ARTICLE DEL MH. SR. PUIGDEMONT AL DIARIO INGLÉS ” THE GUARDIAN”

“EL BUIT DE LIDERATGE d’ESPANYA, danya a CATALUNYA i EUROPA, i ha d’ACABAR

4768-europa-espana-cataluna_400px

.

El president de la Generalitat de Catalunya, M H. Carles Puigdemont, ha publicat en la secció d’opinió de The Guardian (diari anglès de renom universal) coincidint amb el debat d’investidura de Pedro Sánchez que se celebra aquesta tarda.
Puigdemont assegura que és “crucial” que hi hagi un Govern a Madrid que pugui negociar i “comprometre’s políticament amb Catalunya”. Per a això, reclama “valor polític” per celebrar un referèndum a Catalunya perquè seria “el millor per a Espanya i el conjunt d’Europa” i ofereix pactes.
Les solucions que proposa Puigdemont són simples aritmèticament. Una opció la “coalició de PSOE, Podem i Ciutadans, que acceptaria el referèndum de Podem; o bé una coalició de PSOE-Podem amb els 17 diputats catalans a favor de la independència que oferirien els vots crucials, tant per fer costat a un pacte PSOE-Podem, que proporcionaria un referèndum garantit- o bé abstenir-se”.
Puigdemont recorda a més que Podem ha inclòs el referèndum com un element “sine qua non” en les negociacions per a una virtual investidura. En aquest sentit, enlletgeix al PSOE que tanqui la porta a aquesta possibilitat perquè fins fa poc defenia el dret a l’autodeterminació de Catalunya. El text destil·la l’element de pressió que el president de la Generalitat inclou per obtenir “el jugador clau” que és Catalunya per a la política espanyola.
“Els partits espanyols han de ser assenyats i tractar la qüestió catalana amb la serietat que mereix”, insisteix Puigdemont. “Hem de tenir un diàleg seriós entre Catalunya i Espanya vers el referèndum, la independència i sobre com hauria de ser una separació d’Espanya -si així ho decideix el poble català-”, afegeix Puigdemont. “Això seria molt millor que haver de bregar *contínuament amb un Govern en la negació del tema català i l’ús del Tribunal Constitucional per posar obstacles en el camí de la política democràtica adequada a Espanya”.
“L’única forma possible per evitar la inestabilitat a Espanya durant el 2016 és abordant la situació catalana”.
Puigdemont esperona a Podem i el PSOE a parlar amb els partits independentistes. “És un pas en l’adreça correcta”, considera, els “millors líders no fixen metes tímides i egoistes sinó que estableixen objectius ambiciosos que poden ser més difícils d’aconseguir”.
“Si Madrid no concedeix el referèndum, Catalunya avançarà en el mandat democràtic amb els partits independentistes i del poble català”. Insistint en els 18 mesos per culminar la transició a la independència amb “seguretat jurídica”. “Ara, Catalunya busca treballar unitàriament per al referèndum que s’ha buscat durant tant temps, i el diàleg obert que tantes vegades hem reclamat a Espanya”.
MH. Sr. Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s