IRONIA DE LA FINA VERS CATALUNYA

 

 

IRONIA DE LA FINA VERS CATALUNYA

 

ERC-LOGO

LOGO DE CIUlogotipo de la CUP

Jordi Portales
Jo com admiro al president Mas….pro reconec que ara la ha liat “parda” insistin amb la llista unica ….espero que sigui perque es pensa que es la millor solucio
Jo vaig ha intentar vendre alguna coseta…amb els temps que estem es dificil aguantar l equilibri…si voleu venir……
Gonçal Bayó  i Canut
Jordi Portales, m’agrada la teva fina ironía, però com diuen a Castella. “”CON LAS COSAS DE COMER NO SE JUEGA “” aixó ho entenent tothom, però amb tots aquests comentaris entre tots el contertulians ens a mancat dir en veu ben clara i amb el máxim volum per que tothom sigui bon coneixedor de les xacres que pateix amb conjunt el nostre poblé i molt especialment les classes menys afovorides i una part molt important dels nostres infants i de la nostre ben formada joventut, no preteng alliçonar-vos ja tots sòm prou adults per anar a rebre lliçons de una modesta persona com Jo.
Aixi que donaré un tastet de les xacres que estem patint tots, de dreta, de centre ho de esquerra, tothom.!!
Becas donades per el Estat espanyol, Estudiants de la Comunitat de Madrid = 58%, Estudiants de C. Catalana = 5%, un greuje molt important. ( els percentatge es del import total del Estat espanyol ).
Si Catalunya tingués la Seva Seguretat Social ( Departament de Tressoreria ) la renta per càpita anual de els catalans fòra 2.400 € més alta.
El ministeri de Cultura espanyol del seu pressupot al any un = 47% per cadascum espanyol, i per cadascum catalá el 5%..
De les inversions del Estat espanyol un de cada tres anys el Ministeri de Foment, no fa cap inversió a Catalunya.
Cada any l’Estat espanyol és queden 20.000.-milions de €, tingueu en compte que es el 11% del PIB de Catalunya, i que son la regió del mòn que pateix mès deficit per la part del seu Govern Central ( espanyol )
L’Aeroport de Barcelona rep de les inversions anyals per Medi-Ambient uns = 12,5 milions de € i al de Madrid el A. Suarez-Barajas rep 300 milions de €..
Des-de l’any 1985 fins al 2005 ( darrera data donada per el ministeri de Foment del PSOE.) a Catalunya s’han construït 20 Kms. d’Autovias, amb el mateix temps a Madrid = 900 kms.
A la Comunitat Catalana cada any inverteix el Govern espanyol una mitjana del 12% del PIB espanyol, malgrat que Catalunya aporta al Estat espanyol el 22% del PIB espanyol.
Si volem parlar-ne del serveis de Rodalies, circulen encara trens construïts els any 1970, a Madrid sols en tenen el 4% i Catalunya el 35%, per que després ens parlin de la ” Solidaridad Interterritorial Quina ?.
Resumin: Catalunya paga el 23% de les taxes Fiscals, contribueix amb el 22% del PIB espanyol, tenim el 16% del total de la Població del Estat espanyol i rebem el 7.1% del total d’inversions del Estat espanyol. ¿ Són comprensibles les raons per exigir l’Independencia, sense cap mena de discussió, dons fem-nos un pensament definitiu, tots plegats i UNIM-NOS per aconseguir arribar a ITACA, sans i estalvis.
I tinguem molt en compte, que hem volgut senyalar una petita part dels Greuges del Estat espanyol amb respecte a la seva Comunitat, més exportadora, la que reb més Turisme Internacional de Espanya, una de les mès industrialitzades, amb moltes icones que la identificant, com una de las Euro-Regions més importants de la UE.
Crec que tot aixó es mereix un altre article , que ja el farem si és precís.
Autor: Gonçal Bayó i  Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s