XERRADAS AMB EL MEU BATLLE, Sr, M. FORNS

 

Miquel Forns Fusté ha compartit la foto de Ajuntament de Sitges

 

 

XERRADES AMB EL MEU BATLLE,  M. FORNS

 

Bandera de Sitges

 

 

escudo de Sitges

L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, destaca en el seu blog personal que la prioritat del seu govern són les polítiques socials. Durant les últimes setmanes, ell i la regidora de Benestar Social, Mireia Rossell, s’han reunit amb diversos col·lectius de la vila per fer un seguiment de les problemàtiques existents i per dissenyar actuacions específiques amb els recursos que es tenen a l’abast.

 

Molt bé Sr. Batlle, llastima que aixó no ho haguès fet ja l’anterior llegislatura, hem perdut cuatre anys, de poguer ajudar, a gent del nostre poble que ho estant passant molt malament i mol especialment quelcoms infants.
Soc coneixedor de que el recursos que es tenen son bàsics, però aixó també era el mateix mal de cap dels quatre anys passats, i lo més drámatic ès que ens diu que son les prioritats de les seves polítiques Socials, per ventura ¿ governa vosté sol ? i ara i no avans voste i la Sra, Mireia Rossell, no han tingut temps per dedicar-lo a una per NO dir la que més URGENT DE TOTES LES ALTRES, PRIORITATS.
Recordi voste governa amb el poder que li hem donat per voluntat democratica el Poble, i si no resta dormint els sons de Morfeo, les votacions del mes de Maig, van enviar-nos a tothom un missatge, MOLT MES SOCIAL QUE AVANS, DEGUT A L’ENTRADA A MOLTS DELS NOSTRES CONCIUTADANS DE LA POBRESA, DE LA MISERIA, I DE LA EXCLUSSIÓ SOCIAL.
S’ha enterat de por on vans les coses, perqué anys anteriors amb el seu mandat, ha tingunt molt en compte i per sobre de tot, liquidar, edificis, liquidar deute, i interessos pero cap inversió per el poblé, i ni no cal dir “” res de res !! per fer una política social ( NO MÉS SOCIAL, per una raó quan no s’ha fet cap mena de politica social, no es adient dir-nos MÉS POLITICAS SOCIALS, perqué aixó es una fal-acia que aquest poble no es mereix, compleixi amb la confiança que s’he li a fet i sigui més rigurós amb els seus comentaris.
Gonçal Bayó i Canut

 

Miquel Forns Fusté
Bona tarda Sr. Gonzalo Bayó Canut. Malgrat no coneixer-lo personalment, sempre he seguit les seves opinions, signades i donant la cara, i el considero una persona preocupada per la col·lectivitat i ben informada. Per això em sap greu que en l’anterior missatge arribi a afirmar que ens els darrers quatre anys no s’ha fet cap política social, sota l’alcaldia que també vaig tenir l’oportunitat i responsabilitat d’encapçalar, com en aquesta legislatura Amb tot el respecte que li tinc, permeti’m dir-li que discrepo profundament d’aquesta afirmació. Podem discrepar sobre si es podria haver fet més (en politiques socials mai és suficient) i sobre diferents punts de vista per les actuacions fetes. Però, de cap manera es pot afiramr que no es va fer cap política social. Perquè, més enllà de la feina silenciosa i discreta dels serveis socials, de la regidoria de benestar i família, inclús des de la pròpia alcaldia, que ha atès i donat resposta diàriament a persones i famílies amb necessitats molt concretes de suport social, alimentació, subministraments bàsics, vivenda, escolarització, activitats extraescolars … en els darrers quatre anys, l’anterior equip de govern hem tirat endavant també altres projectes socials de més visualització.
Miquel Forns Fusté
Sr. Gonzalo Bayó Canut entre el 2011-2015 es van dotar pressupostàriament totes les partides necessàries per atendre les necessitats de les famílies. Es va crear el programa del CARNET BLAU que dóna prestacions i serveis a 1.780 persones. Es va garantir la continuïtat del funcionament de les dues LLARS D’INFANTS municipals i del CENTRE DE DIA, amb un gran deute a principi de mandat que les qüestionava seriosament. Es va tirar endavant la creació del primer MENAJDOR SOCIAL municipal, programes socials per a persones amb discapacitat i per a persones grans, es va municipalitzar el CASAL DE LA GENT GRAN Joan Maragall (quan l’antiga entitat propietària va desaparèixer), es va donar suport a CARITAS i CREU ROJA per a ampliar les instal·lacions dels centres de distribució d’aliments, es va impulsar i acompanyar la creació de la TAULA DEL 3R SECTOR Social Sitges-Garraf, recolzar vivendes d’emergència social per a persones en situació de desemparament. També actuacions de millora en les escoles i instituts públics de Sitges. TARIFES SOCIALS de fiscalitat progressiva en les matrícules i quotes de les llars d’infants per fer-les més accessibles a les famílies. Ampliació del SERVEI D’AJUDA DOMICILIÀRIA per a la gent gran o amb dificultats. I per als més joves: continuitat de l’ESPAI JOVE, programa social FÓRMULA JOVE per a l’accés al mercat laboral, BORSA DE TREBALL, SUBVENCIONS PER A FORMACIÓ. També en altres àmbits, millora d’equipaments esportius (Skate parc, camp d’Aiguadolç, pavellons polisportius, enllumenat del camp Nou Pins Vens …) … Moltes de les actuacions han estat amb la col·laboració i implicació d’entitats socials i amb participació ciutadana.
M’agrada · Resposta · 2 hores

 

Miquel Forns Fusté Malgrat que podem discrepar, demano també Sr. Gonzalo Bayó Canut més rigor amb els comentaris. Moltes gràcies i resto a la seva disposició.
Gonçal Bayó Canut
Sr. Batlle, miri a la vida viure dels récords, no ens porta a cap lloc, malgrat que ens pugui haver deixat experiencies ben dolentas de païr, soc conscient del ” Puff” que li van deixar i vostes varen tenir que sortin-se però aixó ni ès pot evitar, ni ès podrà mai adreçar, !! Ja ès passat !!, i com hem diu que sigui mès rigurós, dons ho vaig a esser, aixó si reconeixent quelcom dels problemas que vostes varem sol-lucionar, però el que es rigurosment cert es que la pobresa al nostre estimat poblé no a minvat si més no ben al contrari a crescut amb proporcions alarmants, que la Creu Roja está cada día molt més saturada, que les ajudes fetas per gran part de la ciutadania amb les campanyes per la recollida d’aliments sòn insuficients ni el que s’ha fet fins ara malauradament ha valgut per erradicar aquesta xacra, vostes mateixos ens diuen que faran més politicas socials ¿ degut a qué i perqué ? ¿ solucionar aquest greu problema, el dedicar esforços i recursos ( que no són escadussers ) per quelcom de les actuacions importants, cert, però no cabdals, com son les nostres familias, i els nostres infants, i el nostres avis, evidentment tenim discrepància de les prioritats, potser perquè jo soc dels que creu !! LO DIFICIL SE HACE Y LO IMPOSIBLE SE LUCHA PARA CONSEGUIRLO !! i també com experiència propia,  crec que es !! MILLOR ENSENYAR A PESCAR, QUE DONAR-LIS DE MENJAR !! que també ho hem de fer, però per cuestions de dignitat, y de futur, ¿si els i déssim ( per exemple ) una vivenda, però no tenen recursos per pagar un lloguer, , ho els serveis que sòn imprescindibles ho comprar el minim existencial d’aliments ¿ quin arrenjament s’ha fet ? es pá per un dia i fam per l’eternitat, , Quan jo li deia !! si voste encara roman als braços de Morfeo!! , no ho deia amb un to per ofendrel, ans per que tots plegats , ens fem nostre el missatge rebut de les darreres eleccions, que no volem , ni podem permetren’s més les xacres que hem tingut de tragarnos, que el present ja es diferent, que el passat. es aixó passat, i que el futur es no deixar mai més ofegar a la nostre gent, als nostres avis, i als nostres fills, no vull dir i res mès que aixo, que sòn temps diferents i que en temps diferents hem de cercar solucions diferents, no ´única i exclusivament el que ja estem fen, Sr. Batlle, permetim una llicençia Einstein deia ” Si vols millorar i tenir exit, cambia de manera de fer les coses com sempre ho as fet “. Ès tasca dura i feixuga, no fruim dels diners per fer tot el que es necesari i voldriem, es per aixó i sols per aixó, que hem de canviar les nostres prioritats, per les noves necesitats, Comentar i discernir vers els altres, amb un intent de millorar les coses, forma part de la meva manera d’entendre la democracia.Sr. Batle amb tots els meus respectes per voste i els nostres regidors.
Autor: Gonçal Bayó Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s