REFLEXIONS AMB CONTERTULIANS A FACEBOOK I AL MEU BLOC

REFLEXIONS AMB CONTERTULIANS A FACEBOOK, I AL MEU BLOC

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

Vull aprofitar l’avinentesa de poder contactat amb vosaltres, amb el meu bloc, i el meu mur a Facebook per expressar la temença que està endinsant-se a una part important de la nostra ciutadania i dins de molts ambients Sobiranistes i Independentistes, ja que dia si, dia també, qualcú dels nostres “Pares de la Pàtria”, fan manifestacions, a la premsa, ràdio o TV, (poc edificants i que donen la sensació de manca total de coordinació, cohesió i objectius, reals, aconseguides i imprescindibles, perquè que de no ser així, no són objectius,!! Són quimeres!!, i esdevenen amb enganys al poble, els dos darrers dies al Parlament, i amb motiu dels actes a la càmera vers la Pobresa que Catalunya arrossega des de ja fa uns cinc anys i amb una progressió aritmètica, amb aquestes sessions parlamentàries, n’hem sentit moltes de coses, el dubte és saber si les han volgut escoltar per voler-les corregir tenint molt en compte els cabals de què disposen, i les bestretes que se’ns neguem per part del govern espanyol, referents als dèficits, als incompliments dels acords establerts i quasi mai complets pels “Montoro & Cia.”.
Com tots sabem i coneixem la ciutadania catalana no som imbecils, per tant no és necessari ser un expert, ni fruir de cap títol universitari de cap mena, ni molt menys ser economista, per pensar i creure, que sense unes Finances sanes (és a dir sense Cales), no podrem mai, construir un nou País amb l’eina indispensable de la Independència (i el com i quan s’hi ha arribarà?).
Ara molta gent, i vist el patiment sofert injustament, així com el futur que no veuen venir, ni fins i tot tenir-lo mai, volen sortir d’aquest ofego, que ells no han fet ni han participat amb les decisions i si patit els seus estralls, i tot l’això ha esdevingut ací a Catalunya, paral·lelament a altres Autonomies espanyoles, però en cap cas pitjor a la nostra, no donaré xifres, perquè són esfereïdores i molt perilloses per l’estabilitat del nostre País.
Aquesta dramàtica situació, els i ha donat l’oportunitat per fer un autentic bombardeig per part dels partits Constitucionalista i Unionistes espanyols, dirigit a la nostra gent i per minar la seva fortalesa anímica, per destruir per complet el Procés, és a dir el que per la!! Por, les Amenaces, els Insults, les fa-làcies, tots els argumentaris d’il·legalitat, i des de legitimitat,!!, no es pot, i no vull!!, no van poder aconseguir, destruir les nostres conviccions i fins i tot es va reconvertir amb una motivació, per depassar del sobiranisme a i incrementar l’Independentisme.
Però ara és innegable que aquestes han minvat quelcom, i tanmateix les dubtes han crescut exponencialment i aquesta incertesa, no corregida amb dades rigoroses, esclatants i compressibles per a tothom, i que es puguin constatar fàcilment, no han sigut donades a conèixer, suficient-ment, per al contrari els nostres polítics, tenen dubtes, sorpreses inimaginables i no previstes, i cal dir-ho actuacions i comportaments, poc edificants, (contradiccions, picabaralles, imposicions d’uns als d’altres, en definitiva la sensació que molts tenien vers a la munió entre JXS, i La CUP, i d’ambdós partits CDC i ERC, s’està fent una trista i decebedora realitat, d’incerteses, manca de realisme, i desaprofitament de la força més gran que tenim, el poble, amb aquest cas del poble català, l’únic sobirà del nostre País.
Aquesta reacció lògicament es produeix quan els ciutadans, que no podem oblidar-nos van ser els precursors d’aquest Procés i de la voluntat i l’exigència i demanda, per dur-lo a cap, primer amb lemes Sobiranistes i ara clarament Independentistes, i és el que per descomptat va fer que els “Pares de la Pàtria” s’hi apuntessin tot seguit uns, i amb recances, d’altres.
Ara sí que és l’hora per començar la construcció d’un Nou País, un Nou Estat, la República Catalana, amb tres condicions imprescindibles, Constància, Intel·ligència i (Silenci absolut de què estem fent i com ho fem), i l’ajuda, voluntat i sacrificis, i això és el que la gent, el poble vol veure d’una punyetera vegada, i no tingueu cap classe de dubte que aquest fet ens unirà més que mai.
Siguem conscients de la nostra força, ja demostrada des de l’any 2010, amb manifestacions multitudinàries, i un civisme, respecte i ordre que han esdevingut una admiració a tot el món, així doncs utilitzem-la com sempre pacíficament i civilitzada-ment per empènyer als nostres polítics, als nostres governants, i a tots els ciutadans de Catalunya, a reaprendre el camí amb destí a Ítaca, més units, més cohesionats, amb tota la nostra pluralitat i diversitat que té la nostra societat civil, per aconseguir com a primer graó de l’escala que ens ha de dur, a la recuperació de la nostra nació, de les nostres maneres de ser diferents, però mai enemics, i si bons veïns, a fer un País Nou, si així ho vol la majoria dels ciutadans, a on tots i tinguem cabuda, treball, casa i una vida digna i millor que molts ciutadans tenen ara.
Així doncs demanem ajuda a les entitats i partits, que tant i tant ens han ajudat a organitzar-nos, i lluitar amb nosaltres i per nosaltres, pensem sense espantar-nos que caldran qualcuns sacrificis més, dels molts que ens han obligat a fer, els partits que han governat Espanya, durant els darrers 40 anys, sense que l’alternança al poder signifiques cap canvi, i molt especialment des de del 2010 fins ara, que no han fet res, per a corregir i eradicar les desigualtats socials, i tots els problemes que ens han obligat a tenir, enduent-nos cada dia, cada mes i cada any, a ser més i més pobres, i ells més rics, però ara amb una gran diferencia ens anem a sacrificar el just i necessari, per construir un País a on puguem gestionar-nos per nosaltres mateixos, els nostres recursos de tota mena, i adinsarnos al terreny per establir les nostres prioritats, sense cap apriorisme, crea’n i establin idees, col·laboració per la creació de nous llocs de treball, així com les prestacions socials i necessàries a la ciutadania, el repartiment de la riquesa just i indiscriminat, i això!! És possible!!
A Catalunya tenim els recursos necessaris, per esdevenir un País, viable, solvent i feliç per tots els catalans, però no podem defugir, de la veritat que no és d’altre que no serà fàcil i que hem de treballar fort i amb ganes per assolir totes les millores, que ara ens manca’n, i el futur que ara no tenim, que mai tindrem si seguim igual que ara, i hem de deixar al lloc que li correspon i amb el màxim respecte, als orígens, identitats que ens a separin, som bilingües i no podem deixar-nos perdre la riquesa de gaudir de dues llengües, Universals, hem de sumar, braç a braç, com ho van fer els nostres avantpassats per a construir i conservar aquest País en què vivim, en l’actualitat, i que ens ha permès, de fer el que molts no els van deixar fer a les seves terres d’origen, és a dir construir la nostra vida i la nostra família, País que és de tots i per tots, i no és lògic, ni natural que ningú vingui don vingui, pensi el que pensi i parli el que parli, mossegui la mà que ens ha donat l’ocasió de poder treballar i la possibilitat de ser dones i homes lliures, i aquesta mà té un nom CATALUNYA.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s