CONSECUENCIES DESPRES DE LES MUNICIPALS ARREU DEL PAÍS I ESPECIALMENT A SITGES.

 

 

 

 

 

LOGO DE CIUERC-LOGOBandera de Sitges

Després de les darreres eleccions Municipals i vist els resultats que s’han donat arreu del País, cal fer-se unes reflexions que caldrà tenir molt en compte, per poguer arribar sans i estalvis a les del 27/9.

Així que veiem segons la meva opinió quin es el camí per arribar a la fita del mes de setembre que no es un altre que el Pactisme, per tractar de no tornar a patir les majories absolutes, i te un rerefons Social molt fort que tindrà que esser d’una obligatorietat inescrutables.

Qualcuns Partits estan fen pactes que son totalment contra natura, per tal de aconseguir tenir el Batlle del seu partit, i no perdre el poder local, es evident que això comportarà negociacions constants per arribar a consensuar i portar a efecte l’execució del plans municipals, que com es normal i comprensible quan s’ha pactat contra- natura acostumen a tenir idearis polítics molt diferenciats, especialment quan es dona el cas de pactes entre partits més cap a l’esquerra i d’altres més centre-dreta, ho simplement de dretes, però en tot no es el pitjor la actual situació de enuig que té la ciutadania amb els governs del Estat i el de l’Generalitat , per la crisis, per les retallades, per la manca de treball, per la manca total i absoluta de la qualitat de vida, la pobresa imperant, els nens que ja estan amb situació de Fam, ( es calcula que aprop de 750.000.- infants a Catalunya ) les famílies que estant a tocar la limnea vermella de la pobresa, cada dia més i les falses promeses de que la situació ja comença a remetre, i no es veu per cap indret, ni es veurà mentrestant no desapareixi  la política econòmica que estem fen Neo-Liberal

Que  ens ha dut a la atur i a la pobresa a gran part de la UE., aquesta política pot esser més adient per l’Alemanya per la seva baixa taxa d’atur però es totalment ineficaç i destructiva per països com Espanya, a on la nostre taxa d’atur es la segona més alta de la UE. després de Grecia, i amb l’atur juvenil la més alta de Europa, que es fruit de el Boom del totxo, aixi com la política de crèdits hipotecaris, fet per totes els entitats, malgrat que la majoria de elles, no eren Bancs, sinó Caixas d’estalvis sense experiències bancaries, i donant fins el 100 x 100 del valor de compra del immoble, ni pràcticament cap garantia de cobrament que no fos el sou dels sol·licitants, arriba la crisis i les retallades, l’austeritat, baixades de sous, menys circulació dels diners, conseqüència caiguda ràpidament del consum, aquest produeix una altre afecte la manca de demanda de productes i la disminució productiva, immediatament s’ha accentua la acomiadament s’ha incrementa la taxa d’atur, en definitiva per no perllongar les qüestions i el desenllaç per tot conegut, de pèrdua de qualitat de vida, es el peix que es mossega la cua.

Per dexairse el Govern del Estat espanyol,  imposar-nos una política totalment contraria a la necessaria, de caire més lliberal i ben coneguda per els economistes, totalment necessari amb aquest moments, Keynes i la seva teoria econòmica en cara perdura i son molt adients per situacions de crisis universals, fer lo contrari ens ha portat a una situació d’angoixa i depressió col·lectiva, implementada per un Govern maldestre, de dretes i sense cap mena de pensament en bé de la ciutadania, que ens va enganyar a tots prometen el seus plans econòmics que després va fer al inrevés.

Això fa que ara que els ciutadans estiguin molt pendents de les millores imprescindibles per retornar a una qualitat de vida que s’ha perdut, per treure’s definitivament l’angoixa que significa, no arribar a fi del mes, els desdonaments, per trobar treball digne, per poguer pagar les despeses més imprescindibles i necessitaries, per que no tenen present i no veuen cap futur, ni per ells, ni per els seus fills, l’ofeg que pateix tothom, la manca d’assistència social degut a les retallades,  i el tenir cada més i més que anar als centres de acollida per poguer menjar, ( Caritas, Creu Roja, Entitats civicas, Organitzacions del seus conciutadans ) es a dir de la caritat pública, i en moltes ocasions sense cap mena d’ajuda, especialment en personàs de edat avançada, que han sigut enganyades per el seus, per el entorn i per la manca de atenció en general i lo extraordinariament car que son les Residecias per persones grans.

Si els partits que donen la cara per el Procés, no son capa-sos de entendre que la situació actual ja no es la de parlar de la Independència, ni de banderas, ni identitats,  si més no de fer-ho parlant del camvi que solament serà possible si aquest es tan radical com per Construir un nou País, i de fer una pedagogia no de alliçonar a la gent sinó de dir-los amb senzillesa, rigorositat, de manera planera i clara que es el camvi, com es pot fer-ho quines avantatges podrem aconseguir i amb quina seguretat tindrem per el present i per el futur, es a dir que coneixen les avantatges, però també els esforços que tindrem que fer i per quan temps.

Informar amb molta cura,  al col·lectiu de jubilats, ( 1.500.000.- a Catalunya ) de la seguretat del cobrament de les seves pensions, vitals per ells, ja que normalment son l’únic ingres que tenen, al que fa que siguin molt conservadors i amb molta por per lo desconegut, i alliçonats per molts dels sistemes de informació i de comunicació, nacionals i tots ells com pinxats amb el poder del Estat i com es ben conegut en contra del Procés català aixi com por menbres del Govern del PP, aixó els porta a una situació de malfiança per la Independència, i per deixar aquell Estat que els han dit, que els i paga les pensions però des de Madrid, que es a on resten els seus diners a la guardiola de la seguretat social, una fal-làcia inadmissible, ja que no es tal guardiola dels seus diners, sino els superavits dels anys de bonança de la seguretat social a Espanya, ja que el sistema de pensions espanyol es de repartiment, es a dir el que avui cotitzant les empreses i els treballadors, es el que cobren el nostres pensionistes el mateix mes.

No s’ha de oblidar mai aquest col·lectiu tan important aprop del 20% de la població a Catalunya i que tenen tots drets a vot.

Avui els Batlles t regidors que han sortit ara amb les darreres eleccions han de cambiar totalment el xip, ja no es tracta de que romandrem als seus despatxos, han de sortir al carrer, tractar i veure d’a-prop als ciutadans, sapiguem escoltar, per millor conèixer la realitat del carrer, i les necessitats de la ciutadania no per el que els informen i quan els informen ?, sinó in situ i de pròpia vista, aquesta es la manera que la població enriqueix els coneixements del gestors de les institucions, la feina al despatx es per a fer-la en gran manera per els funcionaris de les institucions, i a la vegada donar-lis eines més tecnològiques que ajudin a fer les prestacions que son demanades per els ciutadans per les industries, els comerços i els emprenedors,  amb rapidesa i efectivitat, i esser possible sense desplaçaments per part del ciutadà mitjans sistemes de informàtica com per exemple les TIC.

Això donades les circumstancies que ha esdevingut amb aquestes eleccions amb un clar gir cap el centre-esquerra i la esquerra en general i per més raons amb gran majoria sobiranista, es bastir un pont per arribar a una declaració d’independència, la més adient i mès convenient en tots els aspectes, socials, polítics, i internacionals, però amb fermesa, coratge, constància i molta fe amb nosaltres mateixos.

Sortosa-ment per nosaltres els Sitgetans s’ha constituït un cartipàs municipal amb dos partits que tenen el mateix projecte, el mateix ideari polític evidentment amb matisos  diferents, però amb full de ruta parell i de caire mès social i molt menys conservador, crec que el més adient per el moments que el poble demana, obert, transparent, participatiu com mai ha sigut, amb molta gent nova del poble, sense mochilas de experiencies negatives ni de compliments de nepotisme, ni d’amiguisme, ni deutes polítiques que complir, s’han d’ acomplir les promeses amb el seu poble i mitjan-sa l’ordre preferencial de actuació per el poble, les seves necessitats i les seves mancança’s, sempre sent primer les persones per sobre de tot, aixi com la col·laboració quan sigui i escaigui la ajuda de recolzament a un govern que ho farà amb minoria, per part de la CUP, un partit d’esquerres, i Independentista, que també té com objectiu la Construcció de un Nou País´la República Catalana.

Ara es l’hora de que els i fem confiança , de que els  i donem un marge de temps, per poguer portar a bon fi els projectes per el poble i la seva ciutadania, corregir les mancances que ara tenim, erradicar la pobresa dintre dels marges del temps, i del finançament, necesari per aconseguir que cap nen o nena s’en vagi al llit sense menjar, ajudar al que necessita una vivenda, mitjan-sa, la creació de vivendas subvencionades, o disposant de les que restin lliures perqué no s’han vengut i restant sota el poder dels Bancs, en fi no vull ampliar més aquest article, per que el llistat de intencions sortir ‘a  la premsa i es de imaginar que restarà a la disposició del ciutadans al nostre ajuntament.

Aquests Regidors i el Batlle ho son de tots els ciutadans de Sitges, sense diferencies de cap mena, aixi com per nosaltres el poble han de aconseguir que tots els considerem els nostres Regidors i el nostre Batlle, s’hi ho aconseguim, donarem un pas molt fort per arribar aquesta Itaca somniada per molts catalans, que serà La República Catalana i que esdevindrá desde els Ajuntaments i indubtable-ment una part junt al poble inestimable i molt valuosa per el País.

Autor: Goncal Bayó i Canut,

Diplomat Bancari, Economista, Politoleg, Máster amb Empresarials, Máster amb Marketing, Máster amb Direcció Comercial.

Un pensament sobre “CONSECUENCIES DESPRES DE LES MUNICIPALS ARREU DEL PAÍS I ESPECIALMENT A SITGES.

  1. Benvolguda amiga Catalina, me encanta i hem sorpren cada día que fas un comentarí la teva passió per la veritat i la honestedat Politica i Social, que la teva persona mostra i exigeix a tothom, però s’hi m’ho permets, crec que es un punt massa radical, jo no preteng amb absolut alliçonar-te de res, molt al contrari ets tu que amb els teus comentaris, qui en mostra veritats que d’avegades no son conegudes per mí.
    Dit aixó es ben conegut de tothom que la política es una eina mal relacionada amb la realitat ja que la vestim amb roba del nostre interés, pero molt llunyá de la realiatat, així que hem d’apendre a llegir entre lineas per tal de que no es deixem entabanar amb les sevas fal-lacies i hem de tenir la serenor i la fermeça necessària, per seguir el camí cap la Construcció de la República Catalana, no pug permetrem el luxe de veure una excelent Patriota, que tingui les duptes i qüestioni la seva votació que al meu modest entendre no més té un sol destí !! Votar SISI per la nostre Patria !!, no per el Sr. Más, ni el Sr. Junqueras, Ni per l’espirit Sant. n’estic ben segur de que ens ajudarem tots ben units a Construir aquest Nou País.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s