PAISOS GRANS PAISOS PETITS

la foto-4taula fet nacional

PAÏSOS GRANS, PAÏSOS PETITS.

El Sr. Mariano Rajoy, com no podia ser menys, va considerar convenient donar un avís a les aspiracions independentistes catalanes (no sigui que ens féssim mal amb aquestes idees), i va deixar anar la hipotètica sentència ! Per estar a Europa amb força es necesita ser Grans.  Els Petits no compten per res. !

Com és de suposar el seu escuder el Sots-secretari general d’estudis del PP. el Sr, Esteban Pons va embolicar més la troca en dir-nos als catalans que el Sr. Mas ens vol enganyar, que vol treure a Catalunya d’Europa  on hi ha futur.

Catalunya forma part d’un País Europeu anomenat Espanya “em segueixen”…. és com si els catalans haguéssim enxampat un virus que ens ha assecat el cervell i no ens deixa pensar. Ens enganyen, ens divideixen, ens enfronten i tantes altres coses més que s’inventen per destruir aquesta societat que cada vegada està més convençuda, més organitzada i que no li queda un altre recurs que el camí de la Independència .Per això és necessari recordar algunes dades  sobre països amb superfície i demografia semblats a Catalunya que tan despectivament alguns consideren petits

. Dades facilitades del llistat, segons el Fons Monetari Internacional (FMI estimacions pel  any 2013.

PIB,  ( Producte Industrial Brut),

PP, (Paritat de Poder Adquisitiu . DI. (Dòlars Internacionals).

Noruega. 4.953.000.- habitants, superficie total 323.800 K2  PIB:56.663. PPA. DI.

Suissa. 7.900.000.- habitants, superficie total 41.285 K2 PIB: 46.474. PPA.DI

Austria. 8.334.000.- habitants, superficie total 83.871.-Km2 PIB: 44.850. PPA.DI

Luxemburg, PIB: 79.593.-,

Irlanda, PIB : 42.806.-

Islandia, PIB: 40.401.,

Bélgica, PIB: 38.286.

Dinamarca, PIB: 38.526.

Funlandia, PIB: 37.012..

Tots aquests països tenen la renta i el PIB, más alt que Espanya i una qualitat de vida alta i desenvolupada són democràcies consolidades. Suïssa no pertany a la UE. És cert que els països grans tenen major pes polític però no necessàriament són els més forts ja que els petits poden permetre’s ser molt més competitius, tenir una mà d’obra altament qualificada que pot executar, en general, tasques summament especialitzades d’alta tecnologia industrial (Els Parcs Tecnològics a Catalunya  tenen molt a veure en el desenvolupament de noves tecnologies), indústria farmacèutica (altament desenvolupada a Catalunya), la introducció de la micro-tecnologia, el desenvolupament de R+D+I, la recerca científica als nostres Hospitals de referència europea i a nivell Mundial en determinades especialitats, així com el desenvolupament del Sector Serveis a través d’escoles d’Hostaleria i Turisme. No podem oblidar que Catalunya és una potència Turística de primeríssim ordre… Catalunya té una Superfície de 32.114..km. i una Població de 7.570.000.- habitants.

Vegem ara el país gran Espanya que defensa el Sr. Rajoy: Població:47.270.000 habitants. Superfície Total. 504.645..Km. P.I.B.30.620 Dòlars en PPA. País on la corrupció domina als dos partits majoritaris, especialment el PP ( cas Bárcenas, Gurtel , Aeroport de Castelló, cas Matas, cas Fabra i d’altres tant o més punyents) on la ciutadania està pagant les aventures polítiques a Caja Madrid i el monstre financer creat Bankia així com el malaurat ” affaire ”  Castor,  (rescat  i pagaments que han resultat un pou sense fons a pagar pels ciutadans), on la seva lluita política dins dels clans del PP, a Madrid, fa que la cúpula s’enriqueixi i s’empobreixin tots els que van invertir en Prefents, a la vegada que els directius i menbres del Consell d’Administració  gaudien de unes targetas de crèdit  “Opacas”  les cuals no es van declarar mai a Hisenda. Un País, on es paguen viatges a Eurodisney a una ministra del Govern del Estat i a la seva familia,   i no passa res al·legant ignorància i desconeixement, de qui a pagat el viatge,  on una filla del Rey alega no tenir coneixement dels negocis bruts  i de el que ha signat amb  empresas del seu marit, i no passa res, malgrat que el seu Pare el Rey Joan Carles I, poc temps avants amb el seu discurs de Nadal, ens  va dir  a tots nosaltres que  “” La llei es igual per tothom ? “”.

En aquest partit mentir és sinònim de governar. Recordem la guerra a l’Iraq i les armes de destrucció massiva, el cas Prestige i els filets de plastilina, que va resultar el major Chapapote ocorregut a les Costes de Galícia, i programes del Govern que no s’han complert, ans al contrari. Estem immersos constantment en la falsedat i la desqualificació dels altres per justificar el que no sabem fer.

Sr. Rajoy, quan va fer el comentari de països grans i petits, crec humilment que hauria d’haver fet un anàlisi del que un Estadista voldria pel seu poble, (poder ja en tenia Hitler, Stalin i d’altres però felicitat i llibertat  i justicia el seus pobles no sabien què era).És del que es tracta ja que cap dels països que esmento en paràgrafs anteriors té la xacra d’Espanya amb el 25.8% d’atur laboral i 54.5% del juvenil, ni el dèficit que li costarà una recuperació llarga i penosa, la submissió a la Troica comunitària que suposarà més austeritat i retallades. No hi ha cap política a nivell de la UE de llançament de l’economia i creació d’ocupació, ni obertura del crèdit fonamental per les PIME  (són les que generen  més ocupació), amb aquests moments se esta fen un estudi envers aquets greus problemas,  ni fons per al suport  a noves tecnologies i desenvolupament dels Parcs tecnològics… molt al contrari, la nostra joventut se’n va. La Seguretat Social en nombres vermells, la privatització d’hospitals, el tancament de CAPS, les classes mitjanes pràcticament desaparegudes, el país empobrit, la ciutadania infeliç sense cap protecció als discapacitats en haver-se carregat l’aportació estatal i suprimit tot finançament  per part del Estat espanyol  a la llei d’assitencia Social .

Cal  fer-se una pregunta, es aquest Sr. Rajoy un País Gran ?.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s