Sr. DOMENEC, VOSTÉ CONEIX L’ENGANY QUE PROPOSA?

Sr. DOMENEC, VOSTÉ CONEIX L’ENGANY QUE PROPOSA?

 

12112109_1656723121241870_7824464666063590141_n-2

Fragment d’un article, publicat al diari ARA, per la periodista Sra. Sara Gonzalez amb data 18/4/2016, amb el titol: EN COMÚ inclou “Estat Independent ” a la seva pregunta del referèndum.

 Seguint el que estableix l’article 92 de la Constitució, el referèndum hauria de comptar amb l’autorització del Congrés “PER MAJORIA ABSOLUTA” a partir d’una proposta del president del govern espanyol i, després l’hauria de convocar el reí mitjançant un decret acordat en consell de ministres i refrendat també pel president. 

 

Título III. De las Cortes Generales

Capítulo segundo. De la elaboración de las leyes

Artículo 92

Las decisiones políticas de especial trascendencia podrán ser sometidas a referéndum consultivo de todos los ciudadanos.
El referéndum será convocado por el REY, mediante propuesta del Presidente del Gobierno, previamente autorizada por el Congreso de los Diputados.
Una ley orgánica regulará las condiciones y el procedimiento de las distintas modalidades de referéndum previstas en esta Constitucion.
Me i per mes la llicència de reproduir un fragment d’una declaració als mitjans de comunicació, per part del Sr. Domènec d’En Comú Podem, per poder tenir tots una idea clara del nou missatge ple d’una fantasia fins i tot ofensiva pels infants de bolquers.
Ja quelcom que pugui creure’s que per un tema com el de copsar la majoria absoluta al Congrés dels Diputats, la voluntad del President del govern espanyol, que el rei la convoques mitjança un reial decret, previament en consell de minsitres i refrendat també pel President, per el per donar-li a Catalunya l’autorització per fer un referèndum vinculant amb una pregunta binaria, el qual una d’elles esdevé independència, de veritat s’ho pot creure  rigorosament ningú?
Sr. Domènec amb tots els meus respectes, vostè que defensa l’impossible per continuar amb els sistemes actuals?, disfressat amb vestimentes més del segle XVII ho per al contrari defensa els seus interessos personals i com a partit polític?, i ens enganya com els partits unionistes, que no tenen cap problema en fer el mateix, que vostè, per aconseguir el poder i la continuïtat, ignorant per complet els drets dels ciutadans així com els interessos del poble i el País.
Perquè se’l suposa ben assessorat, segons ens diu a tots nosaltres, per grans juristes constitucionalistes, que li diuen correctament el text de l’article 92 i el seu significat, però en cap cas li poden ni dir, ni assegurar la voluntat dels partits polítics espanyols, per poder sumar els vots necessaris per gaudir de la majoria, que pugui estar d’acord per autoritzar un referèndum a l’escocesa?; i la vegada assegurar-li i en el suposat de voler arribar a tindre aquesta majoria, si en donarien el vistiplau, per fer el referèndum que el poble de Catalunya demana?
Tan confós es troba que és incapaç de veure que això mai li autoritzaran ni la primera de les seves preguntes, en la que diu vostè, a mitjan-sa la modificació de la Constitució de l’article 92 amb lleugers matisos?, o segueix amb la fal·làcia del nirvana, voler seguir captant vota’ns i vots per al seu partit, i el manteniment de l’estatus-quo de sempre, amb la segona de les preguntes que té la seva proposta binaria?
Hem dona la impressió que vostè de progressisme solament te l’argolla que llueix a la seva orella esquerra, per què per les propostes és tant o més conservador que l’inventor de la política del Peix al Cove, que evidentment és dona certa seguretat amb la convivència, el silenci dels anyells de la ciutadania, anar fent temps (qui dia passa, any que empeny) però sense parlar d’alliberar el país i reconstruir-lo de nou com un Estat lliure i Sobirà, amb molta mes cura dels problemes socials, assistencials, de reconstrucció industrial per tenir la taxa d’atur més baixa d’Espanya i de la UE. del manteniment del poder adquisitiu de les rentes més baixes, del manteniment de l’estat del benestar a totes les nostres famílies, de la seguretat del cobrament de les pensions als nostres jubilats, de la millora dels nostres serveis amb escoles i no barracons escolars, de la seguretat social universal.
De la justícia com el quart poder de l’Estat, no captiva del poder de l’Estat i de tantes i tantes coses, que necessitaria en llibre per descriure’ls una per una, per poder arribar a canviar-les o suprimir-les, o legislar-ne de noves i més adients al temps actuals.
Són vostès i els seus companys d’equip, tots ells sense excepció, uns maldestres de la política del poble, per al poble i amb el poble, perquè estan enganya’n i ofenen la intel·ligència de la ciutadania, aprofito ansí d’aquest desig d’apropo del 85% dels catalans, de canviar, de sortir del sistema, de tenir la nostra pròpia administració d’hisenda que ens permeti, administrar tots els recursos de Catalunya, per poder marcar-nos les nostres prioritats, i la millor distribució entre tot el col·lectiu de la riquesa nacional, i tot allò que l’Estat espanyol ens ho prohibeix, ens ho nega, ho ens ho porta al Tribunal Constitucional, amb les ordres de ser primer impugnar, i després sancionat, per un tribunal que el govern li ha donat la capacitat de sentència i sancionar, de manera anticonstitucional, interferint amb els sistema judicial i ignora’n, quan l’interessa, que tenim un tribunal superior de justícia, que és segons la constitució l’únic capacitat per dictar sentencies i vetllar per la seguretat jurídica de les seves. Persones
Que ens direu als ciutadans tant els que s’ha cregut una vegada més, aquesta manca a la veritat, tot i coneixem vostè com a bon historiador, Sr. Domènec, els que per 17 vegades ens han negat rotundament Catalunya, i quan una vegada i una altra us neguin aquest dret, purament per una qüestió política, que no jurídica ni legal.
Sigueu encara que sigui per una sola vegada sincers, i respectuosos amb el poble, vosaltres mateixos i tot el País, no entorpiu el treball de moltes entitats, institucions, grups activistes, partits polítics i a més de dos milions de ciutadans, per aconseguir de forma y maneres pacífiques, cívica, i respectuoses amb tothom, la Independència,  amb aquest nou engany que farà patir durant molt més temps, la situació actual d’un 23% de les nostres famílies, de les nostres industries, de tota la ciutadania, així com del creixement, progressió i realització del País.
Gonçal Bayó i Canu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s