ARTICULO publicado en un Periodico digital, archivado en mi blog para su estudio y posterior respuesta.

El digital dels que votaran #SíSí. N. 2939. Dimarts, 26 de maig de 2015

Herrera i Camats, condemnats a fer un “Ricard Gomà”

Podemos es fa enrere, pero ICV queda amb el cul enlaire. La CUP podria establir una aliança amb Procés Constituent que rebés el beneplàcit d’Ada Colau

 

Estelada_blava.svg

 

La eufòria d’Iniciativa d’aquests darrers dos dies és virtual. Joan Herrera i Dolors Camats veuen possibilitats de desbancar Mas cara les plebiscitàries del 27S, però el cert és que la seva formació no ha rebut més suports que en altres comtesses, i l’augment global de la formació a Catalunya s’ha degut al factor Ada Colau. La idea de Forcades de bastir una sola candidatura que la CUP podria subscriure, pren força i Podemos veu que sola no serà capaç de fer reeixir una candidatura amb suficients suports, i haurà d’establir pactes, començant per Barcelo

Podemos no es presentarà sola, però llança un gerro d’aigua freda a ICV

La formació de Pablo Iglesias mitjançant la seva secretària general a Catalunya, Gemma Ubasart, s’ha pronunciat avui per fer una valoració de les eleccions municipals. Ubasart ha reconegut que estan estudiant no concórrer sols el 27S, i veuen amb bons ulls una candidatura amb Albano Dante Fachín al capdavant. Això ha desfermat l’eufòria en el sí d’Iniciativa, que porta mesos insistint en la súplica i ha cedit la seva infraestructura i recursos per facilitar la victòria d’Ada Colau a Barcelona. Ubasart però, ha insistit que la idea seria optar per una confluències d’esquerres amb perfils nous, sorgits de la ciutadania, amb l’objectiu de “fer fora Mas”. És aquí on Iniciativa no encaixa i, en canvi, podria jugar-hi la monja Teresa Forcades.

Pol independentista: Teresa Forcades / Antonio Baños/ i possiblement Albano Dante amb el vist i plau de Colau

Colau ja ha deixat oberta la porta a pactes amb ERC i la CUP, ara s’està iniciant la ronda de contactes. El fet és que la nova alcaldessa, si vol governar amb certa comoditat, haurà d’establir aliances amb els partits independentistes, i això implica acceptar les condicions establertes per ERC i la CUP que suposa un gir vers la plena sobirania.
Aquí entra en escena la monja Teresa Forcades que a Barcelona ha anat de bracet amb BComú i també ha donat suport a la CUP al territori. Forcades fa uns dies va plantejar la possibilitat de presentar-se o bé liderant una confluència d’esquerres, o bé sola per Procés Constituent. Si es dóna una confluència amb la CUP, que accedeix per primer cop a un pacte, hi podria haver un potent tàndem de candidats: Teresa Forcades + Antonio Baños, que és el candidat que totes les travesses assenyalen que rellevarà a David Fernández.
Això podria explicar el pas d’avui de Podemos que deixa oberta la porta a una candidatura liderada per Forcades, cal recordar que el candidat oficialista de Podemos, Albano Dante, manté una excel·lent relació amb Forcades i també amb la CUP.

ICV pot quedar en l’obsolescència més absoluta.

En aquest escenari ICV tindria un problema, perquè en tota aquesta amalgama de partits, sortiran perdent malgrat l’eufòria que estan vivint ara. Podemos no voldrà quedar-se sola amb Iniciativa, malgrat hi hagi confluït a les municipals (on formalment no s’hi presentava), ja que ICV representa la vella política i el mal govern, donades les males experiències tant a Barcelona com a la Generalitat. Els ecosocialistes per salvar-se han obert una via que suposa l’engoliment de la marca i dels seus líders i que pot tensionar el grup municipal de Barcelona.

Irrupció d’un tercer pol independentista que pot fer embogir l’estat espanyol

En el nou tauler de joc, on tot és obert, guanya rellevància la CUP, si la confluència fructifica el resultat serà un tercer pol potent que garantiria una majoria independentista al país i que faria embogir l’estat espanyol quan finalment s’adoni de la jugada, perquè aquest pol portarà vots que seran comtats com a independentistes.
.

 

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

– Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
– Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest ………………………….
La gran aliança con­tra Artur Mas i Con­vergèn­cia, que es pot car­regar el procés.

 

Edita: Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s