PAÏSOS PETITS DE EUROPA, COM PODRIA ESDEVENIR CATALUNYA

PAÏSOS GRANS, PAÏSOS PETITS

DE EUROPA.

dinamarca

imagenes

sweden-26895_640

En en el discurs de clausura a Sitges del Cercle d’Economia el Sr. Mariano Rajoy, com no podia ser menys, va considerar convenient donar un avís a les aspiracions soberanistes catalanes (no sigui que ens féssim mal amb aquestes idees), i va deixar anar la hipotètica sentència!  Per estar a Europa amb força es necessita ser grans.  Els petits no compten per a res!.

                                                                                                                                                                                                 

Com és de suposar el seu escuder el Sots-secretari general d’estudis del PP. el Sr, Esteban Pons va embolicar més la troca en dir-nos als catalans que el Sr. Mas ens vol enganyar, que vol treure a Catalunya d’Europa on no hi ha futur. Catalunya forma part d’un País Europeu anomenat Espanya “em segueixen”…. és com si els catalans haguéssim enxampat un virus que ens ha assecat el cervell i no ens deixa pensar. Ens enganyen, ens divideixen, ens enfronten i tantes altres coses més que s’inventen per destruir aquesta societat que cada vegada està més convençuda, més organitzada i que no li queda un altre recurs que el camí de la Independència .Per això és necessari recordar algunes dades dades sobre països amb superfície i demografia semblats a Catalunya que tan despectivament alguns consideren petits
( ^ ) Dades facilitades del llistat segons el Fons Monetari Internacional estimat pel 2013.

PIB.  =( Producte Industrial Brut)

PPA.  =( Paritat de Poder Adquisitiu)

D.I = (Dòlars Internacionals)

+ Taxa d’atur = T/A.  (Dades facilitades per Eurostat any 2015 )

* Unió Europea: 506.983.000.- hab., Superfície total 4.422.773. Kmº

* Europa Superfície total 10.530.751 Kmº

 

 * Noruega: 4.953.000 hab.,Superfície total 385.156.kmº , PIB:56.663,PP. A, D.I,  +T/A  3,90%

* Suïssa: 8.139.600 hab.,Superfície total 41.285.-kmº .PIB:46.474. PP. A,  D.I,  +T/A, 3,1%
* Àustria: 8,608.000 hab,.Superfície total 83.870.-Kmº .PIB:44.850. PP.A, D.I, +T/A, 4,80%

* Luxemburg: 468.571 hab., Superfície total 2.586.-Kmº  PIB 79.593,  +T/A, 5,90%

* Irlanda: 4.609.600 hab., Superfície total 70.280.-Kmº PIB 42.806,  +T/A, 10.00%

* Islàndia: 296.737 hab., Superfície total 103.000.-KmºPIB 40401,  +T/A, 4,50%

* Bèlgica: 11.239.755 hab., Superfície total 30.528.-Kmº PIB 38.286,  +T/A, 8,50%

* Dinamarca:5.659.715 hab., Superfície total 43.094.-Kmº PIB 38.526, + T/A, 6,20%

* Finlàndia:5.472.971.- Superfície total 338.145.-Kmº  PIB 37.012, + T/A, 8,80%

Tots aquests països tenen la renta i el PIB més alt que Espanya i una qualitat de vida alta i desenvolupada són democràcies consolidades. Suïssa no pertany a la UE. ( forma part de la EFTA )

També  es fá evident que son el Països amb la taxa d’atur més baixa del altres membres de la UE i formen part dels deu primers Països de les Nacions Unides que tenen el index més alt de feliçitat  vers els seus habitants.

Suissa es el primer de la lista, el segon es Dinamarca i aixi tots el petits grans països de Europa,  Espanya ocupa el lloc nº 35 i encara molts están força contents, ja que Italia per exemple resta el nº 5O de la classificació Universal

És cert que els països grans tenen major pes polític però no necessàriament són els més forts ja que els petits poden permetre’s ser molt més competitius, tenir una mà d’obra altament qualificada que pot executar, en general, tasques summament especialitzades d’alta tecnologia industrial (Els Parcs Tecnològics a Catalunya tenen molt a veure en el desenvolupament de noves tecnologies), indústria farmacèutica (altament desenvolupada a Catalunya), la introducció de la micro-tecnologia, el desenvolupament de R+D+I, la recerca científica als nostres Hospitals de referència europea i a nivell Mundial en determinades especialitats, així com el desenvolupament del Sector Serveis a través d’escoles d’Hostaleria i Turisme. No podem oblidar que CATALUNYA és una potència Turística de primeríssim ordre.

^ CATALUNYA:7.570.000 hab. Superfície total. 32.114.-kmº. taxa d’atur 19% PIB total de Cataluña :199.786.- mil millones de €.    PIB per cápita : 26.996.-€.  Cataluña es la primera economía de España per volumen del PIB. i la cuarta per PIB per cápita de las Autonomias espanyolas.

ESPANYA: 47.270.000 hab.- Superfície total. 504.782.-Kmº.  PIB.total de España: 1.058.- billones de €.    PIB per cápita : 22.780.- €..    + taxa d’atur 23.78%.

 

^(Dades facilitadas per el INE.  any 2014 )

Espanya es el País on la corrupció domina als dos partits majoritaris, especialment el PP ( cas Bárcenas, Gurtel, Fabra, Camps, Ana Mato, Rato etc- etc-.) on el Jutge els ha d’instar a que abandonin el jutjat per no contaminar l’entorn. País on la ciutadania està pagant les aventures polítiques a Caja Madrid i el monstre financer creat Bankia (rescat que ha resultat un pou sense fons pagat pels ciutadans), on la seva lluita política dins dels clans del PP, a Madrid, fa que la cúpula s’enriqueixi i s’empobreixin tots els que van invertir en Prefents.
Un País, on es paguen viatges a Eurodisney  a una  ministra  del Govern espanyol, i es signen contractes i documents mercantils, per una Infanta de Espanya i es defrauda fiscalment, i el blanqueig de diners es cosa de molts, i  no passa res al·legant ignorància i desconeixement.

 

En aquest partit mentir és sinònim de governar. Recordem la guerra a l’Iraq i les armes de destrucció massiva, el cas Prestige i els filets de plastilina, que va resultar el major Chapapote ocorregut a les Costes de Galícia, i programes del Govern que no s’han complert, ans al contrari. Estem immersos constantment en la falsedat i la desqualificació dels altres per justificar el que no sabem fer.
Sr. Rajoy, quan va fer el comentari de països grans i petits, crec humilment que hauria d’haver fet un anàlisi del que un Estadista voldria pel seu poble, (poder ja en tenia Hitler, Stalin i d’altres però felicitat i llibertat el seus pobles no sabien què era,  i és del que es tracta de tenir-ho en compte.
Cap dels països que esmento en paràgrafs anteriors té la xacra d’Espanya amb el 23.78% d’atur laboral i 57.8% del juvenil els més alts de la UE., ni el dèficit que li costarà una recuperació llarga i penosa, la submissió a la Troica comunitària que suposarà més austeritat i retallades. No hi ha cap política a nivell de la UE de llançament de l’economia i creació d’ocupació, ni obertura del crèdit fonamental per les PIME (són les que generen més ocupació), ni fons per al suport a noves tecnologies i desenvolupament dels Parcs tecnològics… molt al contrari, la nostra joventut se’n va i fins i tot quelcom els aconsella, que surtin del País per poguer  obtenir més experiència al extranger i coneixer més idiomas per el futur personal i de País, com si tot els joves del Món tinguessin que fer-ho per evolucionar y millorar la  seva formació única i exclusivament fora del seu País, pura y dura demagogia per tractar de dissimular la mancança de treball que tenen que patir a Espanya, segons opinions tan ” contrastades” com la de la Sra. Fátima Baéz ( Ministra de treball i el Sr. Bonet ( President de Freixenet i de la Fira Internacional de Barcelona) ,  una fal-làcia inversemblant.

 

La Seguretat Social en nombres vermells, la privatització d’hospitals, el tancament de CAPS, les classes mitjanes pràcticament desaparegudes, el país empobrit, la ciutadania infeliç sense cap protecció als discapacitats en haver-se carregat l’aportació estatal i suprimit tot finançament de la Llei de la Dependència… en definitiva un Futur poc esperançador.
És per això Sr. Rajoy, amb tots els meus respectes, que seguiré defensant el dret a decidir una Catalunya lliure i Independent, amb Estat Propi, en pau amb tot l’univers, eficaç i respectat, amb un alt nivell de benestar i felicitat per a tots els ciutadans que en formen  part, com son el països senyalts anterioment, i a on no figura com a capdaventer cap País del que vosté Sr. Rajoy senyala com  grans i importants i amb poder per decidir, decidir el que , i com ?
El futur dependrà dels esforços de tots i totes els catalans i catalanes, es a dir de nosaltres.
Autor: Gonçal Bayó Canut
Diplomat Bancari, Economista y Politoleg,  Máster amb Marketing,  Máster amb Direcció Comercial.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s