L’ODI COM SISTEMA D’ENTENDRE LA VIDA

L’ODI COM A SISTEMA D’ENTENDRE LA VIDA

12112109_1656723121241870_7824464666063590141_n-2

No és solament un problema d’educació que ho és, però el greu és que fa la impressió de ser congènit, o l’ADN, de molts conciutadans a través dels segles d’ignorància, vassallatge, i dependència, de les mandroses que els i donaven qualcuns dies (treball) per poder subsistir, el paragògic del cas, és que unes quantes d’aquestes persones s’han transformat, malauradament, en voler imitar a les “Lumbreras” que ells varen patir, i ara,  i aquí, desqualifiquen a gents, honrades, nobles, respectuoses i demòcrates, que van venir a buscar-se la vida, perquè en els seus llocs d’origen, els hi negaven, els humiliaven amb el tracte del “Amo”, per donar-los treball, però nega’n-los la dignitat que es mereixen com a éssers humans.
La seva arribada a Catalunya, ens va enriquir a tots, i alhora ens van honrar i van ajudar amb la seva presència perquè AQUÍ SI VAN TROBAR EL QUE ALLÍ NO tenien, i ara alguns (pocs d’ells), ens amenacen, volen intimidar-nos, ens ofenen, ignorant que portem ja tres-cents anys resistint, per una sola raó, els homes es poden eliminar LES IDEES, PERDUREN AMB LA HISTÒRIA, I EN ELS COL·LECTIUS, MITJANÇA EN EL DIA A DIA TRANSMÈS PER GENERACIONS.
I succeeix, que un dia a l’igual, que com la lava del volcà, explota el volcà de les idees, i dels sentiments surten a l’exterior, de diverses maneres, però sempre inunden i arrasen tot allò que troben al seu pas, i tot allò que els impedeix el pas. i a aquest fenomen humà se li coneix amb el nom d’INDEPENDENTISME.
Aquest País, així com el Nou que construïm entre tots, indubtablement serà encara més un País d’acolliment, sense exclusions, amb les seves llengües i la nostra, i amb la voluntat d’entre tots els que aquí vivim i tenim la nostra llar, de construir un millor que el d’ara i amb futur per als nostres descendents.
Gonçal Bayó i Canut

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s