EL MEU PAÍS ES MOLT PETIT……..

 EL MEU PAÍS ES MOLT PETIT…………

 

 

 per: GERMAN LLUCH REVERTER.

País: “Comtat de Barcelona” “Catalunya”… Idioma: Català…

Actualment colònia d’Espanya. (Des de 1714)…
L’única colònia espanyola que conserva un idioma diferent: L’Idioma Català.
Aquesta és una terra de diversos colors que serveix per a molts i diversos cultius i uns rius amb molts afluents i moltes illes serveixen per a regar moltes terres… Unes muntanyes altes i agrestes són para molta caça…
Tenim un gran riu i un delta gran i magnífic a la desembocadura, serveix per a que gairebé totes les aus del cel passin per aquesta terra per a fer-hi els seus nius i criar als seus pollets…
Aquest gran riu es diu HEBRO… IBER li van dir, després, els romans… I va a donar al mar nostre… El “mare nostrum” li van dir els romans, escoltant com li dèiem nosaltres: “la mar de casa nostra”… Així li varem dir nosaltres des de sempre…
També hi ha platges llargues i amples i salines i homes que les treballen… També Serrat li va cantar a aquest mar nostre que està enmig de les nostres terres: Mediterrani…
El nostre mar és com una península d’aigua, envoltat de terra per tots costats menys per un que l’uneix a l’oceà del nostre Deu i Pare Possidó…
Els nostres déus Hèrcules i Tità, també nomenat Atlas, el mantenen unit al mar més gran, on habita el nostre Possidó, el nostre Neptú… Els grecs i els romans van adoptar com seus els nostres déus originals…
És aquesta una terra que va aprendre de cada mestre que tenia alguna cosa per a ensenyar-li i que ha ensenyat a qui després han vingut a recordar-nos, de nou, els ancestres…
És aquesta una terra ferma i sòlida amb homes dúctils i mal·leables, amb homes durs i robusts i capaços de més llibertat que d’esclavitud…
Des de molt abans que els Fenicis i que els Grecs tinguessin la seva cultura, aquí ja es tenia alfabet propi i escriptura… Una civilització molt avançada… Aquí estava la ciutat d’Ibèrica, del riu Iber… Hebrea del riu Hebre… Aquí venien els navegants egipcis i els navegants fenicis i junts s’aventuraven més enllà del mar Atlàntic tenebrós… Visitaven a qui els havia ensenyat a navegar a tots plegats…
Aquesta és també una terra on es va constituir el primer parlament democràtic del món, segle IX…
Es van asseure al voltant d’una taula rodona per a parlar de pau i construir ciutats i pobles lliures, comerç i oficis lliures, els primers a cada moment de la història… Pau Casals va recordar aquest fet en el parlament de l’O.N.U. quan li van oferir un homenatge… “”I am catalan”” …
Quan l’amor va necessitar aparèixer en forma de romanços va triar aquesta terra, va triar aquesta llengua i va triar a aquests homes que si que sabien estimar a les dones…
Quan cap país del món tenia llibertats civils, aquí ja es donava llibertat als conquistats…
Quan ni tan sols tots els homes eren iguals a altres homes, aquí ja es va donar drets i honors i igualtat fins i tot a les dones… Els Càtars catalans al segle X van donar aquestes llibertats a la dona, tenien drets i podien fer testament i podien exercir el ministeri sacerdotal…
 Quan Europa no sabia encara comerciar aquí es va començar a utilitzar els primers pagarés del món, segle XII, per a viatjar sense diners…
Quan a Europa encara no se sabia de lleis i vivien en un món feudal, sense llibertats, aquí es van compilar lleis civils justes i es van escriure perquè els homes fossin lliures per la llei, les van escriure perquè la llei fora llegida i coneguda i no estigués ningú sota el capritx dels poderosos feudals o religiosos… 1276, “”Llibre dels usatges de Tortosa”” Llibre dels usos i costums de la ciutat de Tortosa.
Quan els navegants van crear un comerç per tot aquest mar que era el que banyava les portes de la nostra casa es van crear a Barcelona els “”Consolats de Mar””…
 Consolats del mar, amb seus en totes les ciutats importants de mediterrani i tota la llei del mar s’exercia en aquests consolats i era acceptada com molt bona per tots els pobles banyats per aquest mar, tant Europeus com àrabs del nord d’Àfrica i del mig orient, tots els països acceptaven i acataven les seves lleis, van durar fins a principis del XVIII…
A aquesta terra van venir els descendents de la casa de Melquisedec i d’Abraham i de David després de la sortida de Jerusalem en el segle I, quan va ocórrer la destrucció del Temple de Salomó… Van viure i van tenir la seva descendència aquí i van mantenir la seva estirp, el seu llinatge, el seu regne, la seva cultura i totes les seves tradicions…
Els primers Comtes de Barcelona descendien de Carlemany i dels Merovingis… En el segle IX els nou comtes van formar els primers països units del món, la seva bandera “”la senyera”” té nou barres en commemoració dels nou comtes, quatre vermelles i cinc grogues… A Amèrica, Estats Units, van fer el mateix, la seva bandera té 13 barres per a les primeres 13 colònies que es van unir… Després van afegir estrelles per als estats que es van anar unint, però mantenen les tretze barres…
A aquesta terra es va crear el primer banc comercial i la primera lletra de canvi…
1401 una Família jueva cognomenada Colom funda aquest banc en la ciutat de Barcelona… Van finançar grans obres i grans expedicions…
A aquesta terra va néixer HUG DE PINOS fundador del “”Temple””… Senyor de Bagà, en el comtat de Barcelona, poble proper a Berga… En aquesta terra van començar Els Templers a construir les primeres Catedrals Gòtiques i els primers Castells Templers com el de Miravet a Tortosa, que van servir d’exemple per a tots els altres que van construir després a la “Seva Terra Santa”… També van tenir una seu en Paris…
Quan van abolir l’ordre els que van quedar van tornar a Tortosa al seu castell de Miravet i de Morella i de Peñíscola… Després van desaparèixer amb els seus tresors…
A aquesta terra es van escriure alguns dels més importants llibres del món durant molts anys… La primera versió de l’Alcorà, a un idioma no àrab, es va escriure en català… Les primeres traduccions de la Bíblia a més del grec i llatí, es van fer en català… Durant molts anys es van imprimir, també, molts d’aquests llibres…
A aquesta terra, fa molt temps, van venir les muses de totes les arts i la van veure tan bella que es van quedar a habitar amb nosaltres, per a sempre, a la nostra terra… La musa de la creació de bellesa s’ha multiplicat i la de la música i la de l’arquitectura i la de la pintura… Molt s’ha inventat a aquesta terra…
A aquesta terra també hi ha ciència i sapiència i indústria per a crear tot allò que és necessari i serveix per a viure als éssers humans…
 Seria impossible nomenar tots els grans homes i dones que han arribat a la categoria d’universals… Moltíssim d’ells no són coneguts encara com catalans… Són ciutadans d’una Colònia Espanyola anomenada Catalunya…
A aquesta terra hi ha homes i dones que tenen un sentir, un sentiment ancestral que supera les barreres del temps i ens diu al cor paraules de saviesa que alimenten la nostra ànima i ens fan reconèixer a qui sent com nosaltres desitjos de plenitud a la vida…
A una terra així la estimaré sempre… També estimaré i acolliré a qui vulgui viure en un país com aquest…
Tant de bo que un dia pugui viure en pau i llibertat, en aquest món, un país com el nostre…
 

Autor: German Lluch Reverte

 
 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s