RESPOSTAS A LES NOSTRES DUBTES, QUE ENS DIGUIN LA VERITAT

 

RESPOSTAS A LES NOSTRES DUBTES, QUE ENS DIGUIN LA VERITAT

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

Tot canvi polític genera dubtes a la majoria de ciutadans, per tant dins de la meva modèstia, vaig a intentar donar-vos dades per poder fer deduccionsque ens responguin a les dubtes i posar en primer lloc la que jo crec és la mare de totes les dubtes. ¿ és viable una Catalunya Independent del Estat espanyol ?.

Anem per parts:

¿ Quina es la dimensió com a País Catalunya, amb vers els Països més rics i més pròspers de Europa ?
En primer lloc és molt semblant a la d’aquests països, Catalunya te 7.520.000.- de habitants, un territori de 32.113 km2. I un PIB de: 209.282 milions de €., PPS ( PIB per capita ): 28.500 €.

I per tenir una mostra de quelcom del Països en que hens mirem com objectiu, donaré unes dades per poder fer comparacions entre ells i nosaltres., amb respecte a la població actual, i el PPS = Purchasing Power Standart ( PIB per capita )

Holanda : 16.800.000.- habitants……….PPS ( PIB per capita): 31.000.- €.

Suècia : 9.600.000.- habitants…………….PPS ( “ “ ) : 28.000.-€.
Catalunya: 7.520.000.- habitants…………PPS ( “ “ ) : 28.500.-€.
Dinamarca : 5.610.000.- habitants……….PPS ( “ “ ) : 29.000.-€.
Dins de la dimensió hem de tenir en compte la competitivitat més alta dins dels Països més petits amb relació als més grans, Catalunya te unes dimensions molt semblants als països més petits.
Dins del camp de la economia, un 71% del economistes de Catalunya són de la opinió que la República Catalana és viable, i un 53 % dels mateixos, que un Estat propi y sobirà, és la millor de les opcions de Catalunya.
Anem per una altre de les dubtes més extensa arreu del País, ¿ Tindrà la República Catalana més eines per reduir la taxa d’atur ), ¿ Què esdevindrà amb les Industries ?
Dons veiem ¿ el que ens costarà el Nou Estat ): 70.000 ,- milions de €. formen part d’aquesta xifra totes les despeses noves que caldrien al ser un Nou Estat, com per exemple, Despeses no financeres de la actual Generalitat, Amortitzacions ; del endeutament actual de la Generalitat ,la Seguretat Social ( les pensions i prestacions socials ), despeses de les estructures del Estat, despeses d’organismes i empreses públiques, empreses públiques inversores, i tindríem un marge possible de uns 10.000.-milions de €, que és podrien destinar per evitar-nos les retallades, aixi com reduir taxes, i deute.
Veiem un altre dels dubtes importants, la viabilitat de les prestacions de la Seguretat Social Catalana, Ingressos addicionals, : 25.400.- milions de €, Despeses addicionals, : 23.202.- Superàvit 2.200.- milions de €.
S’ha de tenir en compte un superàvit, és adir uns guanys aprox. 15.000,- milions de €, al no patir el dèficit fiscal que te Espanya amb Catalunya, que evidentment podrien ser destinats a minvar les despeses del funcionament del Estat i ajudar-nos amb la solidaritat vers Espanya de Catalunya.
L’altre dubte és el deute que el Estat espanyol ens imputaria a Catalunya, que naturalment estaria sotmès als acords entre Espanya i Catalunya, si no hagués acord no acceptar-ien el deute que ens imputes Espanya
I donem les darreres dades a fi i efecte de que no s’ens faci feixuc tantes xifràs, corresponents als ingressos i despeses actuals de totes las administracions públiques de Catalunya, que ens mostren que les finances públiques del Nou Estat, serien probablement les més saneja-des de Europa, i es ben cert que amb la actual situació de pobresa, crisis, atur, i austeritat de tots els serveis públics, aquesta afirmació pot semblar inversemblant, però cal dir que les xifres no enganyen mai.
Una nova proba: El saldo pressupostari en % del PIB referent al any 2015, ( la base és O ),
Catalunya nº 1 amb superàvit
Suïssa…….nº 2 amb superàvit
Els altres països europeus, tots estant per sota de Catalunya i Espanya és el darrer de tots el Països.
Vaig acabant amb les xifres, totes elles constatades i provinents, de Eurostat, Ine, Indescat, Economistes per la Independència, Generalitat de Catalunya, Catdem, i dades pròpies ens demostren a on és el futur, la seguretat de tenir treball, la recuperació del Estat del benestar, el poder prendre nosaltres les decisions més adients, per el ciutadans i el poder desemvolupar el  País, per evitar-nos perdre els nostres fills, per que marxen al estranger, per cercar treball, per una educació moderna i gratuïta, per acabar la construcció del Eix del Mediterrani, i les estructures que ajudin a millorar les nostres comunicacions amb UE, i aixi poder rebre més inversions del exterior, com afavorir les nostres exportacions, i així crear més riqueza, que ens ajudi per la eradicació total de la pobresa, de la fam i la misèria, en contra del altre cantó Espanya amb més de 13 milions de personàs amb la pobresa més punyent, amb un deute exterior que ja supera el 100 x 100 del PIB, espanyol, que te que fer un canvi, per el moment impossible degut al bipartidisme, de que la dreta és extrema-dreta, racista, i de flaires feixistes, i la esquerra, ni és obrera ni és esquerra, sense oblidar el deure que tots tenim de fer un present millor i deixar un futur per als nostres fills.
I he d’afegir que els Governs espanyols no fan cap mena de distinció amb el tracte del ciutadans de Catalunya, siguin d’on siguin vinguin d’on vinguin, per tant si s’hem permet no ho entenc la fidelitat del vot, aquí ni et respecte ni et considera un ciutadà espanyol, per el sols fet de viure a Catalunya, jo entenc perfectament que no vulguin deixar de ser espanyols, ni perdre la seva identitat, però el que és cert que un dia van decidir per el bé ho per el mal, estar amb nosaltres compartim el territori, las llengua s, les alegries i els greuges, i això ens tindria que posar al mateix lloc a tots, com és el ser lliure, Independents, i solidaris amb el País ha on hem fet la nostre vida, i la nostre família, i poder ajudar d’av aix a dalt a construir un Nou País, similar o fins i tot millor dels europeus, que he donat les dades amb paràgrafs anteriors, per suposat que és la meva opinió i no te res a veure amb que s’ha sentim obligats, Catalunya sempre ha esdevingut una terra d’acollida i amistat.
Tinc confiança en haver pogut treure-us les dubtes, al menys aquest ha sigut el meu desig, i la meva modesta aportació per donar-vos dades que com a mínim os faci reflexionar.
Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s