CINC ANYS per ANTONIO BAÑOS

OPINIÓ. Antonio Baños 12/07/201

 

CINC ANYS per ANTONIO BAÑOS

 

 

logotipo de la CUP

“Oblidem massa sovint que això és el que importa del ‘procés’. El protagonisme del poble organitzat”
Antonio Baños
Fa cinc anys de la manifestació contra la sentència de l’estatut. Ficats com estem en el debat sobre les llistes civils, administratives, orgàniques i semi desnatades, l’aniversari ha passat sense pena ni glòria. És una llàstima perquè precisament aquestes setmanes si alguna cosa ens fa falta als indepes és perspectiva. L’actualitat catalana ha caigut en mans de fanboys histèrics, de filtradors professionals, enquestes agitprop i de gabinets de premsa que han oblidat que ara mateix el debat que hauríem d’estar tenint és el constituent i no el del destí electoral del MHP.
La manifestació del 2010 va ser moltes coses. Reacció de dignitat vers un Estat podrit encarnat perfectament per aquella fotografia dels magistrats fumapuros a la plaça de toros. Va ser una acció d’esperança que enllaçà amb els referèndums del 2009 i que començaven a construir l’autèntic protagonista d’aquest país i d’aquest procés: l’urna. A la manifestació de l’any deu vàrem viure un esdeveniment profètic. Tots els líders polítics i socials s’aixoplugaven rere la immensa pancarta que, teòricament, liderava la manifestació. La munió de gent va impedir que Pujol, Montilla, Barrera, Maragall i altres dirigents del moment poguessin encapçalar res. La gent els va flanquejar, superar, rodejar. La pancarta, el lema i les patums van esdevenir irrellevants i va ser la gent la que es va fer protagonista.
Oblidem massa sovint que això és el que importa del ‘procés’. El protagonisme del poble organitzat. El seu desvergonyiment, la seva falta de por i la seva alegria. I és important tornar-ho a dir quan tanta gent es mostra confusa i cansada. En cinc anys, només cinc anys, hem enfonsat els partits centrals del règim del 78. Hem deixat Duran atrapat en una porta giratòria. Hem fet dels anticapitalistes socis constructius i enraonats. Hem refundat ERC i CDC. Ens han conegut al món, ens han prohibit, detingut, impugnat, imputat i insultat com mai. En cinc anys hem oblidat que tenim Estatut per passar a discutir sobre la Constitució Catalana.
No és aquest l’article d’un optimista del gènere brètol. És d’algú que creu que ho tenim bé. Raonablement bé. Sobretot perquè des d’on som ni es pot recular ni ens podem aturar.
Tres llistes de partits que mostrin que es pot ser liberal, socialdemòcrata o anticapitalista amb una mateixa voluntat republicana. O una llista civil que ens retorni a l’imaginari d’aquell 2010: La gent mana. Tanmateix, haurem de guanyar. Escons i vots. I serà el 27 setembre. I ara, que no ens agafi el tremolor de cames ni ens ataqui la gasiveria ni la cobdícia.

Autor: Antonio Baños

Antonio Baños Periodista des del 1992. Ha treballat en ràdio, premsa, televisió i en moltes coses més. Ha publicat els llibres La economía no existe, Posteconomía i dues versions de La rebel·lio Catalana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.elsingular.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l’ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. http://www.elsingular.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l’enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Saoka Kingolo
12/07/2015 15:09
Parlem clar. Un partit seriós no pot bescanviar el seu valor més preuat per sobre de tot: el projecte social que marca el seu ideari. El camí de la llibertat no substitueix l’objectiu. I deixem-nos de falses modèsties com la generositat o la fraternitat com si sossin principis rectors. Seria hipòcrita demanar que un partit renuncïi a l’hegemonia per a un hipotètic objectiu comú. Si l’objectiu comú d’un poble és arribar a l’independència, anem perduts. Sinó pregunteu al poble de la RDCongo que teòricament acaba de celebrar el 65è aniversari com a república. Això ben segur que sí, ara mateix el canviaria per a un alliberament contra un cert fraticisme. Que cada partit valori quin missatge i quina llista sumaria més la seva militància amb la única condició que cridi a la independència com a únic instrument efectiu i factible, aquesta és la fórmula. Si no sobra ningú aquí, tampc ningú no és més imprescindible que la resta. Prlem clar i anem vers els objectius compartint el camí, l’únic instrument que ens uneix.
Saoka Kingolo
12/07/2015 14:41
Parlem clar. Un partit seriós no pot bescanviar el seu valor més preuat per sobre de tot: el projecte social que marca el seu ideari. El camí de la llibertat no substitueix l’objectiu. I deixem-nos de falses modèsties com la generositat o la fraternitat com si sossin principis rectors. Seria hipòcrita demanar que un partit renuncïi a l’hegemonia per a un hipotètic objectiu comú. Si l’objectiu comú d’un poble és arribar a l’independència, anem perduts. Sinó pregunteu al poble de la RDCongo que teòricament acaba de celebrar el 65è aniversari com a república. Això ben segur que sí, ara mateix el canviaria per a un alliberament contra un cert fraticisme. Que cada partit valori quin missatge i quina llista sumaria més la seva militància amb la única condició que cridi a la independència com a únic instrument efectiu i factible, aquesta és la fórmula. Si no sobra ningú aquí, tampc ningú no és més imprescindible que la resta. Prlem clar i anem vers els objectius compartint el camí, l’únic instrument que ens uneix.
El teu nom
12/07/2015 11:18
Perfecte Baños. Penso igual que tu. Tres llistes per assegurar el vot ideològic o una sola llista que representi la transversalitat indepe d’aquest país. Ho hem de fer possible, amb sentiment d’estat i superant les diferències.
Ens colen la 3ª via
12/07/2015 10:52
Qui i què votarem els independentistes si no es ningú que defensi la secessió? De moment tenim sobre la taula l’opció pactista sota diferents formes: els uns a base de performances i manis i tuits, plorant i carregar-se de raons per fer peneta a la comunitat internacional (que per cert només fa cartellets davant el segrest de centenars nenes a mans de terroristes sense escrúpols, per nosaltres no faran ni cartellets), uns altres que ens volen colar sense dissimular una república catalana dins de la república federal espanyola, i uns tercers que lluitaran (és un dir, de moment només fan gestos i posturetes) per una Catalunya marxista-leninista-trosquista- anticapitalista abans que per una catalunya lliure de colons espanyols.
Paquita
12/07/2015 10:35
Sr. Antonio: A mi que la Camacho o la Karina m’insulten i em diguen Nazi, m’ìmporta un rave, però veure gent independentista diguen-se trileros per la tv em gela el cor. Aixins no deixarem mai de ser dependents. Hem de ser un sola força, sense pèrdues intestines. No pateixi, desprès de la independència, ens dedicarem a el.ligir el President de la Generalitat que més en convinga, li recorde que hi han urnes, i polítics per fer candidatures i fer-nos promeses meravelloses, que no som del tot idiotes qui votem, i que prenem notes dels comportaments de vostès. Vull la independència per millorar la situació dels problemes que tenim, i que necessiten “petroli” per funcionar. Sempre he tingut el convenciment que som el poble qui ho ha impulsat, res de nou em diu, el poble unit, els polítics desunits, no s’hostien sr. Antonio en públic, escolten el poble, miren com ens comportem, perquè no fan com nosaltres?
MariaRosa CAT
12/07/2015 10:35
Totalment, però és que TOTALMENT d’acord … Si és possible que els partits polícs dels nassos s’arribin a posar d’acord en que ARA ÈS L’HORA de lluitar al costat dels CATALANS i per aconseguir la REPÜBLICA CATALANA LLIURE, ho arrasarem !!!! Però que es decideixin RÀPID, si us plau … De veritat que si ara ho malmeten, pels absurds i PETITS interessos partidistes, els seus noms encapçalaran una de les pàgines mes negres de la nostra història … 27S2015 – MARXEM !!! // * // 🎈
Jo no tinc por
12/07/2015 06:38
Exacte Baños, i resulta que ara encara ens cal ajudar a refundar als comentaristes polítics, que també s’han quedat encallats en el marc mental autonomista, i no veuen que el que estem fent és revolucionari amb majúscules. La revolució del somriure, del poble organitzat al davant. Gent, que estem fent història. Anem a votar per a lliberar el nostre pais, i deixem constància de com es fa, per a que d’altres, ens puguin tenir com a referència.
grocginesta
12/07/2015 01:10
Ben explicat, sí senyor. Si voleu , podeu llegir un bloc al diari digital Vilaweb. Él títol del bloc és Memorandum. El títol de l’article d’aquest julio és : “Per què no serem independents?” I, evidentment, la tesi que s’hi explica és que serem independents… si aprofitem l’escletxa històrica que ara mateix tenim davant nostre, i que potser en un temps , la Història tornarà a tancar. Espabilem.
Vaus
12/07/2015 00:21
Ens cal la llista única almenys entre CDC i ERC. Si la CUP vol anar pel seu compte que hi vagi, el seu electorat no és de centres. Estic fart de la gent que diu volem la independència sense en Mas, en aquest camí no hi sobra ningú.
Pastoret
11/07/2015 23:50
És així com diu vostè. I si no és el 27S, paciència i perseverança, no hi ha marxa enrere.
Canis infidelis
11/07/2015 22:29
Noi, em costa entendre ERC, m’esforço amb la CUP i recelo de CDC, m’agradaria estar segur de Mas i no confio gens amb els exclaustrats, fet i fotut els catalans som així, acceptem-ho, barregem-nos i sobretot, votem-nos que ens ho estem fent a sobre… El què no penso fer és com alguns saberuts que comencen ara a carregar-se l’Òmnium, l’AMI i l’ANC i ja només faltarà Súma+e. Com ens va calar l’Ansar!
El teu nom
11/07/2015 22:24
Ben dit, sí senyor!
12 Comentaris Imprimir +A-A

012
Informació d?interès al ciutadà: UNIVERSITATS
El més llegit del Singular
Política
Colau incompleix el codi ètic i cobrarà 80.115 euros anuals
Política
Marina Pibernat: “On sou, cupaires, que no veniu a dir-me puta lerrouxista?”
Societat
RAC1 prescindeix de Xavi Freixes
Política
La llista civil podria ser impugnada per l’Estat
Enquesta
Què et sembla el pacte d’Àngel Ros amb Ciutadans a Lleida?

El PSC s’ha fet espanyolista

Ciutadans ha cedit

És un front unionista

CONTACTA AMB NOSALTRES | QUI SOM | PUBLICITAT | AVÍS LEGAL Segueix-nos Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l’eixida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s