UNA OBSERVACIÓ FETA AMB INTELIGENCIA POLÍTICA

1482-espana-y-cataluna

 

UNA OBSERVACIÓ FETA AMB INTELIGENCIA POLÍTICA

Copio i enganxo del mur del Bernat Deltell Milà per la seva clarividència

“Més enllà dels escorcolls i del soroll mediàtic hi ha un rerefons polític en aquesta operació d’avui. Sabeu quin és? Fer impossible que ERC vagi coaligada amb Convergència a les eleccions generals. Pensem-hi una mica. Hi ha diverses enquestes que apunten a què una reedició de Junts pel Sí a les generals obtindria uns 25 diputats. Si a aquests hi afegíssim els sis o set del PNB tindríem que la formació del proper govern central estaria a mans,,, dels independentistes i nacionalistes bascos! Un grup de Junts pel Sí + PNB (i potser els gallecs del BNG) podria obtenir entre 30-35 diputats que serien decisius per formar nou govern.
Per això s’intentarà que a Junqueras se li faci molt difícil pactar amb Artur Mas. Seria una jugada genial per dividir el vot i trobar-nos en un escenari amb nou-deu diputats de Convergència, set o vuit d’ERC i Ciutadans primera força a Catalunya. Aquest és el veritable sentit de tot el que està passant.
Que PP amb Ciutadans pugui governar amb comoditat (o el PSOE amb Podemos) però que sobretot no hi hagi una tercera força potent de JxS+PNB que condicioni un govern espanyol a canvi d’una veritable reforma de la Constitució (i no pas un maquillatge com volen alguns) i el blindatge del concert basc. Oi que ara també ho veieu així? Doncs que ningú caigui a la trampa!”

!! És pot dir més alt peró NO més clar i evident !!.

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s