¿QUE DESCONEIXEM DEL SISTEMA DE PENSIONS? ¿QUE ENS POT PASAR ARA MATEIX?

 

 

 

 

¿QUIN ES EL CAMI, D’ARA I DEL FUTUR DE LES NOSTRES PENSIONS?

 

 

12112109_1656723121241870_7824464666063590141_n-2

Després de la tragicomedia que ens han donat al Congrés dels diputats espanyol, els quatre partits, Constitucionalistes ho Unionistes tant es val, espanyols, i d’haver pogut comprovar tristament (he seguit les dues votacions fallides, per l’elecció de President del Govern espanyol des del primer minut fins a la darrera votació) que el tema més preocupant per ells, era quasi exclusivament LA GRAN NACIÓ ESPANYOLA, i res a dir, sobre !! EL GREU PRESENT, I EL NOSTRE FUTUR (?),  AMB L’ACTUAL SISTEMA DE PENSIONS ESPANYOL,  Jo com a jubilat i pensionista, igual que a tots vosaltres, els pensionistes, als que vull dirigir-me i dedicar-los aquest temi tan delicat i punyent per tots nosaltres com és i pot esdevenir!!, l’única seguretat de poder, gaudir d’uns ingressos vitals per la nostra subsistència!!, així com de tenir una esperança per al present, i poder preveure un millor futur per tots nosaltres en general.
Tots hem pogut veure i escoltar i comprovar, que tots ells (els quatre partits anomenant-s en paràgrafs anteriors) de nou obvia’n la realitat, dels problemes que ens duran a una més que probable pèrdua d’una part important del nostre poder adquisitiu, això si dir-nos en veu alta i cridanera, que per culpa de no tenir President i Govern, no podran Augmentar-nos mes les nostres Pensions, una altra vegada ens tornen a mentir, oblidan-se que ja fa set anys, que no en tenim cap d’augment, fins i tot no ens ho fan ni per al diferencial que pugui haver de l’IPC, cada any. Una nova pastanaga, per nosaltres, i així callen, i serem cada dia més pobres, Si com a xais, tornem a aclucar els ulls, no escoltem altres veus i de nou tornem a ser fidels i obedients a ells i als seus interessos, per descomptat res a veure amb els nostres.
Si m’mo, permeteu, m’atreviré a dir-vos, que solament de les nostres reflexions i el seu estudi, podrem aconseguir el fet que les decisions, “LES QUE NOSALTRES VULGUEM PRENDRE”,  i sense permetre’ns ni deixar-nos acovardir i desterrar d’una vegada per totes la imposició de la por, per les mentides i els criteris enganyosos dels partits i polítics actuals, per ara,  per al futur i per als que ens succeiran, pensant seriosament amb el seu futur, veient d’antuvi, les seves minses possibilitats de poder fruir d’un sistema segur de les pensions contributives (*) si realment, volem dirigir-nos nosaltres la nostra vida, ens és precís un canvi radical de govern i de PAÍS.
Sóc de l’opinió que NO podem seguin ser,  tan sumament CONSERVADORS,  per passar a esdevenir  (els temps han canviat molt) un col·lectiu més interessat, en voler escoltar per poder, millor comparar amb el que ara tenim, amb altres possibilitats, l’única manera de poder respondre als nostres dubtes, i també exigir-los que deixen d’una vegada d’enganyar-nos per aconseguir els nostres vots, vull afegir que amb el darrer acte d’aquesta tragicomèdia, en cap moment s’ha parlat a fons de la greu problemàtica que ens pot esdevenir amb l’actual situació del dèficit d’ingressos a la SS espanyola (1), ni del mal ús del fons de reserva, actual per al govern del PP d’ara, i que ja va començar amb el govern anterior del PSOE, al fet d’utilitzar el 95%% de les fonts d’inversió estranger’s, per la compra de fons de l’estat espanyol, i així aixoplugar el dèficit dels Bancs espanyols, (que vist els resultats mai ens ho tornaran), i per descomptat el pagaren tots els ciutadans dan peu, perquè Espanya, ja té el dèficit superant el PIB nacional (ara és el del 101,05% d’aquest).
Dit això, tenim el deure i l’obligació, ineludible, d’exigir transparència total i absoluta, per conèixer, les cotitzacions, les despeses, i els saldos actualitzes, per pagar les pensions, ells no poden seguir, decidint les nostres vides com sempre, hem de ser nosaltres els únics que volem i poden i volem fer-ho. !! Els Jubilats Pensionistes !!. Així, doncs parlen de xifres, i dades. Del nostre interès.
Espanya com tots saben té un sistema de pensions de “Reparto”, que és molt senzill d’explicar-vos, Ja que és d’entrada i sortida dels diners obtinguts, amb les cotitzacions dels treballadors d’avui. Per els Pensionistes d’avui.  Això ens demostra que l’Estat espanyol, i la Seguretat Social espanyola, no tenen els diners per pagar-nos les pensions fins que no han rebut les cotitzacions dels treballadors, i de les Empreses, consegüentment, ates de que no tenen la capacitat ni cap possibilitat, per prohibir-nos, ho fins i tot el fet de poder evitar pagar-nos, les pensions, per tant, amb el cas d’un canvi, com podría ser La Independència de Catalunya, ho bé si, residim dins del territori espanyol, ho al estranger, sense cap excepció.
Hem de ser conscients que en el cas que Catalunya s’hi ha independitzes d’Espanya, i com és de creure tinguéssim un sistema també de “Reparto”, no ens poden obviar i negar que les nostres estructures industrials i els seus treballadors, cotitzarien a la Tresoreria de la Seguretat Social catalana, “”això és la millor garantia total del cobrament de les pensions a tots els catalans i catalanes”, una prova fefaent del fet que!! No són ni l’Estat espanyol ni la SS. espanyola els qui ens pagaran les nostres pensions, ates que ho seran els treballadors catalans d’aquell moment en actiu a Catalunya, !! Només mentides, que els diners vénen de l’Estat espanyol ara i sempre,  per que això,  NO és veritat
Les dades que ens dóna el Ministeri de Treball i de la SS. espanyola, amb data del 01/07/2016, el total del col·lectiu de pensionistes a Espanya,  esdevé: 8.941.724 persones (1), amb la mateixa data del 0107/2016 els pensionistes a Catalunya eren un total de 1.6586.302 (2)
La crisi va començar. L’any 2008 (3). i l’atur va pujar a tota Espanya sense excepció, conseqüència van baixar les cotitzacions dels treballadors, i dels Empresaris arreu de les 17 CCAA, i en contrapartida les prestacions per l’atur van augmentar considerablement arreu. ¿Així doncs com es van poder pagar les prestacions per l’atur i les pensions a Catalunya els anys 2009 i 2010? (4)  !! Doncs amb les aportacions Netes que haviem fet de més, els Treballadors Catalans, Abans de la Crisi !!.
Voldria dir-vos i deixar-ho molt clar, que el PP i el PSOE, i els seus amics de la caverna mediàtica són els que es van esbombar de manera intencionada, un altre de les greus mentides que ens han anat fent a tots els pensionistes en general i, al llarg del temps, fen corre per als mitjans de comunicacions. ho bé de-ien que s’havien pogut pagar les nostres pensions (les dels catalans) amb les aportacions de les cotitzacions del treballadors espanyols, els quals “van salvar el dèficit de recaptació de Catalunya”, volen fer-nos creure que sense els espanyols nosaltres els pensionistes catalans no hauríem pogut cobrar les nostres pensions, i així tornaven a repetirnos de nou, un mantra que no té cap credibilitat per a ningú, com és el fet de voler assegura’ns, que una “Catalunya Independent, mai Podría Pagar-nos les Pensions”.
Però de nou ens tornaven a mentir, perque ens amagaven la veritat que no és d’altra que Catalunya, entre l’any 1995 i el 2008,(5) varen sumar 28.108 milions de €, de Més, (6) i que una petita part d’aquest superàvit de Catalunya, va servir per pagar les prestacions de l’atur als catalans així com les seves pensions, per al contrari a la resta d’Espanya que entre els anys 1995 i el 2008 (7), havien acumulat unes pérdues de 38.084 milions de €, (8) i si això, li afegim el dèficit dels anys 2009 i el 2010.(9),  la SS. espanyola, sense Catalunya, va acumular un dèficit esgarrifós de 86.332 milions de € (10).
Si fem unes reflexions, com jo demanava des del principi d’aquesta informació, veurem que si Catalunya heus estat independent durant els anys 1995 i el 2010 (11) la nostra tresoreria de la Seguretat Social catalana, hauríem pogut disposar de 24.773 milions de € (12) de Més, l’import d’aquests diners, s’haguessin pogut utilitzar les cotitzacions de els nostres treballadors, (això hages pogut beneficiar l’estímul per les inversions així com l’ocupació de nous treballadors, ho per exemple la creació d’un fons de reserva, nostre dels catalans, o bé per poder pagar l’import de les nostres pensions més altes, i tornem a pensar per un moment més, si aquests diners els haguéssim repartit entre tots els pensionistes catalans actuals, ens hages tocat a cada un de nosaltres una mitjana, de 20.439.€ (13) Impressionant oi?
Doncs aquesta es la grollera manera que tenen per PRESERVAR EL NOSTRE CONSERVADURISME, ESTUPIT, per aconseguir els nostres VOTS,  (que és l’únic que els interesa de nosaltres els Pensionistes) ( tot al contrari dels nostres veritables interessos), mentin, donant-nos informacions esbiaixades, i falses, i prenent-nos una vegada més com uns babaus, i ofenen la nostra intel·ligència, ¿la qüestió és fins quan?, per què per molt que avui les persones grans podem viure més anys, és ben cert que molt sovint, ignorem la nostra dada de caducitat, que la tenim, i per tant hem de procurar-nos, de poder gaudir de la resta de les nostres vides (com més llarga millor) conservant l’estat de benestar que ens el tenim molt ben guanyat.
Totes les dades, que he donat es corresponen a les “Pensions Contributives” (*). (*) Pensions Contributives, (*) Són aquelles que es concedissin després d’ACREDITAR UN PERÍODE MINI’M DE COTITZACIÓ, sempre que es compleixin tots els requisits previstos per al Ministeri de treball) les diferencies, respecte a les no contributives, es que no esdevenen per l’edat, ni del temps que el treballador ha cotitzat. (*) L’import de la Pensió es calcula, en funció de les aportacions del treballador i de l’empresari (si es tracta de treballadors per compte d’altres, i d’acord amb un temps determinat.
(*) Les Pensions NO Contributives, són aquelles que es concedeixen a PERSONES AMB SITUACIÓ DE NECESSITAT (sense recursos per subsistir) (no estan fonamentats amb el tema de cotitzacions, ja que poden ser sol·licitades, per qualsevol persona que no hi hagi contribuït, i per tant no tingui el dret a una Pensió Contributiva, per adquirí aquests drets és imprescindible, primer QUE ELS SEUS INGRESSOS, esdevinguin inferiors a l’import de LA PENSIÓ QUE SOL-LICITA AMB EL SEU COMPUTE ANYAL, i si conviu amb famílies amb ingressos, (la suma de totes les rentes, haurà de ser dintre dels limitis reglamentaris. (*) Les Pensions NO Contributives, poden ser d’Invalidesa, i de jubilització (aquesta gestió de qualificació a Catalunya forma part de les atribucions de la Generalitat, la determinació i l’adjudicació d’aquest tipus de Pensions.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s