REFLEXIONS D’UN CIUTADÁ XARNEGO

REFLEXIONS D’UN CIUTADÁ XARNEGO

12112109_1656723121241870_7824464666063590141_n-2

 

 

” El esclavo asumido desprecia la libertad, tilda

de locos a los revolucionarios, educa a sus hijos para que sepan obedecer, y se siente orgulloso de traicionar, incluso a los que luchan por el ” 

 

publicación de PILAR COLLAZO GIL, en Facebook.

Aquesta publicació feta avui a Facebook, m’ha portat a fer una modesta reflexió d’un Català, per naixement, fill de Pare Valencià i Mare Barcelonina, es a dir el que coloquialment es coneix com a ” Xarnego “,  i que va dirigit amb molt de respecte alguns dels nostres conciutadans, nadius amb identitat i origen de Catalunya, i als aquí vinguts, d’altres orígens, que mai han volgut identificar-se amb nosaltres.
Serveixi aquesta reflexió, no feta amb l’animositat de ningú, contra ningú, ni amb la pretensió de discriminar, ofendre, i injuriar i per descomptat de tractar-los de desagraïts, sinó únicament de reflectir una realitat i de dir la veritat, com és no apreciar, defensar, i conservar el lloc que un lliurement i per la seva voluntat o conveniència, ha escollit per formar la seva casa, trobar el seu treball, i crear una família, fora de les seves terres d’origen.
I ¿per què?, ja que segons diuen se’ls va negar la identitat que comporta el fet de poder tenir una vida digna, sense imposicions dogmàtiques, i amb el dret que s’ho atorguen els ca-ciques a establir la, i exigir, l’obediència i silenci, per aconseguir una situació, social i moral sota elm seu control total i absolut, a fi de poder tenir i gaudir d’una vida i una família amb la indignitat d’un esclau o presoner i no la que tot ésser humà es mereix (fins i tot un dret que a tots els espanyols ens garanteix la Constitució espanyola).
Molts defensen aquesta constitució, com és preceptiu, però que desconeixen el seu contingut vital i elemental, per poder entendre el com i el perquè interpreten els poderosos, els poders fàctics i els seus coreligionaris les lleis fetes l’any 1978, a la seva mesura, i conveniència i justificant-la interpretació de les mateixes amb el seu poder com a hereus del Franquisme, que sempre ha esdevingut, vigent i latent sota la forma del nacionalcatolicisme, o nacionalisme constitucional dels polítics de l’Estat espanyol.
Fets, negacions, forma de governar-nos, pobresa de espiri’t democràtic, i molt de, ofec, retallades, misèria, manca de treball ben renumerat, és a dir pobresa integral, de tots els ciutadans espanyols, siguin, don siguin, discriminació entre de les diferents nacionalitats (no reconegudes) de l’Estat Plurinacional que es Espanya i que esdevindria amb tota seguretat, aquesta Unió que tant pregonen, exigeixen però que mai han tingut de manera fefaent com a realitat política.
Confondre intencionadament i amb motius com el de considerar-nos incompetents als que és millor enganyar-nos, per què no seríem capaços d’entendreu i utilitzar com a governança de l’Estat, al Tribunal Constitucional amb les seves decisions, ara sentències, eufemismes tan importants com la utilització de” legalitat” en substitució de “legitimitat”, el que esdevé d’una manera irraonable, una lluita caïnita, contra aquells amb els quals van compartir la seva vida i la dels seus, a partir del dia en què tristament van deixar les seves terres, els seus avantpassats per fugir de la misèria i de la indignitat social, que aquí a Catalunya sense que ningú els hi regales res de res van trobar, amb el seu treball dur, però respectable i respectat, entenc que mereix aquesta reflexió com és la de defendre amb la nostra col·laboració, la possibilitat d’un canvi, amb la construcció d’un Nou Estat, lluiré i Sobirà de tots i per a tots i amb tots, viable, i respectat al món per la qualitat de vida dels seus ciutadans i la seva felicitat.

A Espanya tenim un refà que ens diu ” Es de bien nacido el ser agradecido”.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s