DRET DE RÈPLICA A LES INJURIAS I MENTIRES DELS QUE NO CONEIXEN CaTALUNYA 1ª PART

ESCUT DE CATALUNYA

DRET DE RÈPLICA, A LES INJURIAS I MENTIRAS

DELS QUE NO CONEIXEN CATALUNYA

Primera part

Un mitjà de comunicació públic del País, de la “ Lliberte, Egalite  i Fraternite “ es a dir França, al programa de televisió del canal France-5 anomenat “” C’est dans l’air “”  i amb data del 28 de setembre de enguany per el seu comentarista Mr. Yves Calvi amb el títol “ Risc Català d’independència  i de contagi “, que respectem com no pot esser d’una altra manera, però que no compartim amb absolut, per aquest motiu ens veiem obligats a utilitzar el Dret de rèplica adient.

Mr. Y. Calvi si vos esteu interessat quelcom amb la política Europea, és evident que no podeu ignorar que després de els darrers comicis d’enguany quali-ficats de maneres diferents, segons els interessos de las parts, es a dir per l’Estat espanyol com Autonòmics i a Catalunya com a Plebiscitaris, ho si més no com a referèndum, una munió de ciutadans no polítics de professió (de la Societat civil ) més diferents partits polítics i amb distintes ideologías polítiques anomenats “ Junts pel Sí “ , i un altre de nom les CUP, van aconseguir la majoria absoluta al Parlament de Catalunya, aquest Mr. Calvi és un fet innegable.

Constatem la nostre sorpresa i enuig amb el títol donat per vos, ja que d’entrada varem creure que estàveu parlant de l’Evola.

Vos us heu permès la llibertat de menysprear la magnitud pedagògica de Voltaire, un dels primers defensors del Poder de la raó humana,  de las ciencies i el respecte a la humanitat, un dels intelectuals més grans de la història del seu temps, membre de la Academia Francesa i  aquí s’he li atribueix, una frase que ha tingut un ressó universal  !! No estic d’acord amb el que vos dieu, però Jo lluitaré perquè vostè tingui el Dret a dir-ho !!. Mr. Calvi  ¿ com és que ha deixat de cantó el clàssic Chauvinisme per els herois de la France amb aquesta ocasió ?

Permeti’ns que li recordem, que quan un poble vota, al marge de si li és favorable ho no el resultat obtingut, és la màxima expressió de la democràcia, el comicis d’enguany a Catalunya del mes de setembre, han tingut una participació històrica del 77,44%, una mica menys de dos milions de ciutadans, varen votar per “ Junts pel Sí “ i una altres per la CUP. els cuals sumats i en favor de la Independència han obtingut la majoria absoluta al Parlament.

Això vol dir-nos que malgrat l’Estat espanyol  que ens ha negat en altres 14 ocasions ( per a considerar el dret al vot per un referéndum ) com a il-legal ) el Poble català va tenir l’audàcia d’exercir els seus drets com a ciutadans que d’altres  vegades, li va esser negats rotundament com a il-legals i amb un munt d’amenaces, no podem entendre que Vos oblideu la famósa frase de Voltaire, ja que això si és tracta d’un greu atentat a la raó, al esser humá, i a la humanitat, i és  una malaltia contagiósa i perillosa per la democràcia.

!! La llibertat de poder votar, Mr. Calvi mai esdevindrá una malaltia !!, és molt necessari que vostè és vagi repetint aquest paràgraf, amb continuïtat perqué n’estem ben segurs que li serà de molta utilitat per una altre ocasió, poder entendre el corrent de llibertat d’un País excepcional que vostè desconeix totalment i malauradament per un comunicador públic això es patètic,  i li tornem a demanar que s’hem recordi de quelcom vital per compartir la vida del nostre poble, primer l’humanisme i seg-ond la fe en la democràcia que nosaltres humilment creiem, i qué vist el seu programa televisiu vostè ho no la te ho bé la perdut.

Òbviament vostè no en sap absolutament res de Catalunya ni que està intentant reinexer davant de tot el món, però el nostre petit País no reneix de les seves cendres com va fer l’ocell Fènix, si més no  ho fa de el clima de por, de les amenaces, les privacions, l’ofec de qualsevol de la maneres per a tots conegudes,  del menyspreu, de com és considerán siempre els Governs espanyols,  vegi vostè un clar exemple, no fa gaires dies el Ministre del Interior espanyol va dir-nos que som colons del Estat espanyol,  i és ben cert ja que durant segles s’ha rebut tant per part d’Espanya, així com de França, un tracte vejatori i discriminatori i ofensiu per a Catalunya i els catalans.

l’11 de setembre de 1714, Barcelona cap i casal de Catalunya, va esser  per darrera vegada bombardejada per las tropes castellanes i Francesas sota el comandament del Duc de Berwick, quan  en Rafel de Casanovas i el general Villarroel varen demanar claudicar la ciutat del ferotge assetjament de les tropes borbónicas , a fi i efecte de evitar més morts al poble així com la presa de represalias als militars defensors, ( que varen fer ) de la Ciutat de Barcelona densá llavors hem rebut les agressions més ferotges per la nostre cultura, la nostre llengua, les nostres lleis i el nostre poble, hem sigut i som víctimes d’intimidacions, de la riota i violació de tots els nostres drets.

Autors : Ramón F. Sabaté i Ferrus & Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s