COM ELS PODEM INTEGRAR, SENSE PERDRE EL SEU ORIGEN ?

 

 

 

 

 

COM ELS PODEM INTEGRAR, SENSE PERDRE EL SEUS ORIGENS?

 

CARAS FELICES DE NIÑOS

Ventolra Durán estic totalment d’acord amb tot el que dius al teu comentari, excepció del referent als espanyols, perqué s’escolten les mentires que els diuen i poden veure a les sevas televisions, i mitjans de comunicació, pero perque ? dons perque tots ells es comuniquen amb llengua castellana, i els es més adient i avinent per ells per compendre tots els matisos i significacions, o metáforas que no pas en llengua catalana.
Avans quan no es podía emetre ni publicar la prensa amb la nostre llengua els temas arribabem a tothom que volia. ara les emissions ,i comunicacións amb la TV aixi com a las radios catalanes, són amb la nostra llengua, i no les escolten perque no tenen que parar-se a pensar o fins i tot a traduir-ho a la seva llengua  de el que han entès de la nostra, mal fet que no es integrador , no volen esforçarse , de ben segur, però nosaltres els i hem possat amb safata de plata , i tampoc fèiem com ara si fem, quelcom per intentar aproparlos a naltres, és una justificació, NO, pero som humans i tenim tendencia aproparnos al que més coneixem i ens és més fácil , fins i tot quan treballem al extranjer, es fan i comuniquen tothom més amb els seus. que no amb els nadius.
Per la raó exposada, ens ho hem de fer mirar, perque una cosa no treu l’altre, però nos acabem d’entendre que no podem anar-los omplin de estelades, identitats nacionalismes, i amb la nostre llengua, perque de ben segur que tots la poden entendre, es millor i més adient si volem arribar amb ells que tinguin voluntat per escoltar-los,  !!Basic !! però per que ho vulgan fer, hem d’intentar comunicarnos amb les sevas llenguas, repeteixo aproparnos per coneixer-los i volguer escoltar i molt bé per poguer integrar-nos les dues parts, per donar-lis la má i que prenguin part amb nosaltres, per tenir-los més amb compte, i no deixarlos al seu aire.
Arreu a on tingut cura de aixó la integració ha donat molts i bons fruits, penseu per un sol moment que el fet de que naltros els haguérem respectat les sevas costums i parla, no vol dir que els haguéssim integrart per que ells com tothom,  segueix als seus compatriotas i amb una gran diferencia de si restan a França que han d’apendre com puguin el Francés, no tenen més remei per la força, però aquí, tots els catalans som bilingües i molt respectuosos amb la seva forma de expresió, i inmediatament, passem a parlar-lis amb castellá inmediatament !!!, torno a repetir, que és amb aquets moments quan notem la manca, d’interés, ho simplement no volen ni molt menys ( ells tenen aquesta creença ) perdre la seva espanyolitat per volguer i defensar la Independéncia de Catalunya ( sortossament no hom pensa i creu així ), però la veritat és que tenim una excelent i envejable convivencia, que no és res més que totohm guardi respecte per el altre , però cadascum a casa seva metaforicament parlant.
Autor: Gonçal Bayó Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s