CONTERTULIANS A FACEBOOK, RESPOSTES.

CONTERTULIANS A FACEBOOK, I RESPOSTES.10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

Sr. Antonio Montplet, no pretenc ironitzar pel seu comentari respecte al de l’avi, ni tampoc dubto en absolut del seu coneixement d’aquestes dades, que figuren en Internet i estan a la disposició de tot aquell que vulgui llegir-los, com va fer la meva benvolguda amiga Catalina Valverde, el meu signe d’interrogant no té res a veure ni amb la seva persona, ni amb la seva formació intel·lectual, ni pel fet que no el conegui personalment, els éssers humans desconeixem en el sentit del tracte personal moltes coses, i no obstant això creiem en elles, el meu interrogant significa el meu desconeixement de quina classe d’història diu vostè, conèixer, i no per desmerèixer els seus coneixements (que no poso en dubte que els té), però estarà d’acord amb mi, que hi ha molta llegenda, sobre el fet de la defensa com “artillera” en el setge de Saragossa, i bona prova d’això és una l’aclamació segon es diu popular (els Saragossans), i l’altra pel que sembla més real, la del reconeixement absolut dels seus fets i mèrits per al Capità General d’Aragó, J. Palafox.
Don. Josep Rebolledo de Palafox i Melci, la va anomenar soldada d’artilleria, Palafox que var morir 10 anys abans de la mort d’Agustina R. M. Saragossa va tenir temps, per poder honorar-la com el poble li demanava, i molt especialment tenim en compte els diferents càrrecs de responsabilitat militar i política que va tenir durant la seva vida castrense, després del setge de Saragossa.
Respecte al tema que vostè cita referent a la Vida “Alegre” que es diu i comenta és totalment desconegut per mi i manifesto obertament la meva ignorància d’aquest tema, ara bé si m’ho permet, afegiré que era bastant normal que les dones anomenades ” quarte-leres” tinguessin mala reputació, i ella era la muller d’un caporal d’artilleria quan el setge de la ciutat, que li va fer un seguici per tots els llocs a on va ser destinat, bona prova d’això és la mort a Ceuta d’Agustina Raimona Maria Saragossa Domènec, nascuda a Reus el 4 de Marc de l’any 1786.
I per acabar aquest col·loqui amb vostè, tinc el màxim respecte per les idees polítiques de tothom, com no pot ser d’una altra manera, li expressava que la historia sempre l’escriu el guanyador i des del seu punt de vista o d’entendre, d’aquí neix la meva frase respecte a l’Estat espanyol i tots els estats vencedors de Batalles i Guerres, sense excepció, negar-ho crec que esdevindria impropi d’una persona cultivada com vostè.
Els fets dels moments actuals, així com dels precedents, dels greuges i de les distorsions polítiques i Històriques són al bast de tothom, a molts arxius històrics de Catalunya
Li voldria fer un pregó, dispensem si ha interpretat que tenia la intencionalitat d’ofendre, res més lluny de la meva persona, li prego doncs que hem disculpi si això ho i fet inconscientment.
Els meus respectes i la meva consideració més gran per vosté
Gonçal Bayó i Canut
Bibliografia:A History of the Peninsular War 1807/1809 de CHARLES OMAN.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s