REFLEXIONES A UN ARTICULO DE ELVIRA DURÁN COSTELL

LES MEVAS REFLEXIONS VERS L’ARTICLE DE ELVIRA DURÁN COSTELL I COM ENS VEUEN ELS Srs. MONTORO Y RODRÍGUEZ IBARRA, I ELS GOVERNS ESPANYOLS.

 

!! NO TODO ES ORO LO QUE RELUCE !!

 

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

És cert,  Srs. Montoro (PP) i Rodríguez Ibarra (PSOE),  així és com ho veieu, i així és com ens tracteu, la veritable pena és els qui són els que paguen les conseqüències del vostre odi i acarnissament amb Catalunya, que no són uns altres, que els ciutadans de Catalunya, !! Tots i sense excepció!!, però encara afegeix més dolor i “hartazgo”  (no enfrontaments)  que per ventura i a causa del caràcter d’acollida d’aquesta terra, així com la Diversitat i Pluralitat que a tots ens ha enriquit tant com a persones així com a culturalment), ni tampoc tenim cap mena de discriminació, amb ningú, ni conflictes de convivència, ni personals, ni identitaris, ni lingüístics, cal recordar que la immigració no va tenir oportunitat alguna d’aprendre la llengua catalana, per la prohibició del règim Franquista, igual que va passar amb el meu cas que no vaig poder aprendre-ho, a parlar-lo fins als 12 anys, i amb la meva família catalana, però mai en cap moment vaig tenir accés a l’ensenyament de la nostra llengua, que va romandre prohibida, sancionada i reprimida, ni a l’escola, ni en els instituts, ni en els meus estudis universitaris em va ser possible fer-los amb llengua catalana, això ho sabem tots els que vàrem viure les èpoques de la postguerra, i fins ben entrada la dècada dels 80.
A Catalunya s’ha respectat el bilingüisme, tot i que encara seguint tenint un greuge amb la penalització del català, institucionalment, i de manera oficiosa, i una perdua de personas que parlan el Catalá habitualment com a forma d’expresió i comunicació, degut entre d’altres al bilinguïsme existent i amb molta força, al Principat, i no com es ven i diuen alguns d’ells també en les espanyes).
Jo segueixo creient que la llengua catalana (per què és la menys parlada al principat el 30%), i per tant la més feble i perquè en lògica és la llengua natural d’aquesta terra i fonament de la cultura de Catalunya,  així com també perquè forma una part molt important del patrimoni cultural de les espanyes; Suïssa és cua-trilingüe i a ningú se’l discrimina, ni li odien, ni se’l rebutja per al fet de ser tenir una cultura i una llengua diferent, ara bé tampoc volem que ens succeeixi el mateix que a Suïssa, que la seva llengua original que és el Romanche, però avui pràcticament sense ús, i pel camí de la desaparició a la majoria dels ciutadans suïssos.
Per tant el fet de veure, escoltar,  i el sentir-ne  parlar d’aquesta terra d’acolliment a tots els que a ella van voler venir ( de ben segur que els seus motius tindrien), fen-ho amb menyspreu, per part d’alguns dels quals aquí, viuen o dels seus descendents, així com de tots els que es confonen, i es creuen que nosaltres els vam obligar a venir, i tanmateix  es consideren colons i per la força d’aquesta terra,  freqüent-ment s’obliden,  que qui els va obligar a deixar les seves terres i famílies, eren els Avis i Pares, i tots aquells que van créixer i es van enriquir i robar amb el règim de Franco, i que ara a tots aquests que ells defensen i voten de forma majoritària, són els fills i néts i hereus,  ( PP, PSOE, CIUDADANOS) d’aquells, que van ser els causants d’una de les migracions més àmplies mai hagudes a la península Ibèrica, i ara els segueixen obeint-los.
I com ho fan?, injuriant-nos, i  renegant dels catalans, de la nostra llengua i cultura, no solidaritz-ansi amb la terra que els va acollir, Catalunya, ni amb el futur dels seus descendents (en la majoria de casos),  a tots aquells als quals mai ningú va cridar, però tots els que aquí vivien i viuen,  els van acollir, els van donar el treball sense dret de “pernada” i els van mostrar el seu afecte, el seu respecte i admiració per tenir la valentia de trencar unes cadenes que els subjugaven,  com a tots,  (a Espanya) i el mateix regi-men franquista, els va perseguir, els va empresonar, i els va discriminar també pel fet de venir sense el seu grat, a pesar que en els seus llocs d’origen, se’ls negava el dret al treball, que no hi havia ni s’intentava crear-ho a formar una família, a poder viure amb la Dignitat que “proclama la seva carta magna” (imposada pels exfranquistes i neó-feixistes) i que molts defensen amb un Nacionalisme Constitucional, (que Jo els i respecte,  però  que no pug compartir-lo) com si fossin uns privilegiat’s  i per tant a ells no els afectés ni la pobresa, ni la discriminació, ni l’ofec social, ni que els seus fills paguin les Universitats sense pràcticament beques (Catalunya rep el 5%, Madrid el 43% de la totalitat del pressupost del Ministeri d’Educació), el pitjor servei de transports ferroviaris, radials de tota Europa i de la UE. sense inversions que es corresponguin amb l’aportació del 19,9% que fa Catalunya al PIB nacional espanyol (el correcte seria un 19% del total de les inversions de l’Estat espanyol, i no obstant això i sense cap classe de vergonya i rubor per això, ens adjudiquen el 7% nominal i executen tard i malament o en la majoria dels casos ho incompleixen.
Catalunya en l’última dècada, ha deixat de rebre un 72% de la totalitat de les inversions efectuades al Estat espanyol,  tenim les Autopistes de peatge més cares d’Espanya, incompleixen els pactes amb la UE,  com el Corredor del Mediterrani, simplement perquè no és radial i no passa, ni entra a Madrid, amb la participació de les despeses de manteniment de l’Aeroport del Prat, en favor sempre del mateix costat,  Aena no autoritza l’establiment de Hubs de companyies àrees internacionals en el nostre aeroport, encara que són bons coneixedors del dany que es causarà a la regió amb més turisme de l’Estat, així com a totes les estructures del nostre ampli teixit Industrial,  i a l’exportació (un 25,3% del Total espanyol) en definitiva als interessos dels 7,5 milions de ciutadans de Catalunya, que repeteixo novament que ho som tots els que aquí vivim, i als quals tampoc s’adonen o no volen assabentar-se, de la burla i la fal·làcia inadmissible dels dèficits a les CCAA, (que són les que sostenen, totes les estructures socials, educatives, assistencials, sanitàries i de prestació de l’assistència social) Pactats amb la Comissió Europea.
I de l’excés de retallades a la ciutadania, i de les variacions pressupostàries en favor de la despesa publica, de la despesa militar, de la despesa en estructures innecessàries on no s’ha considerat mai la inversió, és a dir el cost /benefici,  d’aeroports, sense vols, autovies, sense cotxes trens d’alta velocitat, amb perdudes diàries, i mal administrant els ingressos que les comunitats estem obligats a cedir-los, pràcticament el 95% dels mateixos, perquè ells ho administrin i reparteixin d’acord amb els tractats en l’Espanya Autonòmica, i  sense els dèficits de l’Estat amb determinades Autonomies, i entre elles i hem primer lloc, !! Com no Catalunya!!, ( arreu de 16.000 milions de € a l’any) I  per descomptat no transferint-nos els diners que ens corresponen (mai els que realment ens pertoquen) i amb els temps que els marqui el seu antull, o millor dit a la seva convivència interessada solament a mantenir els vots i als votants contents però enganyats.
Sense deixar d’assentir i fins i tot votar-los en contra dels seus llocs de residència (Catalunya), on treballen, han fet d’ella la seva llar i construït la seva família, no indignar-se o com a mínim reconèixer el mal (repeteixo novament perquè no s’oblidi) a tots els ciutadans de Catalunya els fets reconeguts fins i tot per un expresident d’Extremadura, el Sr. Rodríguez Ibarra, que no vol que es deixi independitzar a Catalunya, d’Espanya, perquè llavors qui pagaria les seves despeses, qui els ajudaria econòmicament, donant a entendre que no som ni ciutadans, espanyols sinó els “Cosins” de l’Estat espanyol, però mai reconeixeran la seva incapacitat per crear estructures, indústries, llocs de treball, per ajudar a renéixer aquesta terra marginada per Espanya des dels segles XIV, aquesta terra brava i noble com és Extremadura, fins que va començar la sagnia excessiva a les CCAA. que els serveixen i financen, i a més els seus governs, ens fan un altre engany i parany creant llocs de treball Institucionals, és a dir ocupació pública, per mostrar unes taxes més baixes de desocupació (una Fal·làcia inaudita) i que paguem la resta d’Espanyols i en gran manera els catalans de la nostra butxaca, és a dir dels diners que diuen administrar-nos, i a això o anomenant, !! Solidaritat!!, amb ells i misèria per als que contribuïm amb els nostres esforços i diners.
Sr. Montoro no tots els ciutadans tenim els ulls tancats davant la realitat.
I segons sembla, ni el Món occidental, ni la Unió Europea, tampoc, així pretenen que els votem, i puguin Vostès governar a l’estil d’Ali Baba i els quaranta………………..s
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s