LA CIUTADANIA DE CATALUNYA, ¿HA DE REFLEXIONAR, SOBRE EL SEU PRESENT I FUTUR?FUTUR?

LA CIUTADANIA DE CATALUNYA, ¿HA DE REFLEXIONAR, SOBRE EL SEU PRESENT I FUTUR?

 

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

 LA REFLEXIÓ  DE LA CIUTADANIA CATALANA, SOBRE EL SEU PRESENT I FUTUR,  DE ALLÍ A ON VIUEN, TREBALLAN, I HAN CREAT LA SEVA FAMILIA, PERQUÉ ES INDEFUGIBLE COM A RESPOSTE, A TOTS ELS SEUS DUBTES, COM A POBLE I COM  A PAÍS, A LA HORA DE DECIDIR
Tot canvi polític genera dubtes a la majoria de de ciutadans, per tant, modestament i humilment, intentaré aportar qualcunes dades, per poder fer-nos tots, i amb molta cura les reflexions indefugibles, al meu entendre, dels dubtes que aquest canvi, ens pugui donar, perqué la ciutadania de Catalunya, doni finalmentg l’únicf vot que esdevindrà vàlid, per aconseguir que Catalunya pugui fer que el canvi sigui possible, i que  Espanya ni vol, ni pot fer-lo per els lligams del passat, i per el bipartidisme nacionalista espanyol.
Hem de tenir, en primer lloc fem-nos, la que jo crec, que és, la mare de totes les dubtes. ¿és viable una Catalunya Independent de l’Estat espanyol? Així doncs jo crec que aquesta ha de ser, la primera dels dubtes, ja que ens cal fer una rigorosa reflexió, a causa de la cabdal importància per al poble català, i per al seu present i futur com a País i Nació, Sobirana dins de la UE i de les Nacions Unides.

Anem per parts:

(0) ¿Quina és la dimensió, i la població, que té com a País Catalunya, amb vers els Països més rics i més pròspers d’Europa?
(0) En primer lloc és molt semblant a la d’aquests països, Catalunya en té 7.520.000. D’habitants, un territori de 32.113 km². I un PIB de: 209.282 milions de €., PPS (2): 28.500 €.
(*) I per tenir una mostra de qualcuns dels països en què ens mirem com a objectiu, donaré unes dades per poder fer comparacions entre ells i nosaltres, respecte a;
(1) Població actual.
(2) PPS = (Purchasing Power Standart) 0 (PIB per capita)
(3) Competitivitat entre els països de la UE.

Suècia: (1) 9.600.000. habitants…………….PPS (2): 28.000.€.

Catalunya: (1) 7.520.000. habitants…………PPS (2): 28.500.€.

Dinamarca: (1) 5.610.000. habitants……….PPS (2): 29.000.€

(3) S’ha de tenir molt en compte, dins de la dimensió, el fet indefugible, que la “Competitivitat” és més alta per part dels Països més Petits, amb relació, als més grans, les dimensions de Catalunya són molt semblant’s als països més petits d’Europa, i de la UE.
.
Una reflexió que ens ajudarà, a fruir de més seguretat; (X) Dins del camp de l’economia, un 71% dels economistes de Catalunya són de l’opinió que la República Catalana és viable, i un 53% d’aquests, que un Estat propi y sobirà, és la millor de les opcions de Catalunya.
(X) Enquesta feta per al COL-LEGI D’ECONOMISTES DE CATALUNYA (Barcelona)
Anem per una altra dels dubtes més extensa arreu del País, ¿Tindrà la República Catalana més eines que ara, per reduir la taxa d’atur ), ¿Què esdevindrà amb les nostres  industries?
Doncs veiem (5 (6)) ¿el que ens costarà el Nou Estat estudi fet l’any 2014:

(6) Aquestes despeses ara no les tenim, ja que Catalunya ara no és un Estat (formen part de l’estudi fet per informar, i analitzar)

(5) TOTAL= 70.000 – milions de €. d’aquesta xifra inclou totes les despeses noves que caldrien al ser un Nou Estat, com per exemple:
(5) Despeses no financeres de l’actual Generalitat,
(5) Amortitzacions; de l’endeutament actual de la Generalitat.
(5) (6) Despeses de les estructures d’un Estat.
(5) (6) Seguretat Social (totes les pensions i prestacions socials)
(5) Despeses d’organismes i empreses públiques.
(5) Despeses d’ empreses públiques inversores,

(5) Tindríem un Superàvit probablement, d’uns 10.000. Milions de €, que es podrien destinar per evitar-nos, retallades, reducció de taxes, i dèficit (per exemple).

(6) (7) Veiem un altre dels dubtes importants, la viabilitat de les prestacions de la Seguretat Social Catalana, Ingressos addicionals (8),: 25.400. Milions de €, Despeses addicionals (8),: 23.202. Superàvit 2.200. Milions de €.

(XXX) S’ha de tenir en compte un superàvit, és adir uns guanys aprop. 15.000 – Milions de €, perquè no patirem el dèficit fiscal que té cada any, Espanya amb Catalunya, que evidentment podrien ser destinats a minvar les despeses del funcionament de l’Estat i ajudar-nos amb la solidaritat vers Espanya de Catalunya.
L’altre dubte és el deute que l’Estat espanyol ens imputaria a Catalunya, que naturalment estaria sotmès als acords entre Espanya i Catalunya, respecte als Actius i Passius. entre els dos Països, i en l’hipotètic cas de no arribar, a cap acord, Catalunya no acceptar-rá, el deute que ens imputes Espanya, màxim si tenim en compte, que el deute va a càrrec l nom de l’Estat espanyol.
(4) Els ingressos i despeses actuals de totes les administracions públiques de Catalunya, que ens demostren que les finances públiques del Nou Estat, esdevindrien, molt probablement les més saneja-des d’Europa, i si tenim en compte, l’actual situació de pobresa, crisis, atur, i l’austeritat de tots els serveis públics, aquesta afirmació pot semblar-nos exagerada, però les xifres no enganyen mai.
(4) El saldo pressupostari en % del PIB referent a l’any 2015 (la base és O),

(4) Catalunya núm. 1 amb superàvit

(4) Suïssa……. núm. 2 amb superàvit

(4) Els altres països europeus, tots estant per sota de Catalunya, Espanya és el darrer de tots els Països Europeus
LES XIFRES DONADES CORRESPONENT, A l’ANY 2015 I HAN SIGUT TOTALMENT CONTRASTADES I SÓN PROVINENTS DE:
(X) COL-LEGI D’ECONOMISTES DE CATALUNYA
(XX) Eurostat,
(XXX) INE
(0) Dades pròpies
(4) Idescat,

(*) (2) (3) Economistes per la Independència (ANC)

(6) (7) Generalitat de Catalunya
(5) (6) http://www.Catdem.org/cat/downloads2/.-005 informe bosch ca.pdf
(8) Afegits
Les reflexions que poden fer-nos, nosaltres els ciutadans, és ¿del com podem desenvolupar Molt més i millor el País a on vivim?, per evitar-nos perdre els nostres fills, per què no marxen a l’estranger, per cercar treball, amb una educació moderna i gratuïta, acabar la construcció de l’Eix del Mediterrani, i les estructures que ajudin a millorar les nostres comunicacions interiors, i amb UE, i així poder rebre més inversions de l’exterior, que comportarà, la creació ho arribada de noves empreses així com de més llocs de treball més, i millors salaris, més quantitat de cotitzacions per les pensions, dels nostres jubilats, com poder afavorir les exportacions, de les nostres empreses, actua-les i futures, per així poder crear més riquesa, que ens ajudi a l’eradicació total de la pobresa, de la fam i la misèria.
És important que reflexionen, el que ara malauradament tenim a Espanya, amb més de 13 milions de personés amb la pobresa més punyent, amb un deute exterior que ja supera el 101,05% del PIB, espanyol, és indefugible que cal fer un canvi, important, el que de nou és per al moment impossible per culpa de la tensa situació, que s’està produint, entre un bipartidisme, feixuc i ultra nacionalista, en el que la dreta és extrema-dreta, racista, i de flaires feixistes, i l’esquerra, ni és obrera ni és esquerra, oblidant sempre, els drets de tots els ciutadans.
I he d’afegir que els Governs espanyols no fan cap mena de distinció amb el tracte dels ciutadans de Catalunya, siguin d’on siguin vinguin d’on vinguin, per tant, no puc entendre la fidelitat del vot, i en favor d’aquells, que ni et respecten, ni et considera’n un ciutadà espanyol, per el sols fet de viure a Catalunya, jo entenc perfectament que molts ciutadans, no vulguin deixar de ser espanyols, ni perdre la seva identitat, però el que és cert que un dia van decidir per al bé ho per al mal, estar amb nosaltres compartim el territori, les llengües, les alegries i els greuges, i això ens hauria de posar al mateix lloc a tots, com és el ser més lliures, i solidaris amb el País hi ha on hem fet la nostra vida, i la nostra família, i poder ajudar d’abaix a dalt a construir un Nou País, similar o fins i tot millor dels europeus, que he donat les dades amb paràgrafs anteriors, per descomptat que és la meva opinió, ni tampoc oblidar-nos del fet que Catalunya sempre ha esdevingut una terra d’acollida i amistat.
Tinc confiança en haver pogut ajudar-vos a reflexionar seriosament i rigorosament a esvair els vostres dubtes, per aixií poder escollir el millor Destí Polític, per tots nosaltres, es a dir TOTS ELS QUE VIVIM A CATALUNYA.
Gonçal Bayó i Canut.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s