DE LA HABILITAT POLÍTICA I CINISME DE UN MINISTRE


 

 LA HABILITAT POLITICA I CINISME DE UN MINISTRE

2_NUEVO_ESCUDO__FELIPE_VI_copia
Autor: Gonçal Bayó i Canut,  Diplomat Bancari, Economista, Politoleg, Màster amb Marketing, Màster amb Direcció Comercial..

Amb una recent entrevista feta per una gran periodista, de Catalunya radio que cada matí escolto, el personatge invitat era el ministre Sr. Soria, amb moltes i diferents responsabilitats, per tant la temàtica va ser variada i complexa.
La habilitat política  i la bona educació, aixi com la sensilleza del to, diametralment oposada a la de altres ministres, superbs i prepoten’s del Govern espanyol,  ha sigut la norma d’avui.
Així que hem tingut ocasió de poder escoltar, el que es va desemvolupar amb un clima molt cordial i dialogant i va resultar de gran contingut temàtic i molt interessant, però quan es parla de problemes com el del cost de la energia elèctrica, gasista, i de combustibles com el gasoil, i la benzina si més no s’ha de tenir molta cura amb els que es diu , per dues raons importants per la incidència que té amb el pressupost familiar i per la crisi actual que ens toca patir amb l’actualitat.
Aquí es a on comença el cinisme del ministre, en front de la habilitat política sostinguda fins aquell moment, sostenir que el cas Castor el govern malgrat no li agradava , no va tenir un altre remei, que acceptar-lo per que s’ha avia fet el contracte mitjan-sa un Reial decret, i que quan el varen denunciar el Tribunal Superior de Justícia, va donar la raó a l’empresa constructora, però aixó no justifica que el govern actual tingui que fer-lo pagar als ciutadans, per una errada del govern anterior ( de un altre color polític)  però en cap cas imputable a la ciutadania. que no fou ni consultada, ni escoltada que varen presentar al·legacions i estudis tècnics que no van aconsellar fer-ho per els perills que podien sorgir per els territoris, poblacions i ciutadans pròximes i que hem de dir ha sigut denunciat per la UE. Que diu que no es la ciutadania qui te que fer el pagament a la empresa constructora.
El tema elèctric, amb els rebuts que ningú els pot entendre, va dir-nos que el cost es la suma del Peatge ( per transportar l’energia de un lloc a un altre i la amortització de les estructures, manteniment etc. ) que es el dèficit que tenim amb les companyes elèctriques, i que amb aquest moments gràcies a les gestions del govern, s’ha rebaixat una part important del mateix, arribant ara a la xifra de uns 23.000.- milions de €, que haurem de restar pagant els consumidors, més las taxes oficials ( aquí tothom cobra, L’estat, Institucions, i Municipis ) es a dir tenim l’energia de les més cares de Europa, i sortosament es pràcticament inexistent la que es produeix per gasoil, sinó encara seria més cara “ la Factur-eta “.
Un altre tema punyent, com es el de haver recorregut al Tribunal Constitucional, la llei de la Generalitat, per l’ajuda energètica a les famílies amb pobresa, i sense treball, va donar una resposta que ningú pot creure, hi tinc dubtes que quelcom la rebi, respecte a la energia de auto-consum ( es a dir la que lo pot produir-se una persona amb la instal·lació a càrrec seu de plaques fotovoltaiques, va dir, que no s’ha havien prohibit, sinó que teníem una taxa per que si tinguessin necessitat de utilitzar la xarxa de subministrament era de tota lògica la participació amb les despeses, corresponents a tots els usuaris que no fruïen de auto-consum , no va dir-nos en cap moment res vers les taxes oficials, que ben segur formen part del total de les mateixes, una més del cinisme mostrat amb un pseudònim , de una carrega per que no pateixin les Empreses elèctriques cap m’erma dels seus ingressos.
La darrera per no allargar-me més, va ser quan parlaven de la baixada de la taxa d’atur a tot l’Estat espanyol, ja que ell te al seu ministeri del departament de turisme, gaudia d’una eufòria inversemblant, sense volguer recordar la darrera advertència de la UE. vers la taxa d’atur la segona més alta de la UE. després de Grècia com la sortida de la crisi, que es ben cert que esta produint-se, però que las economies domestiques encara no la perceben, ni els hi arribat continuem tenim una gran bossa de pobresa amb les famílies amb els infants, i unes perspectives de trobar treball minses t de molt baixa qualitat, amb la política de Low-Cost actual.
No vui entrar amb la seva opinió vers l’Independencia de Catalunya del Estat espanyol, malgrat que ell creu que no es aconsellable, i afegeix de que a Catalunya no havia mai existit el desig d’independència, i que aquest era molt recent de fa uns deu anys, ?  sense dir res de un dels darrers motius que s’ha havia incrementat con va esser, la miopia dels Polítics i govern espanyols al rebutjar i manllevar el Estatut als catalans l’any 2010 i tornava amb la vella cançó de que la qüestió afectava a tota Espanya i per tant tots els espanyols timdríen que opinar vers aquest tema, no ho deia però ignorava el Dret d’Autodeterminació, per reconèixer l’ Alter determinació sense nombrar amb cap moment la negació per catorze vegades  de demanar  l’autorització al Estat espanyol per fer un referèndum vinculant a la ciutadania de Catalunya.  (silenci absolut ) i oblidar-se de dir-nos que aquesta qüestió te ja més de tres-cents anys, es a dir des-de el moment que varen guanyar la guerra de successió, una altre de las mostres del cinisme dels ministres actuals els quals sempre han amagat la veritable historia del any 1714 i la seva identificació de unitat i País ( Pàtria mai ho han estat ), mantenim durant 12 anys el cap del General Moragues ( que fou torturat i mort al garrote vil i decapitat el seu cadàver ) i com deia penjat dins d’una gàbia de ferro a una de las portes de Mar de Barcelona.
En cap moment va parlar-nos del perquè malauradament, avui existeixen les diferencies tan grans amb les diferents Comunitats Autònomes, i valgui un exemple publicat i contrastat amb una consulta feta avui mateix.
La diferencia entre la disponibilitat per any de diners, entre Astúries i Les Balears per persona t any es de 3.000.-€ i amb Catalunya per persona i any es de 1800.-€ tenim en compte que Balears, i Catalunya son dues de les Comunitats que més aportant al Estat espanyol en tots els conceptes inclòs el de solidaritat interterritorial això en diuen “ Cafè per a tots “ i no diuen res de si la tassa ès més gran o més petita depenent de quina Autonomia es tracte..
Es ben cert que estem ja per amb ells, amb plenitud de la campanya electoral i per tant, el PP. Utilitzarà totes les armes que tingui al seu abast que son moltes i poderoses, com las de darrera hora per el Ministre de Educació, Sr. Wert amb la nova i genial idea , que afectarà a la Immersió lingüística un del seus objectius prioritaris, per la destrucció de una llengua que durant més de tres-cents anys ho han intentat, i no ho han aconseguit, i per altra part ara i tornen a insistir per que Ciutadans i Podemos fan tota la seva força per aconseguir més votants i vots, fonamentalment Ciutadans amb un problema inexistent, ací a Catalunya però que dona possiblement més opcions a les Espanya’s.
Això ni cambia ni té cap possibilitat de dialeg, que no el volen, i que no més persegueix una fita destruïr-nos la llengua, dividir-nos i crear polemicas vers els propers comicis.
Però no s’hem sortiran perquè com li va dir Cambó al Rey Alfoso XXIII, als catalans majestat mai els podreu enganyar, perquè fins i tot contem per ballar la sardana.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s