DUI (DECLARACIÓ UNILATERAL D’INDEPENDÈNCIA)

DECLARACIO UNILATERAL D’INDEPENDÈNCIA “DUI”.

 

 

imagenes

La Declaració Unilateral d’Independència “DUI” es la variant d’una Declaració d’Independència, que s’he estableix quan al Gobern d’una Entitat Constituent, d’un Estat Sobirá i per s’hi mateixa es declara COM UN ESTAT SOBIRÁ, sense acord previ i FORMAL amb l’Estat del que VOL INDEPENDIZARSE.
Aquest sistema fou reconegut oficialment per primera vegada, per les NACIONS UNIDES, quan Rhodesia es va declarar UNILATERALMENT INDEPENDENT DEL REGNE UNIT, l’any 1965, sense tenir cap acord previ, ni formal amb l’Estat del que formava part (és va convertir amb un efrontament armat).
Al llarg de la Historia Universal, han utilitzat aquest sistema d’Independència els seguents països:

* 1776 Els ESTATS UNITS del Regne Unit (conflicte armat

* 1912 ALBANIA del Imperi Otomá

* 1919 IRLANDA ” EIRE” del Regne Unit (conflicte armat)

* 1965 RHODESIA del Regne Unit (conflicte armat)

* 1967 BIAFRA de Nigeria

* 1970 BANGLADESH (avants formaba part del Pakistan Occidental amb el nom    de PAKISTAN ORIENTAL (conflicte armat).

* 1983 CHIPRE DEL NORT (conflicte armad amb Grecia)

* 1991 LETONIA I CROACIA de yugoslavia (conflicte armat)

* 1992 ESLOVENIA  de Yugoslavia

* 1992 ABKHAZIA de Georgia

* KOSOVO se Servia ( aquesta va esse confirmada i validada per el TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA INTERNACIONAL amb seu a LA HAYA* 2014 CRIMEA de Ucrania, (conflicte armat) aquesta també va esser confirmada y validada per el

TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA  amb seu a LA HAYA

Aquest sistema Unilateral per obtenir la Independéncia, ha sigut llargament debatut i discutit, per a moltes de les Nacions Occidentals, però l’any 2010 el TRIBUNAL SUPERIOR DE JUSTICIA INTERNACIONALA, amb seu a LA HAYA, va dictar sentencia a favor de KOSOVO, donan-li validessa a la Secesió i confirman-la Internacionalment, a la actualitat la majoría dels 193 Estat menbres de les Nacions Unides, amb l’excepció de quelcom de ells, com per exemple Espanya, ha reconegut a KOSOVO, fins i tot Païsosm encara no han reconegut a KOSOVO, han establert acords comercials, sense encara haver fet el reconeixement oficial, tot i tenim la pressió Internacional en contra de KOSOVO encapçalada per Servia, Russia, i la RP. China, va susistir i subssite, amb molts menys problemas actulment que quan formava part de la Gran Servia, ara amb aquests moments és a punt de presentar las solicituts per formar part de la UE. així com de la NATO.
d’Aquesta manera,  no és necesita la negociació o l’acord indefugible amb el Govertn espanyol , per el que és converteix amb el sistema més rapit per obtenir la Independéncia, però vull palesar que ens pot portar problemas, totalment contraries als nostres interessos com a Nació, per que ha de quedar molt clar que no tots els Estats reconeixen d’inmediat al Nou Estat, quelcom o poden deixar “Sine-Die”, pendents de la evolució o be temen una involució, els mercats financers tenen molt a dir, per poder arranjar, el nostre deficit, amb la concessió de Credit, i ajuda financera al menys els primers temps, fins que no funcionin correctament la Hisenda Catalana, el control fiscal i l’ingres de les taxes a les oficines i caixa de la Hisenda de la República Catalana deixant de fer-ho a la Hisenda espanyola i per tan a la caixa del Estat , esdevenen temps complexos, que afectaran en més o menys manera a la prestació del serveis asistencials, a la sanitat, la educació, a la seguretat de poder pagar desde el primer día les pensions a el pensionistes, (l’Estat espanyol NO és la primera vegada que incompleix), els acords, de ordre interior, ni tanpoc els exteriors UE. Nacions Unides, tractats internacionals, el que significará tenir que variar prioritats especialment amb els pensionistes, malgrat el fet de que Espanya, per mitjans de la seva Hisenda ha estat ingresant les cotitzacions de empresas i treballadors, i per tant els acords internacionals l’obligarán a pagar a la República Catalana, totes les aportacions pagades per els espanyols durant la seva etapa de treball renumerat, a fi i efecte que desde el primer día de la desconexió amb Espanya, tinguin efecte els pagaments que els hi corresponguin legitament, al que fara necesari unes negociació i control per part nostre ja que no podem deixar aquest col-lectiu de 1.500.000 personas, l’unica entrada que tenen per poder viure de manera digna, i no provocar una reacció amb la ciutadania, de rebel-lió i enfrontaments, que és el que l’Estat espanyol vol,cercar per anul-lar al nou Estat.
El patrimoni de Catalunya es adir els actius són de gran valor, Estructures, Ports, Aeroports, parks cientifics, la innovació de productes, per el teixit Industrial, Gran, Mitjá PIMES, el I+D+I+G, de primera qualitat, les exportacións superiors dins la balança comercial i de mercats amb respecte a les importacions, aquest darrer exercici del any 2014 supera amb escreich les exportacións vers l’importació.
Per no allargar més les reflexions vers la DUI, és molt importan que un País i de inmediat reconeixi la Republica Catalana desde el primer dia de la porclamació de la Independencia, tenim memoria histórica per recordar el cas d’un País eslau que va patir molt durant el tenps fins que varen tenir el primer reconeixement com a Nació, que el va fer un petit Pais con Islandia, desde aquell día els reconeixements van caura com a fruita madura, el que va permetre que els mercats inversors obriren la xeta, amb la millora de la prima de risc , i per tan tenir accés el credit Internacionl, i així poder gaudir de les aventatjes d’un Estat lliure i Sobirá, per negociar, per bastir ponts a totes les nacions occidentals, i els seus organismes.
Ara bé,  sigui quin sigui el sistema que adoptem per l’obtenció de la nostre Independéncia, el poble te que rumandra unit, fort d’espirit, sense defallir malgrat els sacrificis que per poc temps haurem de fer, però que evidentement els Governs espanyols , guiats per l’odi i la rencunia a Catalunya intentarán fer-nos patir, però queda una altre arma a la nostre abast, en el suposat de no voler ni tenir dialeg, ni bastir ponts per les negociaicóns, Catalunya pot i ho tindría que fer no reconeixer deute quelcum amb Espanya, i per tant deixar tots el deute exterior (deficit) a l’Estat espanyol, hi sense el 20% del PIB espanyol que és el que aporta Catalunya, i per el que els durá a un camp de no poder pagar, ni interessos , ni rescatar el deute, que ara ja supera el 100×100 del PIB Nacional.
Aixó comportará a que el FMI, el BCE i la UE que voldrán que paguin el deute, i coneixen perfectament que sense Catalunya o sense acord amb la República Catalana, esdevindra un colapse financer i economic de unes magnituts inversemblants per Espanya i amb consecuencia per Europa, ni tampoc que les seves exportacións tinguin que atrevessar dues fronteres, una de Entrada a Catalunya i una de sortida, ates que més del 50% de les exportacions espanyoles han de circular per territori catalá per arribar a Europa.
Puc fer un analisis economic del nostre present i el nostre futur, desde el primer día de esser Independents, però m’agradrá deixar constancia de dos fets inmillorables per Catalunya, la viavilitat total i absoluto de la República Catalana, donada per grans i experts economistes de nivell mundial.a on manifesten de manera rigurosa per tots els mitjans economics de la més alta válua, la viavilitat del Estat catalá i una segona la predisposicó de quelcom països a reconeixer i acepatar a Catalunya com un Nou Estat de les Nacions Unides, (Dinamarca, Bélgica, Suissa), entre d’altres més propers al reconeixement que a la marginació, malgrat la pressió del Ministre d’Exteriors i el ple del govern espanyol i que el nostre conseller d’exteriors MH. Sr. Romeva te i tindra una feina a fer extrodinaria de la que sense cap classe de dubtes, isent coneixedors de la seva valua a nivel Internacional, les set llengues diferents que parla el fan amb seguretat la millor imatge de la Catalunya que volem i que estem començán a fer.

!! Companys ho aconseguirem !!

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s