JA ESTEM AMB CAMPANYA

 

 

 

 

 

 

 

SOM JA AMB CAMPANYA

10259748_240561996152153_7623442152899989183_n

Autor : Gonçal Bayó i Canut

Avui he tingut l’ocasió de poguer escoltar les entrevistas fetes al Sr. Espadaler de UNIO i de la Sra. Camats de ICV, les dues m’am  semblat que ja estaven amb molta duresa per cert, fen campanya per el 27/9, però l’article d’ara es per donar una resposta, veritable, rigorosa i molt seriosa, a un dels contertulians, que han participat amb la tertulià que s’ha produït jut després de les esmentades entrevistàs, de la Sra. Camats i del Sr. Espadaler.

Evidentment tot voltava vers la llista que presidia el Sr. Raül Romeva, un dels contertulians ( no diré el nom per no volguer que s’ofengui el tertulià en qüestió ) que manifestava trobar-se perplex per tenir-lo com a primer de la llista sobiranista, digué ben fort i clar, que el Sr. Romeva no era gens conegut per la ciutadania de Catalunya, ni es coneixia el que havia fet abans i ara, es a dir un veritable desconegut per tothom.

Es força evident que las seves declaracions tenien un fort missatge per minimitzar i destruir els valors, polítics, intel·lectuals i personals del Sr. Romeva, ja que fent-ho aixi desqualificava també la llista, i per acabar afigin-te que era un engany a la ciutadania .

Jo no soc amb absolut el biògraf d’en Raül, ni molt menys tinc la capacitat per fer-ho però està ben clar que si soc coneixedor de la excel·lent virtut política, intel·lectual i professional del nostre cap de llista, per cert una llista amb dos polítics, situats al quart i cinquè l’altre, i formada fins aquests moments, per persones de esquerràs, i de entitats nacionalistes i Independentistes, excepció del quart lloc a on figura un membre de centre-dreta, nacionalista i declarat recent-ment independentista.

Raül Romeva Rueda, va néixer a Madrid ara fa 44 anys, es llicenciat amb ciències econòmiques, Doctor en relacions internacionals, analista polític, professor a UAB, escriptor ( ha publicat fins al moment sis llibres ), articulista ( escriu a la premsa escrita, aixi com a la digital ) conegut con un gran defensor de la ecologia, nacional i universal, i participant amb programes de TV. aixi com contertulià a nombroses tertulias i entrevistàs per la Radio.

Ha treballat al Centre de l’Unesco a Barcelona amb la ONG Intermont/Oxfam, com a consultor de les Nacions Unides 1995/1996. A Bòsnia Hercegovina 1996/1997, com observador elegit per la OSCE.

Com a militant de ICV fou elegit eurodiputat el 2004, i va fer un treball extraordinari amb respecte al comerç d’armament, molt critic amb els Països de la UE que mercadejam amb armes. Membre com eurodiputat del intergrup LGTB. L’any 2009 fou novament elegit eurodiputat i anomenat com un dels sis Vicepresidents del Grup dels Verds/ALE.

Es un fidel partidari i defensor de una UE mès federalista, i signant del Grup-Spinelli, el qual s’ha identifica per una mès minsa Intercubernamentisme dins de la política de la UE.

Al 15 de juliol d’aquest any el van anomenar per encapçalar la llista, dels principals sobiranistas, i del teixit civil, aixi com de CDC i ERC, el Sr. Romeva que ja havia dimit de ICV, per discondanças polítiques és a la llista com personal civil independent.

Vull recordar ací frases seves molt recents:

! Varaoufakis ja es Mort !, !! Visca Romeva !!

L’Estat espanyol sols negociarà si guanya el SI a les properes eleccions.

És dels que creu i lluita perquè 100 anys després del genocidi d’Armènia, 70 anys després del alliberament de Mathaussen i 20 anys després del genocidi de Srebenica, tot el Món hauria d’estar de dol.

Malauradament la història és repeteix i seguim sense haver apendra res, per guanyar-nos la joia de viure amb Pau i Llibertat, ens cal aprendre a no oblidar mai a tots aquells absents, aixi com els culpables d’aquests genocidis.

Aquest és l’home desconegut, el polític fefaent i eficaç que durant 10 anys a representat al seu País i al seu partit com eurodiputat, ben conegut a tota Europa, bon poliglota,  (una virtut per cert,  que mai ha tingut cap dels Presidents del govern espanyol ), un intel·lectual reconegut per tothom i un home de bé, que tan pron-te va ser nomenat per encapçalar la llista va generar una confiança a la ciutadania, que havans no tènia la llista, ben al contrari era vista amb un cert temor per tothom després de las experiència soferta amb anterioritat amb el controvertit tema de la llista unica.

Ara tots aquells que van gaudir de les picabaralles entre els partits per la desavinença de si una , ho variàs llistàs, ho no anirem a una llista a on vagi tal o qual partit, es troba’n perplex-os per el ressorgir de li’l-usió i l’Unió dels sobiranistes quelcom nefast per els unionistes i per el govern espanyol, i un camí ple de esperançàs per el triomf del procés català degut al èxit de que s’ha hagin elegit aquestes sis primeres personàs,  quatre no polítiques i dues sí, just al pitjor moment per el soberanisme, ens manca’n pocs dias i hem de saber fer créixer els votants del SI, tenim molta feina a fer.

No defallim i de ben segur que !! Guanyarem el procés per d’Independència !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s