Moltes gràcies companyes i companys

MOLTES GRÀCIES COMPANYES I COMPANYS.

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

Gràcies a tothom que ha tingut el detall el darrer 15 de Maig, per  felicitarem al fer els meus “primers 78 anys”,  m’heu fet recordar el llarg temps de la meva lluita en defensa de la llibertat, de la justícia, i de la dignitat, i de la que mai he volgut ni sortir a la foto per ser conegut, ni mediàtic (com ara es diu), sempre he volgut estar trenta passes enrere (com a minim) del més humils de tots i de tothom, però això si treballant.
El meu anhel, per la independència, va arribar més tard a la meva lluita, perquè sempre havia cregut erròniament, que podíem fer una Nació de Nacions, unida, moderna, lliure i forta  una nova Espanya, davant de la comunitat internacional, però poc temps després dels anys 92 del segle XX vaig a donar-me, que fruíem de qualcunes diferències que mai haviem poder gaudir amb el règim-en Franquista, es ben cert, però aviat vaig poder constatar que els governs de l’Estat espanyol, havien esdevingut uns governs no de transició, si més no de tot el contrari, d’intransitiu’s, d’un intransigent nacionalcatòlicisme i de continuació amb la intencionalitat política del sotmetiment, de tothom i de tot allò que no fos la Castella imperial, i els seus vassalls, i com sempre ha sigut, l’enemic polític, l’enemic potencialment perillós per la Castella imperial, sortia d’aquesta caixa de Pandora anomenada Espanya, ben coneguda per al nacionalisme espanyol,!! Catalunya!!.
I així vàrem ser molts els que obrirem els ulls de la nostra ignorància política, per no haver sabut esbrinar la veritat històrica, i no tenir consciència de la realitat punyent, cada vegada més i més escorada a una Espanya més centralitzada, irracional, i continuista dels hereus del neó-franquisme, arreu de les institucions, Partits polítics, Grans mitjans de comunicació (un poder a tenir molt en compte), Grans capitals, Bancs, Industries estrangeres amb seu a la capital de l’Estat, sistemes de transport km.0. i la imperiosa necessitat d’haver de ser sempre acceptat i autoritzat qualsevol llei ho proposta per al govern central, malgrat les haques acceptat per majories absolutes, als Parlaments Autonòmics
La descripció de tots els fets constants, del dia a dia, els quals ens vàrem anar mostrant de manera grollera, i intransigent, que per si sola esdevindria un llibre de greuges de gran volum, van ser cada vegada més importants i més inversemblants, fins a arribar a l’any 2006, a on ja havien desaparegut les caretes de la transició política per passar a la imposició de la raó per la norma constitucional, i no la norma per la raó de la democràcia.
Aquell mateix any vaig convertir-me amb un dels encara pocs Independentistes a Catalunya, amb aquells moments.
Ara que el meu camí pot arribar al seu fi (dependrà del meu destí), tinc més força cognitiva que mai per poder fer una lluita, més forta i constant, per aconseguir gaudir d’una independència, que mai Catalunya ha tingut des de l’any 1716, i faig un pregó a tots els catalans, perquè ens deixem de fer us i intenció de les identitats, banderes, cultures i llengües, per Construir un Nou País, de tots, per a tots i amb tots, per al present i el nostre futur immillorable, sens dubte, però no sense cap esforç, ni sacrificis, que no els hàgim tingut fins i tot molt més forts amb els tres darrers segles.

Aquest ha de ser el millor regal que podem fer tots nosaltres, si realment tenim l’amor i els sentiments, que diem tenir per als nostres nets, i que no pot ser un altre, que el de lluitar per deixar-los un millor futur, ara l’unic futur nostre, són únicament el seu futur i el de las properes generacions.

Gonçal Bayó i Canut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s