RESISTÈNCIA, DESOBEDIÈNCIA. ¿QUAN, COM, I QUI?

RESISTÈNCIA, DESOBEDIÉNCIA, ¿QUAN, COM I QUI?

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

AQUESTA REFLEXIÓ ÉS EL FRUIT, D’UN SOPAR, POLÍTIC, A VILANOVA I LA GELTRU, !! EXTRAORDINARI !!, AMB DOS GRANS PERSONALITATS POLITIQUES, EL CATEDRATIC I INTELECTUAL, RAMÓN COTARELO, I EN QUIM ARRUFAT, L’INTEL-LIGENCIA POLITICA EN COS I ANIMA
RESISTÈNCIA, DESOBEDIÉNCIA, !! SÍ !! ¿QUAN, COM I QUI?
I EL QUE NO ES POT TORNAR A REPETIR
L’ENFRONTAMENT POLÍTIC, ENTRE ELS PARTITS INDEPENDENTISTES, PER LA FALTA D’HABILITAT, EN EL COM I EL QUAN ELS CATALANS, HEM DE SEGUIR LES ORDRES DE LA JUDICATURA ESPANYOLA.
PER AQUESTS MOTIU, ENS CONVÉ TENIR MOLT EN COMPTE, EL PRECEPTE, CONEGUT DE!! LA SUBJECCIÓ DEL JUTGE A LA LLEI!
“QUE PODEM DEFINIR-LO,  COM LES FUNCIONS, NO SOLAMENT TÈCNIQUES”, SINÓ QUE TAMBÉ ELS IMPLICA EN UN CONTROL DELS PODERS DE L’ESTAT, SEMPRE QUE LA LLEI SIGUI CONSEQÜÈNCIA D’UNA DEMOCRÀCIA, I EL JUTGE NO S’HI HAGI, HO L’HAGIN CONVERTIT EN!! UN PODER POLÍTIC!!
LA FORÇA DEL POBLE I LA UNITAT POLÍTICA, DOS PUNTS QUE HAUREM D’UNIR FORTAMENT AL ESTABLIMENT DE LA LLEI I A LA JUDICATURA, AIXÒ ENS DONARÀ LA FORTALESA, IMPRESCINDIBLE PER PODER CONSTRUIR ENTRE TOTS I DES D’ABAIX, CAP AMUNT, LA REPÚBLICA CATALANA.
Benvolguts amics i companys catalans, al meu modest entendre, sembla ser que en Primer lloc, hem de veure el fons de la qüestió, com ho és el fet indiscutible que Catalunya és una Nació, per tant acceptat això, vol dir què és pot “Construir l’Estat, “La República Catalana”, però amb UNA PREMISSA INSUBSTITUÏBLE, que no pot ser una altra que la d’eradicar i protegir sempre, als ciutadans de l’ofec i asfíxia SOCIAL, que tenim i que no vull enumerar, ja que hem parlat moltes vegades d’aquestes xacres punyents que ens obliguen a suportar a tots els Catalans.
Però duguem-ho per segur que SENSE ESTAT, MAI HO PODREM FER seguirem estant en desigualtat, la qual cosa vol dir com ben coneixeu, que romandrien amb les engrunes i depenent, de l’Estat espanyol i els seus Governs, que tant ens “volen i respecten”.
Segon, cal dialogar, raonablement, i rigorosament, i això que sembla una contrarietat raó i rigorositat, no són antitètics entre si, perquè la raó pot ser tan rigorosa, com l’és l’excel·lència i els beneficiïs que pot aportar el raonament exposat, és a dir no és un antònim, sinó una constatació de la veracitat del raonament, i en aquests termes hem de veure el que es pot aconseguir i el que per aquesta acció podem destruir.
La desobediència civil que magistralment va introduir i va organitzar Muthama Ghandi, va ser la del poble, pel poble i des del poble, no des dels governs locals hindús, ni dels treballadors, i institucions de l’Imperi, i per tant va aconseguir deslliurar-los de càstigs, i acomiadaments molt especialment, a tots els treballadors de raça hindú de les Institucions, la qual cosa hagués portat immediatament a la resposta dels funcionaris i l’alineació amb les autoritats britàniques, cosa que rarament va succeir, vull dir amb això, que sí que és ben cert que tots estem d’acord a presentar la nostra protesta, pel lamentable i evitable cas de la detenció de la Batllessa de Berga, per haver obeït als seus ciutadans i obviar la “Llei Electoral”,
Però no podem obviar de cap manera, que és també indefugible que ho hauríem de fer tota la ciutadania catalana, per tot el que hem sofert, per tot allò que ens han prohibit, per les dramàtiques circumstàncies del fet, real en el qual, mes de 24% de la nostra ciutadania esdevé ja dins de la pobresa integral, un dels molts motius per al qual, hauríem de, tots nosaltres, mostrar-los a aquest Estat, voraç, insolidari, de baixa condició democràtica, Fal·laç, i d’extrema dreta, antisocial i elitista, que no volem romandre més amb ells, que ja no els reconeixem com el NOSTRE ESTAT, NI COM LA NOSTRE NACIÓ.
Però ARA NO PODEM, I AMB AQUESTS MOMENTS NO PODEM, EXIGIR-LOS INCONDICIONALMENT, LA DESOBEDIÈNCIA d’aquesta ordre de la judicatura, qué és d’obligada obediencia per part del funcionariat (entre els quals es troben els nostres cossos de seguretat, Els Mossos d’Esquadra que sòn també Policia Judicial), sense abans haver aprovat en el Parlament de Catalunya, les lleis de TRANSITORIETAT JURÍDICA QUE ENS PERMETRIA, dotar-nos a tots, d’una seguretat jurídica davant l’Estat espanyol.
Permeteu-me posar únicament l’exemple, de com ens ho faria més fàcil, la desobediència civil dels catalans en general, és el poder atendre la conveniència per a Catalunya,i per als catalans, de poder fer la declaració de renda en les oficines de la Tresoreria Catalana, i no directament a la Hisenda espanyola, Amb la qual cosa; “Els empleats públics” no podrien mai ser sancionats ni imputats pel Tribunal Constitucional espanyol, ja que obeirien les lleis Catalanes, és a dir a la judicatura catalana, que no tenim ara concedit en el nostre estatut d’Autonomia, per ser únicament un poder de l’Estat espanyol, no cedit mai.
Martin Luter Quim també va dur a terme la desobediència civil i va aconseguir, dins de la complexitat americana de l’acrònim ” WASP” (Blanc Sajo i Protestant), permetre emetre una llei federal que no excloïa a les persones de color, i que permetia compartir, espais, llocs, serveis, etc. que abans no eren possibles.
Recordem de nou la desobediència civil, que es va forjar en el que és avui la Unió Índia, per aconseguir la seva llibertat i independència, de l’Imperi més gran de tots els temps, l’any 1947, van haver de pagar un preu molt alt, l’Assassinat de Ghandi, però va ser més per qüestions de religió i ètniques. Que els Anglesos van crear en conquistar l’Índia per a l’Imperi britànic.
Sud-àfrica Nelson Mandela, esdevé un altre exemple, però aquí els matisos no solament foren polítics i racials, sinó de supervivència, entre els d’una mateixa raça, i que avui desgraciadament encara perduren, per tants ens cal tenir molta cura, i meditar, dialogar i consensuar la desobediència, així com la rebel·lia, per intentar causar els menors danys possibles col·laterals, a tots els quals estan obligats per contractes laborals i professionals, hi alliberar-los amb la LLEI DE TRANSITORIETAT JURIDICA. QUAN LA TINGUEM, però no ara voler imposar-los, els nostres greuges, justificadíssims de desobediència, per que els hi participin.
¿Com, i amb la meva modesta opinió?, i fen-ho de manera poc Florentina, es pot sortir i amb una audiència de molts, mitjans i assistents, proclamar els punts incondicionals de la nostra ideologia política, amb un cert caire de ruptura democràtica, davant els mitjans, repeteixo i davant la nostra gent sense el coneixement previ de l’altra part, i que hem manifestat amb rotunditat i amb llum i taquígrafs, amb un sols objetiu, com ho és de què els nostres seguidors donin féu de no haver-se equivocat en concedir-nos els seus vots (que no ho han fet), però que si ha causat l’efecte desitjat al govern espanyol, de ridiculitzar, i enfrontar a totes les forces independentistes i als catalans per antonomàsia.
¿Perquè no hem tingut en compte?, que SER RADICAL, NO SIGNIFICA SER IRRACIONAL, NI impulsiu, NI venjatiu, sinó voler efectuar el canvi aquest si RADICAL, sense presses però sense pauses, per etapes de convenciment, d’implicació del Poble amb les idees, consensuades i acceptades, perquè en definitiva, ningú, ni CAP PARTIT A PARIT I HA CRIAT AQUESTA CRIATURA DE LA INDEPENDÈNCIA, EXCEPTE EL POBLE, la Ciutadania de diferents colors polítics, però Junts, Units, en una voluntat majestàtica per a la Construcció d’un Nou País, entre tots, per tots i amb tots.
Ajudem-nos uns a uns altres, per aconseguir-ho, no ho espatllem una vegada més, amb les nostres conveniències, amb les fòbies entre nosaltres, mostrem als nostre contrincant, el Govern espanyol, amb fermesa, i rotunditat, de manera cívica i pacifica, que tots els catalans anem en el mateix vaixell en el viatge a aquesta Ítaca somiada.

Aquesta si és una desobediència i rebel·lió que entendran de seguida, i llavors i solament llavors accediran a bastir ponts pel diàleg, per a l’acceptació i negociació de la nostra independència.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s