, dels poders fàctics, dels polítics corruptes de la impunitat que els hi dóna la tinença i la gestió d’un País en vies greus d’autodestrucció, per uns poders atorgats per al poble empobrit, conservador, i perug de parlar, reclamar, dissentir des de fa més de quatre dècades, que tots hem patit i seguim patint, els quals s’han manifestat ací després de l’any 2010 i que ens a són ben conegut per tots els catalans, qualsevol de nosaltres ha de considerar i pensar fins a on permetrà que atemptin en contra de la seva Dignitat, perquè és i serà sempre un problema de DIGNITAT PERSONAL, DE DIGNITAT COM A POBLE, DE DIGNITAT COM A PAÍS, I D’UNA MANCA MOLT IMPORTANT DE L’ÙS DE LA DEMOCRÀCIA, ARREU DEL REGNE D’ESPANYA, la qüestió, sol pot tindre ara i sempre una única sol-loció, el Poble i la unitat total i absoluta dels ciutadans i el suport al nostre Parlament, Govern i els resultats d’una comtessa per la DEMOCRÀCIA, i el DRET D’AUTODETERMINACIÓ, LEGAL I VINCULANT, i amb el suposat d’una altra negativitat en validar la RUI, la presentació immediata de la DUI, que aquesta si els farà negociar amb Catalunya, per als motius dels dèficits del regne d’Espanya, per als interessos d’aquest, per als actius i els passius “NO TÒXICS”, per la pèrdua del PIB espanyol actual, que es veuria incrementat amb l’afegit del català és a dir d’un 21%, més, cal fer més comentaris?
Això s’ha de solucionar per la nostre part, es a dir els ciutadans  i al carrer, com? doncs  amb fermesa, rotunditat, claredat i la munió de la ciutadania, i amb perseverança de tots els catalans (no va d’identitats, ni de llengües, ni de senyeres, ni d’estelades, va de la dignitat del nostre teixit humà, esdevinguin d’on sigui, però tant poc va de els nostres orígens, ni que, parlin el que parlin, pensin el que pensin, no és únicament, un problema econòmic és un greu problema, ho torno a dir, de nou i no hem cansaré de repetir.ho és ara i amb i sempre ho ha sigut en tot moment un greu insult i menyspreu a les nostres dignitats, espot ho es vol viure sense la dignitat?, sense la llibertat de pensaments, paraula i fets?, i sense cap mena d’un bon ús de la democràcia?, ni amb la restricció dels drets connaturals de tot el nostre poble?
Reflexionem, utilitzem les normes, les lleis, per “La Raó”, i no “La Raó” per les normes i les lleis imposades. Aquesta és una prerrogativa que té el Poble Sobirà, que no defalleix per la por, ni per les amenaces, ni per les conveniències personals, fem-ho de manera exemplar, cínicament i pacíficament, perquè la història pugui dir als nostres descendents, que vam lluitar per fer un País nou, més modern, més just, més ric amb tot, i molt més feliç del que tots hem vist i compartit, durant més de cinc segles, units amb els nostres veïns, sense fronteres, lliures, solidaris, compartint espai, mar i terra, una cultura immensa, i uns llaços fraternals, dels que ningú en té cap dubte, però ara com a totes les famílies, arribat l’hora de marxar de casa, per viure a la que nosaltres construirem, d’acord amb el nostre estil de vida, i la gestionarem nosaltres mateixos, amb la nostra riquesa, treball, i esforç, però no volem destruir res, i molt menys la nostra fraternitat amb l’Estat espanyol i els seus ciutadans, i romandrem al seu costat i treballa’n amb ells tant a la península Ibèrica, així com a La Unió Europea.

Però fem-ho, abans de que tots hàgem de patir la crueltat d’un altre il·luminat, que es creia que ho era,!! Per la gràcia de Déu, i per la Pàtria!!, però mai vàrem veure que ho fos per la Gràcia i concessió democràtica del Poble, per Poble i amb el Poble.

Gonçal Bayó i Canut

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s