ASPECTES de la ECONOMIA “NEO-LIBERAL”, que podem canviar ¿Com?

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

ASPECTES DE LA *ECONOMIA *NEO-LIBERAL, QUE PODEM CANVIAR COM ?

Pel que fa a l’el tema de la ” globaliztació “ que tant sentim, llegim i sofrim, aquest no és de fàcil solució, ni de possible actuació solament per una nació ( parlo de la nostra ), i per simplificar el que vull dir intentaré fer-ho, amb breus conceptes que siguin fàcilment  entenedors,  Jo modestament ho diria així,  !! el capital no té ni sentiments, ni desitjos de ser compartir, solament té interessos !!.
Per a mostra un botó, des de l’inici de la cruel crisi que  encara patim, hem vist que el Capital ha pres dos rumbs, els valors financers, ( Borsa), amb els moviments de venda d’accions i fons i la reacció mimética d’aquesta “Pandèmia ” que es reflecteix en la Borsa amb pèrdues de valor en les accions, és a dir el gran capital va a aquests mercats, i no ho fa en inversions per la producció, sinó en els productes de benefici directe segur i immediat, per la qual cosa són canviants i volubles, és a dir produeixen  Pànic Capitalista i el major engendro del Pànic dels Capitals tenen noms coneguts per tots, fugida de capitals als anomenats  “Paraisos Fiscals”, dels quals evadeixen els impostos corresponents sense el risc de les inversions, i els proporcionen interessos molt alts en estar lliures de taxes, i amb una seguretat absoluta, mentre que estiguen  en Stand-Bay,  pendents de nous beneficis i incentius( el somni daurat del capitalisme especulatiu ) i el segon molt més greu per a la societat és el de la !! Crisi el nou apocalispsi Universal !!.
Les seves conseqüències destrucció del teixit industrial per la manca de capitalització aixì com d’inversions al teixit actual, i per la creació  de noves industries,  degut a la inexisténcia pràcticament del crèdit a les empreses, la pèrdua de llocs de treball,la reducció simptomàtica dels salaris i com a conseqüència la reducciò de la  circulació dels diners, que comporta  desajustaments al mercat dels productes de consum, i la consgüent pèrdua de la demanda, dels mateixos per la disminució del poder adquisitiu en gran part de la ciutadania, que afectarà la producció ((Indústria en general i a la necessitat de treballadors, és a dir a l’increment de les taxes d’Atur, a les prestacions per desocupació ( temporals ) a la reducció de les cotitzacions tant per part de les Indústries com dels treballadors, i que afectarà a les prestacions socials i molt especialment al règim de pensions, i serveis assistencials, a l’increment dels impostos, i de la sol·licitud per part de l’Estat, de capitals per finançar-se, mitjançant el crèdit exterior o interior, danys col·laterals; Increment del dèficit estatal, increment dels interessos quan aquests es regularitzin de nou, ara en aquests moments és del 0.05% (és ben conegut per tot el Món financer que s’incrementará molt  més el  dèficit  actual) i ates que el  100×100 del PIB espanyol,  ja ha sigut superat pel dèficit, esdevindrán més ajustaments, retallades  i més des-ínversions és a dir el llucet que es mossega la cua.
Aquesta situació no alarmista, sinó totalment previsible ens dóna d’alguna manera la resposta del perquè, una part del nostre teixit Industrial del Tarragonès i que Jo la estenc fins i tot arreu de Catalunya, volen establir.se de nou, a fora del nostre País, i mirar.so molt amb detall abans d’invertir amb noves industries, i no cal dir si això i afegim els costos de l’energia (de las més caras d’Europa), la mancança de comunicacions, i consegüent. ment la necessitat de crear Clùsters Industrials, com el de l’Automoció, ( ara ja existent i que vol agrupar a més de 500 industries amb un futur, per poder gaudir de més competitivitat als mercats) així com Hubs als llocs més estratègics, per la distribució dels productes acabats, o de primeres matèries per la seva distribució a l’industria, i que permeti abaratir molt  més el transport, així com els preus dels productes, que els fan ser menys competitius, amb comparació d’altres països de la UE. i de la resta del Món occidental, el cost del sol, de l’aigua, les taxes fiscals que castiguem molt especialment a les PIME, el desordre amb els sistemes de pagament, i les conseqüències que es veuen reflectides amb l’alta morositat, són en gran part, la font dels nostres problemas.
Aquest és un estudi breu i rigorós del moment, i fins que no podem per nosaltres mateixos administrar els recursos propis, fiscals, financers (no he volgut entendrem amb el sistema bancari) que ja s’ha intervingut una vegada, però que és molt possible que tornem a tindre problemes, per la raó, del fet que la Banca el millor mètode de tenir beneficis, és amb la concessió de crèdit a les industries, sense morositat no tenint solament els diners dipositats, ates els baixos interessos del BCE i de l’FMI, o fins i tot el pagament d’interessos negatius per als depòsits de diners. amb les altes institucions Financeres de nivell Mundial (FMI, BCE.)
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s