RESISTÈNCIA CIVICA, ¿HO OBEDIÈNCIA A LLEIS INJUSTES?

              RESISTÈNCIA CIVICA,  ¿HO OBEDIÈNCIA, A LLEIS INJUSTES?

12112109_1656723121241870_7824464666063590141_n-2

Sr. President del govern espanyol, ¿vostès no diuen que volem arribar al diàleg amb Catalunya?, ¿però tenen com a objectiu, el fet de respondre’n’s millor que l’inacceptable, No?, que ha esdevingut habitual i etern, i així poder, mútuament, oferir-nos, totes dues parts un!! Diàleg obert i negociador!!, bilateral, i sense condicions prèvies, imposa-des per vostès, ¿no volen entendre que fent-ho com vostès exigeixen, no és un Dialeg, atès que el converteixen amb un monòleg, vers unes lleis que s’han de guanyar el respecte, per part de la ciutadania.
Però això SI, mai imposades i han de ser Acceptades, Flexibles i Adaptables als canvis, i que mai puguin utilitzar-les com amenacis, i esdevinguin represalies Indestriables de les Demandes Socials, que demanen amb un percentatge aclaparador, la nostra Ciutadania com ho és el fet de poder fer un Referèndum pactat amb el govern de l’Estat espanyol, i vinculant i acceptar els resultats esdevinguin el que esdevinguin, per tancar d’una vegada aquest greuge a tots els nivells, que en res beneficia a ningú, i que no poden obviar que subsistirà i s’hi ha incrementarà més cada jorn que surti el Sol, si no tenim la voluntat per arribar a un acord, i per recordar-nos en tot moment, que les idees no és moren, ni desapareixem, perquè desapareguin físicament els, ho el, ideòlegs ja que perduren i es prolonguen, per sempre amb el poble.
¿A on ens volen dur amb aquest posicionament Judicial, menystenir el diàleg polític, d’igual a igual? ¿ens portaran vostès, de manera interessada, a la confrontació directa amb l’Estat?, és a dir a una situació d’il·legalitat, segons la seva forma d’entendre la democràcia i la legitimitat, i que farà evident, que a tots ens serà molt difícil d’explicar a l’exterior, i davant de la comunitat internacional, que està pendent d’una solució definitiva d’aquest llarg conflicte del qual, en molt bona mesura dependrà de la voluntat del govern, Sr. Rajoy, que vostè presideix, a l’estil Canadenc ho bé el del Regne Unit, és a dir de manera pactada i legal, malgrat que les seves constitucions no i són com a lleis ni fonamentals ni constitucionals.
¿S’obliden vostès que a Catalunya, podem fer una DUI ?, que sent tan il·legal com el referèndum, (segons la interpretació de les seves lleis), però que té un àmbit judicial natural, en el qual pot substanciar-se immediatament, i que no és d’altre que la Cort Internacional de La Haya. i per tant, en lloc d’una confrontació directa al carrer, i en una escalada d’acció/reacció entre l’Estat i Catalunya, estarem en un terreny en el qual ambdues parts, tenint els seus drets reconeguts, podran adduir els seus arguments davant un òrgan imparcial
El món no hauria evolucionat, si no haguérem lluitat contra lleis injustes, discriminatòries, inhumanes (la Llei del Talió) que avui utilitzen molts països àrabs coneguda com el saharià ho  a Espanya, com a “Ull per Ull “i tantes lleis basades en la venjança, per descomptat la llei de vagues i rodamons, espanyola, què era un eufemisme d’una llei homòfoba, la lluita en contra d’aquestes lleis?, i la seva rebel·lió lògica i justa a voler i demandar la seva anul·lació ?, o bé fer una promesa electoral i no complir-la, un engany premeditat per aconseguir guanyar vots, ho prohibir, i sancionar Jurídicament el fet de defensar el Dret a Decidir, davant de tot el País, i vostès ho criminalitzen, perquè els i doni vots, i quan no els convé, oblidar-se d’un pacte acceptat, i incórrer en la mentida no és això transgredir una llei reconeguda i acceptada per tots els éssers humans, i de qualsevol religió “No mentiràs “i que coneixem des de fa més de dos mil anys.
Quan a Espanya, una destacada dona lluità i va desobeir pacíficament, la legalitat establerta, com ho va fer Clara de Campoamor, va aconseguir el dret al vot femení l’any 1931, però es va haver d’enfrontar a lleis retrògrades jurídicament i socialment, així com per part de l’església, i els polítics conservadors, i inclusivament una multitud de dones catòliques, amb la seva líder al capdavant Victòria Kent, la qüestió és ¿tindria avui la Sra. Arrimadas el dret al vot?, i ¿podria ser diputada del Parlament? ¿No va ser això saltar-se la llei i adaptar-la a les necessitats del moment?, i al mateix temps aconseguir que fou acceptada, per ser respectada, la veritat és que un Parlament legalment establert, té tot el dret a legislar lleis que substitueixin a les inadequades, injustes i irreals, i poder entendre tothom, d’una vegada per sempre que s’han d’incomplir de manera cívica i pacifica per la societat civil quan no són ni justes, ni en benefici de la ciutadania.
Però no han de ser solament el Poble els que han de fer la desobediència civil, qui han de fer-la i ates que és precís, la participació de totes les classes socials, i fins i tot la classe política, i menys d’una manera simbòlica com moltes vegades es fa, ni per suposat violenta, perquè realment sigui creïble i respectada, i voldria acabar aquesta modesta reflexió amb unes paraules que ja he dit en moltes ocasions Les lleis i el seu respecte es guanyen, però mai es poden imposar i han de ser !!Flexibles i Adapatables als Canvis i a les Demandes Socials, però mai poden Utilitzar-se com Amenaces, Ni com Repressives!!.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s