PERDRE LA POR PER REEIXIR UNA NOVA CATALUNYA

 

 

VÈNCER LA POR PER CONSTRUIR MOLT MILLOR

LA CATALUNYA DEL FUTUR

araeslhora.jpg ANC

Avui al llevar-se per el matí i escoltar las noticies per la radio hem conegut el No rotund que Grècia ha donat a la Troica, als Retalls, a la Austeritat, i la obediència de les polítiques que han portat a molts països europeus al index més alt de pobresa mai coneguda després de la II guerra mundial, aixi com la misèria generalitzada, la fam a molts dels nostres infants, a les taxes d’atur inversemblants, a les mancances de prestacions socials, a les inversions innecessàries i poc productives, amb un sol afany l’enriquiment per la corrupció i amb perjudici del interessos de tots,  els ciutadans s’han deixat definitivament les Pors per el que puga ocórrer, després de tots els patiments soferts per tots ells, no han tingut cap mena de dubte a l’hora de votar el No, ¿ perquè? Perquè ja no els importa si per el treball, per les pensions, per les prestacions, els i pagaran amb Drac-mas o amb Euros , el que volen es treball, pensions adients, serveis Sanitaris Públics i Universals eficients, sense retallades ni copagaments, no els han deixat una altre sortida que la Revolució econòmica, ara ells Construiran una altre País i ens han mostrat el nou camí, per Construir tots junts el canvi a Europa, sinó vol la UE. Desaparèixer per sempre,  amb les polítiques dels grans lobbys, els Bancs i de interessos plurinacionals com la internacionalització de la economia, sota el punt de vista de la globalització neó-liberal, que ens a portat a la situació actual.

Personalment crec i n’estic plenament convençut, que el que ha fet el Poble Grec per el terrorífic greuge impost de la UE es malgrat les distancies semblant al que el Estat espanyol ens a impost a Catalunya amb l’afegit molt important del odi del PP i dels Partits nacionalistes espanyols per Catalunya, tant els vells, així com els nous com  Cs i Podemos.

Grècia ha arribat aquest convenciment, per que sap perfectament que una Europa de Ciutadans callats i ordenats, són molt fàcils de governar amb les polítiques menys convenients i injustes, dons bé malgrat al que podria esdevenir d’immediat varen votar No, per esser l’única manera de poguer Construir un nou País, allunyat de les xacres que tenen, amb més justícia Social, amb el que els pobres no siguin més pobres cada dia que passa i els rics molt més rics, amb sense corrupció i que tothom pagui el que li correspon fiscalment, sense defugir capitals als paradís-os fiscals, amb el que els pensionistes aprop de un 60% de aquest colec-tiu de ciutadans son dins de la pobresa més ferotge, una taxa d’atur del 45%., problema molt semblants al patiment que tenim a Catalunya, però amb una gran diferència malgrat el partidisme, i les ideologies polítiques diferents i diferenciadores, el percentatge del vot al No ha sigut aclaparador, i majoritari, es a dir en poc menys de 10 anys, s’han donat compte de que els podrien fer Por per guanyar els de sempre, però era una badomeria sense cap vàlua. Avui i dins de la democràcia de la UE.

Aquesta forma de volguer participar, fins i tot contraria a la lògica més conservadora i que fins als darrers moments es va manifestar per sobre del vot al No el poble Grec amb una gran majoria va tenir coratge, per prendre el camí de la reconstrucció del País, sense volguer escoltar les sirenes de Homero, que podien seduir-te per portar-te a la mort de la dignitat, de la cali-tat de vida, i de la felicitat del poble.

Nosaltres el dia 27/9/2015 tenim també unes eleccions, per aconseguir una majoria al Parlament català, no per governar ans solament per portar el País a un Procés Constituent de un Nou Estat, Republicà, Sobirà modern sense les xacres actuals, més social, amb tots els aspectes, més Just i equitatiu, per tothom eradicant la pobresa, la misèria i la fam, per fer conjuntament amb el poble es a dir d’av-aix a dalt una Constitució Catalana, un nou Parlament, per a tots els que aquí vivim, siguin o vinguin don vinguin , sense credos, ni diferencies per el color de la pell o la llengua que es parli ( a tota Catalunya amb la actualitat es parlen més de 200 llengua s, incloses el castellà, l’aranès i el català) ( a Barcelona cap i casal de Catalunya son reconegudes i parlades 27 llengua s diferents )

Tothom que vol assebentarse coneix a la perfecció que el Estat espanyol Mai permetrá ni canvis amb la Constitució, ni un Estat Federal ( amb una monarquia ? ) ni una Confederació, ni cap tercera Via inexistent i impossible per el bipartidisme, tinguin o no tinguin tant de poder, ni els partits emergents tindran amb molts anys el poder suficient per poguer aconseguir-ho.

Així dons les dubtes no són raonades, son per la Por, i per aquell vell proverbi castellà que diu “ Val més boig conegut que savi per conèixer “ per que les angoixes i els patiments, l’ofeg que a tots ens fa sofrir, no els exclou, ni els fa fora de patir el mateix, i quant es parla dels que diuen esser indecisos, en una fa-lacia també tenen Por indeguda, però Por per amb ells justificada, de esser traïdors ¿ aquí i perquè ? No tingueren de fugir o marxar dels seus llocs d’origen, per injustícies, per manca de treball, i de possibilitats, per el nepotisme i el caciquisme existents a molts pobles i regions de Espanya malauradament abans i ara també, dons Por ¿ a aquí ? ¿ ès que no pogueren trobar treball ací a Catalunya ? ¿ podien fer una família i mantenir-se amb el seu treball ? ¿ igual que als llocs dels seus orígens ? I els seus fills i nets no tenen cap dret a poguer tenir una vida millor, i més justa, que la que tingueren els seus predecessors, que fou treballar molt dur i moltes hores i sortosament poguer fruir de un treball sempre.

Ésser capaç de entendre el ¿perquè i el com ? del Procés català no es res més que un acte de reflexió i de justícia, no es tracta de abraçar l’Estelada, ni oblidar els orígens, ni perdre la nacionalitat espanyola, que no la perdran mai si quelcom no ho demana, evidentment gaudiran de doble nacionalitat, l’espanyola i l’acatalana, ¿ ès això un problema greu ? ¿Ho bé una sort ? Però quan dic que es de justícia ho dic per que aquí tenen el seus esforços d’anys de treball, aquí viuen i gaudeixen del seus, normalment tenen les seves cases, ho fins i tot doble residencia, i tenen el deure moral de previndré un Estat just i més democràtic que el actual, més net, més social, amb lleis democràtiques, i no com ara amb lleis restrictives, discriminatòries, excloents, injustes, dogmàtiques, i repressoras, que han abolit pràcticament un dels drets més fonamentals de la democràcia, com es el Dret de Lliure expressió, i no vull recordar-lis el dèficit financer i econòmic de Espanya, que supera amb escreix el bilió i mig de € . que com a Grècia ès impagable, al menys en tres generacions, de Austeritat, retalls, pobresa, que tots malauradament tenim una amarga experiència, es ben conegut internacionalment la possible solvència i desenvolupament de una de las quatre regions de la UE. més Industrials, manufactureras, exportadores i creadores de noves tecnologies i la primera del Eix mediterrani, amb volum de contenidors per mercaderies mitjança els ports de Tarragona i especialment de Barcelona , Catalunya junt amb Toulousse de Languedoc, formen una Euro-regió de les més importants de la UE. Amb Universitats de primer ordre, 20 milions de habitants el aeroport més gran en volum-en del Sur de Europa i dins del cinc mès importants d’Europa, amb un volum semblant ho fins i tot d’avegades superior al de Madrid, un País que quan s’ha administre els seus propis recursos i la seva fiscalitat i la seva Sobirania, esdevindrà un dels països mès rics d’Europa i amb un futur inestimable.

I es això ès el que hem de tenir molt en compte, esvaint les dubtes, veien les realitats no deixar-nos influir per els sistemes d’informació depenent del Estat o finançats per ell, siguin bé cadenàs de televisió, premsa escrita, i premsa digital, ràdios com la Cope, Intereconomia, 13 TV. Nacional d’Espanya, les inscrites amb eufemismes, però realment de extrema dreta o hi-per nacionalistes espanyoles, moltes d’àmbit local per tot el territori espanyol, que tenen molt clar que ès el que li agrada a la audiència i una de les cosses que els motiva mès es parlar, denigrar injuriar, menystenir, insultar, i mentir vers Catalunya i els catalans, sense excepcions, tots el que aquí romandrem, per qualsevol raó, no els tenen en compte ben al contrari, fins i tot els diuen traïdors, i també els odien tant o més que als de origen netament català, no he dic Jo ells personalment ho comproven quan van a veure familiars o ¿amigs ? als seus llocs d’origen, es això el motiu de no volguer parlar-ne, no volguer participar amb el esdeveniment mès gran dins de la historia comuna entre Espanya i Catalunya, en poguer Construir aquell País somniat per tothom, i amb explendit futur que malauradament mai tindrà Espanya amb aquest nacionalcatolicisme castellà que es creu el centre de tot i per tot, excloent no solament a les perifèries, sinó fins i tot a tots el ciutadans espanyols, al que mai vers la historia Imperial no han sigut res més que vassalls i servidors del poder fàctic.

El exemple de coratge dels Hel·lens i de la munió per aconseguir sortir del esclavatge dels poders de tots coneguts, els ha portat a fer un pas endavant, un pas valent, un pas per el futur, nosaltres ací a Catalunya tenim a tocar poguer fer aquest pas, amb el coratge reconegut que tenim, però jo voldria deixar palès que no solament pensant amb nosaltres sinó molt especialment per tots aquells que venen rad-era nostre, i mai es tindran que qüestionar el perquè no van volguer votar, per aconseguir el millor per tots els ciutadans, el millor que mai ho aconseguirem continuant depenent del Estat espanyol i els seus governants, siguin de dretes o de esquerràs, com molt bé deia el nostre gran poeta i escriptor J. Plá , “ Tan malo es para Cataluña, un politico de Derechas, como uno de Izquierdas “.

Ara es l’hora hem de votar per un Nou Pais i un Nou Estat !! La República Catalana!!. amb una llista encapçalada per les entitats civils i per ciutadans no polítics professionals.

Vetlla per la teva seguretat, vetlla per la terra que et va acollir, i mai t’ha discriminat o exclòs, vetlla per la terra que sense regalar-te res t’ho a donat tot amb el teu esforç tot el que tens, Units tots podrem aconseguir-lo amb una majoria indiscutible.

!! Catalunya som tots no defugis de les tevas responsabilitats !!

Gonçal Bayó i Canut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s